News
-
Podobna zawartość
-
Przez wyrebski1
Witam!
Czy ktoś stosuje obornik kurzy? W jakiej dawce go się stosuje na ha, jaki ma skład oprócz azotu?
-
Przez kapitanjack
Witam, czy mogę w jednym czasie wysiać na ogród siarczan magnezu granulowany i wapno węglowe 50%?
-
Przez rash100410
Witam,
Czy nawożenie kwasem siarkowym VI bądź elektrolitem spowoduje momentalne spalenie/zniszczenie mojego trawnika w ogrodzie?
Pozdrawiam
-
Przez krawio6
Witam,
Bardzo proszę o informację czy nawozy wieloskładnikowe "polifoska" "6" czy "8" można w listopadzie rozsiać na glebę , a jeśli tak na jaką głębokość przyorać ?
Czy jest obawa że składniki zostaną wypłukane przez zimę i wiosnę do głębszych warstw gleby nieosiągalnych dla jarych roślin zbożowych ?
Pozdrawiam,
Leszek
-
Przez yacenty
Witajcie,
czy ktoś z Was próbował na własnej skórze zmiennego dawkowania nawozów azotowych?
Zastanawiam się nad zastosowaniem zmiennego dawkowania RSM.
Mam już opryskiwacz z GPS i bez problemu mogę w nim zrobić zmienne dawkowanie. Jest to uboga wersja zmiennego dawkowania bo cały opryskiwacz daje taką samą dawkę - nie da się niestety zrobić zmiennego dawkowania per sekcja opryskiwacza, bo mój opryskiwacz nie potrafi sterować aż tak dokładnie sekcjami.
Inwestycja w opryskiwacz to jednorazowo 500E za odblokowanie funkcji VRA.
Teraz pytanie, czy ktoś z was stosował mapy dawkowania pochodzące ze zdjęć satelitarnych?
Niby dla testowego pola system wyrysował mi taką mapkę nawożenia - działka ma 11ha.
Przy 11ha i sredniej dawce 220l RSM32 wychodzi oszczedność 450zł
A jak to jest w praktyce?
-