Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To są tylko parametry teoretyczne. Rzeczywista moc tego silnika to około 3-3,5KM, a wydatek pompy raczej bliski 100l/min niż 1000. Co i tak daje 10 minut na mauzera, szybciej niż z kranu

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/motopompa-pompa-spalinowa-3-cale-do-wody-1000-l-min-6-5km-nowa-faktura-CID628-IDhQhwX.html#position=1&page=4

Ile taki chińczyk ma realnej wydajności, warte tych pieniędzy czy lepiej poszukać czegoś innego?

Potrzebuje do napełnienia mauserów wodą ze stawu i ewentualnie opryskiwacza jeśli dawała by radę 

Mam oryginalną motopompę hondy, włączona była 2 razy i oddam w dobrych pieniądzach.

Edytowane przez kuba9449
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, kuba9449 napisał:

Mam oryginalną motopompę hondy, włączona była 2 razy i oddam w dobrych pieniądzach.

Pisaj ile cenisz ? Który rok ? Jaką ma przybliżoną wydajność ??

1 godzinę temu, jahooo napisał:

To są tylko parametry teoretyczne. Rzeczywista moc tego silnika to około 3-3,5KM, a wydatek pompy raczej bliski 100l/min niż 1000. Co i tak daje 10 minut na mauzera, szybciej niż z kranu

Domyślam się że 1000l na minutę nie przetłoczy ale właśnie myślałem że tak z 200 litrów powinna. Zależy mi na czasie przy opryskach ale i przy nabieraniu wody ze stawu też będzie lepiej niż wiaderkiem

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Pisaj ile cenisz ? Który rok ? Jaką ma przybliżoną wydajność ??

Domyślam się że 1000l na minutę nie przetłoczy ale właśnie myślałem że tak z 200 litrów powinna. Zależy mi na czasie przy opryskach ale i przy nabieraniu wody ze stawu też będzie lepiej niż wiaderkiem

Post wcześniej wstawiałem link :)https://allegrolokalnie.pl/oferta/motopompa-honda-sst80-jak-nowa

Cena do solidnej negocjacji, nowa kosztowała mnie prawie 4tyś...

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/motopompa-pompa-spalinowa-3-cale-do-wody-1000-l-min-6-5km-nowa-faktura-CID628-IDhQhwX.html#position=1&page=4

Ile taki chińczyk ma realnej wydajności, warte tych pieniędzy czy lepiej poszukać czegoś innego?

Potrzebuje do napełnienia mauserów wodą ze stawu i ewentualnie opryskiwacza jeśli dawała by radę 

Mam podobną tylko Baracudę i te 1000 L jest bliskie prawdy. Kwestia tego jak długi jest wąż ssawny. Mausera napełnia moment. Ważna jest tylko szczelność ja ssaniu, bo inaczej d*pa i nic nie zaciągnie. Wymaga też zalewania.

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

mam taką pompę kupioną z kuzynem do osuszania stawu przed pogłębianiem.jest bardzo wydajna,tylko jest problem z tym zalewaniem.czasem załapie od razu ,a czasem z pół godziny się trzeba męczyć.Po kilkudziesięciu razach korek stracił gwint  i potrafił wystrzelić.Najlepiej jak pompa stoi przy samym lustrze wody ,jakoś nie widzę tego zasysania z 8 metrów.

Opublikowano
17 minut temu, kubamako66 napisał:

Mam takie pytanie odnośnie kogutów led czy są lepsza niż zwykle bo mój stary już się kończy na h1 i myśle nad zakupem koguta led takiego co o nim sądzicie ?

https://allegro.pl/oferta/lampa-ostrzegawcza-kogut-super-led-12-24v-trzpien-6725591238

odpuść sobie to ;) mam podobnego i jak by to powiedzieć ... d*py nie urywa
lepiej kup coś tego typu ;)
https://arena.pl/lampa-ostrzegawcza-kogut-na-miekkim-koncu-12v-24v,p40123242.html

Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

Ta na przekładni ślimakowej teoretycznie powinna dłużej pochodzić- z tym że u mnie po dwóch latach się zatarła i spaliła silnik

Opublikowano
4 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Większość dostępnych kogutów w cenie do 150zł to wielki badziew zawsze coś padnie , Led jest chyba najtrwalszy ale efekt mizerny  , najlepsze rozwiązanie to używany zachodni np Hella 

A po co w ogóle kupować, szukać nie wiadomo czego jeśli rolnik nie ma prawa używać tego na drodze, bo i po co?

Opublikowano

Nie znam osobiście przypadku zeby ktos sie przyczepil rolnika o koguty. Zestaw mulczerów na ciągniku 170KM albo zestaw kosiarek 9m albo uprawowo-siewny z walem z przodu i takie koguty są potrzebne aby ostrzegac kierowców, ze jedzie cos co niekoniecznie musi sie zmiescic w swoim pasie ruchu

Opublikowano

no dokładnie, u minie też się do kogutów nie przyczepiają, Ba nawet pochwalili jak z z lawetą z balami po wąskich drogach jeździłem, lepiej świecić się jak psu jajca niż żeby ktoś władował ci się w traktor bo musiałeś narzucić a debil od drugiej strony zap...... i ci się w ciągnik władował 

Opublikowano

Tylko prawo mówi co innego i zabrania takiego używania ,no chyba że zestaw jest szeroki lub długi. 

U mnie psy ganiają za nieuzasadnione używanie koguta.

Czasami jedzie ciągnik z przyczepą 4 tony lub inną maszyną i k**wa błyska po oczach tym chińczykiem z allegro

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Tylko prawo mówi co innego i zabrania takiego używania ,no chyba że zestaw jest szeroki lub długi. 

U mnie psy ganiają za nieuzasadnione używanie koguta.

Czasami jedzie ciągnik z przyczepą 4 tony lub inną maszyną i k**wa błyska po oczach tym chińczykiem z allegro

Kodeks drogowy mówi jasno, kiedy można koguta używać. Jedzie kretyn samym ciągnikiem na dwóch kogutach, takiego od razu do kamieniołomu.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v