nodenode

UNHZ-Opada ramię pod obciążeniem

Polecane posty

nodenode    0

witam, kiedy ładuje obornik ładowaczem unhz,  to ramie mojego ładowacza pod ciężarem z trudem się podnosi, kiedy już się to uda i zaczynam obracać kolumnę aby przesunąć ramie nad rozrzutnik to w tym czasie ramie ładowacza szybko opada , co to może być? olej nie ucieka na zewnątrz z tłoków i węży, oleju jest dużo nalane i nie ma w nim wody, obroty ciągnika są wysokie  ...

lukbold    1047
Yyyy zaawansowana kosmiczna technologia i gościu się traci 🤣🤣🤣 rozdzielacz se wymień..... A zapewne nie wiesz co to więc od razu mówię.... Końcówki dźwigni za które ciągniesz!!!
No Jeszce przeciek wewnątrz siłownika ale diagnozy mi się już tłumaczyć nie chce

nodenode    0
5 minut temu, lukbold napisał:

Yyyy zaawansowana kosmiczna technologia i gościu się traci 🤣🤣🤣 rozdzielacz se wymień..... A zapewne nie wiesz co to więc od razu mówię.... Końcówki dźwigni za które ciągniesz!!!
No Jeszce przeciek wewnątrz siłownika ale diagnozy mi się już tłumaczyć nie chce

dzięki za rade, a ten rozdzielacz kupie nowy? patrze w neta i widze tylko nowe uszczelki do rozdzielacza , ja mam model 500 ND 4-033

Wiadomość z agroFakt.pl

lukbold    1047

Uszczelki nic nie dają na opadnie ramienia... Tylko nowy albo regenerowany. Tak czy siak wpierw trzeba przecieki w siłowniku zdiagnozować

nodenode    0
Przed chwilą, lukbold napisał:

Uszczelki nic nie dają na opadnie ramienia... Tylko nowy albo regenerowany. Tak czy siak wpierw trzeba przecieki w siłowniku zdiagnozować

inne tłoki też mi opadają na przykład te co zamykają widły ale to nie jest tak uciążliwe, tylko te od łap nie opadają, czy to by wskazywało na rozdzielacz?

bratrolnika    26969

Mam numer do gościa który unhz na części rozbiera, ma tego ładnych kilka sztuk w kawałkach, jak będziesz szukał części to mogę ci go polecić

peewee1984    85

Zamien przewody miedzy sekcjami rozdzielacza, szybko i bez kosztow sprawdzisz czy winny jest rozdzielacz czy silownik. Skoro podpory nie opadaja to uzyj tej sekcji jako testowej. 

• Like 1

marobas    229

odgrzewanie kotleta, ale dla ew potomnych -tam są zamki hydrauliczne i one odpowiadają za utrzymywanie wysokości ramienia głównego i wysięgnika ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez swr
      Cześć. Wie ktoś może gdzie kupię takie ucho kute do ramki euro? chodzi głównie o to żeby był ten skos pod oczkiem, żeby się miał o co oprzeć pręt dolny ramki

• Przez Moscov
      Witam wszystkich serdecznie, dzisiaj wykonywałem pracę Manitou 634, zgasiłem ją na kilka godzin, po czym przyszedłem uruchomiłem i zapaliła się kontrolka od temperatury skrzyni biegów. Gdzie w pierwszej kolejności szukać przyczyny i co sprawdzić? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 
    • Przez jarolnik
      Koledzy mam pytanie ładowacz UNHZ 500 podczas pracy wyciska mi oring spod pokrywy (nakretki) siłownika na łapie podpory potrafi naewt lekko ja wypchnąć i ucieka olej nakretka była wymieniana dwa lata temu gwint jest cały nie pokruszony i nie ma mądrego czemu tak się dzieje najgorzej jest w momencie zamykania jak wciągnie tłok do końca wtedy zawsze wywali oring
    • Przez Turek12
      Cześć mam problem z turem 
      Po dłuższym staniu ciągnika z turem ten bardzo ciężko chodzi. Nie wiem o co może chodzić  jesli sie "rozrusza"
       to działa jak należy tur od hydrametu 
    • Przez Biniuu1
      Witam matbro ts270 na zimnym wysuwa maszt ale po 10min jak się rozgrzeje maszt przestaję działać miał ktoś taki problem? 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj