News
-
Podobna zawartość
-
Przez siwy07
Witam jestem nowy na forum, ale przeglądam je od jakiegoś czasu i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, wiec dlatego ten temat. Mam zamiar kupić używany ciągnik i zastanawiam się nad dwoma modelami 515 i 716. Wolałbym 716 ale czy to na pewno dobry wybór czy skrzynia vario nie będzie problemem??? Chodzi mi o ich awaryjność, spalanie, wady i zalety. Mam już na oku 716 z 2002r i teraz chciałbym dowiedzieć się na co muszę zwrócić uwagę przy oglądaniu tego ciągnika. Wyczytałem gdzieś że pierwsze ciągniki z tej serii były awaryjne, ale ten rok powinien być już dopracowany, co o tym sądzicie???
-
Przez LukasG
Witam
Mam problem wyskakującym w czasie jazdy błędem przekładni 4.1.01. Ciągnik przestaje reagować na joystick i pomaga tylko ponowne uruchomienie.
W instrukcji nie ma opisanego tego kodu usterki.
Mial ktoś podobny problem ?
-
Przez michu20
witam czy jest tu ktoś kto ogarnia jak się robi kalibracje skrzyni vario i był by chętny opisać ;-)
-
Przez marttinj23
witam pomoż ktoś jak przestawić zeby po nacisnienciu guzika w joysticku End tylny tuz sie podnosił a po naciśnięciu guzika GO opuszczał i ciągnik przyspieszał może ktoś z szanownych formułowiczów by nagrał jakiś film na you tube własnie jak to ustawić albo tu opisał tak na chlopski rozum jak to ustawić bym był bardzo wdzięczny:)
-
Przez jaroslaw85
Witam. W fendzie 716 vario 2002r słabo pracuje miękka oś. Czy ktoś wie który hydroakumulator jest od miękkiej osi. Z tego co wiem to tam może być przyczyna. Po wężach widzę że powinien być to któryś z tych nad akumulatorem. Tylko nie wiem czy to ten mniejszy czy większy. Kiedy popuszczam śrubę na imbus to z większego cieknie olej a z mniejszego jest cisza jakby nie było gazu.
-