Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie podobnie- 440 doposażona w hexa,miękką kabinę i elektrozawory  kosztowała nawet nieco więcej niż 510 .Poszedłem w 510 bo to o wiele masywniejsza konstrukcja w porównaniu z 120 konną 440. Obawiałem się trochę o silnik z bi-turbo,jednak pocieszam się tym że  w JD liderem sprzedaży jest 6120 m na tym samym silniku, no i mam znajomego serwisanta w  JD  który żadnych złych opinii na temat tego silnika nie wyrażał.

Opublikowano (edytowane)

To prawda ,ale za to mam przynajmniej 20 Nm momentu więcej niż konkurencja przy porównywalnej mocy i pojemności silnika. A tak pół żartem pół serio to może turbiny będą wysiadały na raty ,będzie trochę lżej😉. A tak na marginesie ,podjąłeś już jakąś decyzję Sumek odnośnie zakupu ciągnika?

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

Ja!? Pani obiecała dzisiaj (tj piątek) rozpatrzyć moje czwarte poprawki. W poniedziałek ma zadzwonić z info czy mnie zaprosi na umowę. 

Ja stawiam na T6. Chyba, że 510tka wyjdzie znacznie lepiej. Ale znowu NH mam z Raitechu i pozostałe maszyny też mam brać u nich na jedno finansowanie. 

Opublikowano

No to wytrwałości  w zmaganiach z arimir życzę .Powiem Ci że chciałem zakupić dwie maszyny(ciągniki) u jednego sprzedawcy,ale okazało się że w rozbiciu wychodzi o wiele korzystniej.Wyszło na to że to nie ja miałem skorzystać na zakupie 2 maszyn u jednego dilera tylko sprzedający. T 6 z DC  dawali mi za 270 tyś na twardej kabinie, Jak powiedziałem że zdecydowałem się na claasa to sprzedawca chciał mi dać t 6 poniżej ceny Ariona ale podziękowałem. Doradzam ostro negocjować i nie bawić się w sentymenty.

• Like 1
Opublikowano

sumek666 T6 jaki model i na jakiej skrzyni? Dzisiaj wycenili mi T6.145 na skrzyni dynamic command, tuz, amortyzacja osi kabiny,  4 pary wyjść hydraulicznych, bez elektrozaworów, tempomat, system stop and go, podlokietnik regulowany elektrycznie, cena 250 netto może by coś jeszcze zeszli. Tylko tej skrzyni się trochę obawiam. Case maxxum 115 w podonym wyposażeniu tylko na skrzyni electrocommand 256 netto.

Opublikowano

Zobaczymy. Pewnie w tym roku nic się nie uda kupić chociaz mam nadzieję żeby zamówić po cenach przed podwyżkami. 

@Laver tak jak piszesz. Ja jeszcze chciałbym ewentualnie przedni WOM, 

opony standard marki Mitas lub Michelin. 

P.S. jak chcesz kogoś oznaczyć to wpisuj małpę @ przed jego nickiem 

• Thanks 1
Opublikowano

Mają zamówiony ciągnik w takiej konfiguracji, także za wiele nie da się zmienić. Jeśli teraz zamawialiby to cena około 300 netto, ale pewnie przedstawiciel trochę przesadził co do tej ceny. @sumek666 nie boisz się skrzyni dynamic command? Na forum jest kilku użytkowników którzy mają z nią problemy, podobno wymiana oleju jest też częstsza. W claasie z tego co przedstawiciel mówił  jest już podwyżka bo wchodzą ciągniki z normą euro V, zostały ostatnie sztuki ariona 510 w cis na starej normie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v