Tsubasa

Landini Vision błąd C1

Polecane posty

Tsubasa    1

Witam. W moim landini vision 90 z 2004 R w miejscu gdzie pokazuje prędkości WOM i prędkość ciągnika pojawił się symbol C1. rozumiem że to jakiś błąd. Efektem tego jest to, że rewers nie działa, Nie reaguje na przód - tył. 

Czy wiecie za co odpowiada ten błąd?  Jak go można skasować. 

Bardzo proszę o pomoc. Teraz raz ciagnik jest uziemiony a jest bardzo potrzebny. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gacomen5    4

Rozumiem ze ma rewers elektrohydrauliczny

jak tak to spróbuj skalibrować skrzynie

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bejwa85    0

jezeli ma rewers elektrohydrauliczny to spróbuj zdjąć kleme i zrestartowac komputer jesli to nie pomoze to mogła tez walnąc cewka od zmiany kierunku jazdy. musisz wtedy zlokalizowac ta cewke i zbadac ja miernikiem. ja miałem podobny przypadek w moim 6-145L i walneła mi cewka od zmiany kierunku jazdy, pomogła wymiana i traktor jezdzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Tsubasa    1
10 godzin temu, gacomen5 napisał:

Rozumiem ze ma rewers elektrohydrauliczny

jak tak to spróbuj skalibrować skrzynie

 

Tak. Rewers jest elektrohydrauliczny.

Jak ja skalibrować? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gacomen5    4

Zadzwoń do Rawy tam powinii ci powiedzieć bo ja tylko umiem w landpowerze robić kalibrację. Może jeszcze przed kalibracja wprawdz zawory cewki sterujące może coś nie łączy bo raczej błąd sam się nie pojawił 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez flashgordon
      Witam , zakupiłem przed żniwami sprowadzony z zachodu landini 6550 z 1987r, silnik i skrzynia biegów żyleta , a początkowo ciągnik był wykorzystywany tylko do ciągnięcia przyczep ze zbożem i słomą w żniwa , więc wszystko wydawało się ok. Problem pojawił się przy pracy  z maszynami zapiętymi na tylny podnośnik , podnosi do góry od razu i bez żadnych problemów , lecz przy opuszczaniu trzęsie ciągnikiem . Generalnie im cięższa maszyna tym bardziej trzęsie . Wlałem do skrzyni 10l Jasolu , wymieniłem filtr hydrauliczny , pobawiłem się trochę tymi pokrędłami pod siedzeniem , które to podobnież służą do regulacji czułości/szybkości podnoszenia oraz opuszczania. Nic to wszystko nie dało i trzęsie nadal , zauważyłem tylko , że przy szybkim przesunięciu dźwigni w stronę opuszczania da się opuścić prawie że bez trzęsenia , a im wolniej / mniejszymi skokami będę tę dźwignie przesuwał tym bardziej będzie trzęsło. Ma ktoś jakieś pomysły? Z  góry dziękuje za odpowiedzi.
    • Przez dami99
      Witam, mam problem z hydraulika zewnętrzna w ciągniku Landini 6500 po podłączeniu prasy mogę unieść komorę ale nie da się jej opuścić. Czy jest jakaś dźwignia ktora się przestawia? Do czego służą te dwa pokrętła pod siedzeniem ?
    • Przez Sadownikx2
      Witam mam problem z brakiem ogierów w landini mistral 55koni.
      Nie chce ciągnać pilmeta 1500 dwuwentylatorowego na wałku eko na 2 najszybszy zakres i ciśnieniu 13 barów.
       
    • Przez przemek704
      Witam!
      Zazwyczaj chyba problem polega na tym, że podnośnik nie podnosi wcale lub wolno a u mnie jest odwrotnie.
      Przepuszczał mi siłownik, zrobiłem uszczelnienie i pomogło. Mam też problem z podnoszeniem a mianowicie przy podczepianiu sprzętu jak chcę podnieść ramiona na przykład o centymetr, żebym nie wiem jak się starał delikatnie operować dźwignia to idzie raptownie podnośnik w górę przynajmniej o 5 cm, raptownie się zatrzymuje i potem muszę precyzyjnie obniżać aby coś podczepić, oddałem rozdzielacz do regeneracji, niestety to nie pomogło, rozdzielacz działa tak zero jedynkowo, albo podnosi albo nie i robi to jakoś szybko. Dla mnie tak jakby ciśnienie oleju było za wysokie. Ciągnik jest sprowadzany i szczerze to nawet nie wiem czy pompa jest od tego modelu do niego założona. Ma ktoś jakieś pomysły?
    • Przez bartek08126
      Witam, mam problem z Landini 7550, nie można odpowietrzyć pompy hydraulicznej, gdzieś zaciąga powietrze przy podnośniku z tyłu. Czy ktoś miał podobny problem lub ma ktoś pomysł gdzie te powietrze się dostaje? Wymieniłem oring na rurce zasysającej olej na pompę. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj