Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Rcw 3
Witam wszystkich, mam taki problem przy prasie metal fach z-562 a mianowicie nie mam pojęcia jak nasmarować łożyska w podbieraczu (jest ich cztery sztuki) pomoże ktoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szron88    10

O które dokładnie łożyska Ci chodzi? Zrób zdjęcie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no są takie małe cztery ale tylko jedno przez niewielki otwór widac a jak się wałkiem przekręci to kolejne widać (zdj coś nie chce mi dodać)


na boku podbieraka zdejmujesz osłonę i masz ten otwór


a w nim te łożyska małe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Szron88    10

Łożyska oni sprężyn. Nie miałeś w zestawie takiej małej specjalnej towotnicy? U mnie była razem przy prasie. Jak znajdę ją to zrobię fotkę bo teraz sie gdzies zapodziała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aktis    169

o ile dobrze pamietam według instrukcji trzeba tam wykrecic jakąć srubkę/zaślepkę i w jej miejsce kalamitkę wkręcić (i tak 4 razy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rbit    0

Ja właśnie wczoraj smarowałem te rolki i mam pytanie czy jak się chwyci za palec zgrabiający na podbieraku i porusza nim góra dół to ma być luz taki z 0,5 cm ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aktis    169

Nie wiem czy ma być, ale u mnie jakiś luz jest (mozna poruszać/obrócić palcem podbieraka tak o pare/kilka stopni)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rbit    0

Aha czyli może taki luz ma być - właśnie nie zwróciłem uwagi na to od nowości. Aktis mam też problem podczas prasowania suchego materiału - konkretnie siana. Chodzi o to, że jak załączam owijanie siatką to nie łapie jej między belę a walec i nie owija beli tylko nawarstwia siatkę w tym kanale i w końcu nawija na te walce podające( np. gumowy). Jak widzę z ciągnika, że nie owija beli to od razu wyłączam wom i muszę ręką tą siatkę co się nawarstwiła przesunąć dalej i po załączeniu womu dopiero wtedy łapie siatkę i zaczyna owijać. Co może być przyczyną takiego zachowania? Przy kiszonce tak się nie działo. Dodam, że prasa jest nowa -bez noży i rotora - zrobiła dopiero 130 bel.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aktis    169

Nie mam pojęcia. Czemu siatką miałaby się inaczej obsuwać w ten kanał przy suchej, a inaczej przy wilgotnej trasie? Może ten suchy materiał staje w komorze i bela nie kręcąc się nie wciąga siatki? Ale wówczas pewnie owineła by się na ten pierwszy walec, co jest nad podbierakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rbit    0

Bela siana nie staje w komorze. Nie wiem czy suchy materiał jakoś podbija tę siatkę do góry czy co, że jej nie łapie.  Dzwonić do dealera i pytać w czym rzecz czy bezpośrednio do metal fachu - to też pewnie nic konkretnego nie powiedzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MarcinCiesz    0

rbit

Spróbuj wyczyścić tą blache, po której siatka ześlizguje się do komory, może tam jakiś brud łapie siatkę.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Bercik92
      Witam. Wczoraj uległa awarii skrzynia rozdzielcza (coś pykneło i koniec roboty) zdarzały się u was takie awarie? Co mogło być przyczyną i jak to rozebrać?
    • Przez jondir989
      Okręca mi się po bokach rotora trawa z prawej i lewej strony. Czy wam też tak się dzieje, jak temu zaradzić? Załączam foto
    • Przez AdeXZet
      Witam mam problem z obwiązywaczem siatką, prase kupiłem jakiś czas temu i podczas pierwszych prób na podwórku zauważyłem że walce podające siatkę kręcą się cały czas gdy prasa pracuje, czy po założeniu siatki te walce staną? czy na napędzie obwiazywacza jest jakieś sprzęgło ( hamulec) elektryczny?
    • Przez rbit
      Mam belarkę MF Z562 . Zrobiłem gdzieś około 30 bel i 2 razy nawinęło mi pół szerokości siatki na walec prasy ten co widać go z kabiny ciągnika a pół beli tylko było owinięte, ale jakoś udało mi się to dowieźć do domu i owinąć folią. Co może być przyczyną tego nawijania i co można ewentualnie zrobić żeby wtedy nie wywalać beli z komory tylko jeszcze raz owinąć a nóż nie jest cofnięty bo klapa nie otwarta? Siatka to Hellasnet i położyłem na niej już pręt dociskający. Czy przy owijaniu owijać z większym gazem czy mniejszym?
    • Przez luki987654321
      Witam wszystkich, jak już wyżej wspomniałem po zamknięciu komory zamki nie opadają i nie trzymają klapy. Co może być przyczyną?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj