News
Ursus 2812 trochę kopci na siwo niebiesko
Przez
Sadownikx2, w Silnik i osprzęt
-
Podobna zawartość
-
Przez case956
Jak ustawić zapłon w internationalu 965 83 r. po wymianie wtrysków nie równo chodzi, przed mocno dymił teraz już nie wszystkie przydatne metody do wtrysków mile widziane
-
Przez perkins4512
Witam wszystkich.
Mi je pytanie dotyczy wspomagania w ursusie 4512, A mianowicie;
Kupiłem teraz nowy zestaw wspomagania I nie wiem ile oleju mam do niego wlać?
Jak by ktoś wiedział to bardzo bym prosił o szybką odpowiedź
-
Przez Bartek3512
Witam. Szykuje się do remontu kapitalnego silnika w Ursusie 3512 w firmie Agro Serwis z Krakowa wraz z wymianą bloku ( kiedyś był spawany i sie poci). Miał ktoś z was styczność z tą firmą lub jakieś opinie. Znajomy tam robił ciągnik i jest zadowolony dlatego zdecydowałem się tam na remont. Jeżeli ktoś coś wie o nich to dajcie opinie. Pozdrawiam.
-
Przez Sadownikx2
Witam.
Co mogło się stać dzisiaj w moim Ursusie 2812 przy talerzowaniu,że zaczą kopcić na biało z bagnetu oleju,korka wlewu oleju, z odmu cieknie olej,z kolektro wydechowego tego od 1 i 2 cylindra wyciekło troch gęstej oleistej mazi.
Z tłumnika totalnie i niemiłosiernie śmierdzi olejem.
Ubuło ~0.5 litra oleju.
Wcześniej nie kopcił z bagnetu na biało tylko troche z tłumnika olejem śmierdziało.
Z tłumnika z pewnej odległośći widać siwy dym.
Talerzowane było na 1H.
-
Przez Krzys375
Witam,
Ursus 4514 96'
Założyłem naprawione wtryski bo wszystkie lały, nowe paski klinowe SPA1357, nowy alternator.
Po odpalaniu ciągnika coś, gdzieś piszczy.
Pasek bardzo mocno poluzowałem ale ciągle piszczy.
Co może być przyczyną? Pompa wody, sprężarka? Czy pompa wtryskowa jeśli jest zużyta może wydawać taki dźwięk - nie wiem . . . wtryski są zregenerowane a mówił mi Pan od naprawy że jeśli pompa słaba może nie mieć siły podać paliwa.
Proszę o pomoc
-