-
Podobna zawartość
-
Przez Pawel822
Witam mam zamiar montować ładowacz czołowy na case cvx 195 może ktoś na taki traktor z ładowaczem potrzebował bym parę podpowiedzi porad jak można to i foto jak montować i podłączyć
-
Przez Gregster
Koledzy, nie działa mi blokada dyfra w Case 5140 , trochę posprawdzalem multimetrem i sam nie wiem co o tym myśleć, ponieważ jestem noga w mechanice.
Mianowicie to zacząłem od elektryki, postanowiłem zmierzyć na kostce czy elektrozawór dostaje prad i wydaje mi się że nie dostaje.
Zamieniłem wiec wtyczki , w ta od dyferencjału podłączyłem od tylniego rewersu na której było mierzone 12v i blokada również nie działała.
Podmienilem też cewki i cewka od dyfra działała na wstecznym rewersie więc chyba działa.
Jutro podmianie cały elektrozawor.
Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić.
Może ktoś ogarnia temat albo ma jakieś rady, za wszelką pomoc serdecznie z góry dziękuję.
Poniżej linki z pomiaru, być może coś robię źle.
pomiar prądu na wtyczce dyfra
Pomiar ciągłości
-
Przez Gregster
Koledzy, nie działa mi blokada dyfra w Case 5140 , trochę posprawdzalem multimetrem i sam nie wiem co o tym myśleć, ponieważ jestem noga w mechanice.
Mianowicie to zacząłem od elektryki, postanowiłem zmierzyć na kostce czy elektrozawór dostaje prad i wydaje mi się że nie dostaje.
Zamieniłem wiec wtyczki , w ta od dyferencjału podłączyłem od tylniego rewersu na której było mierzone 12v i blokada również nie działała.
Podmienilem też cewki i cewka od dyfra działała na wstecznym rewersie więc chyba działa.
Jutro podmianie cały elektrozawor.
Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić.
Może ktoś ogarnia temat albo ma jakieś rady, za wszelką pomoc serdecznie z góry dziękuję.
Poniżej linki z pomiaru, być może coś robię źle.
pomiar prądu na wtyczce dyfra
Pomiar ciągłości
-
Przez Rafał01
Witam rozglądamy się za kombajnem case 1660 lub 1680 i mam pytanie dotyczące kosztów utrzymania czyli serwisy olejowe silnika i tak dalej , równierz jestem ciekaw jak z dostępnością części do takich oto kombajnów .
-