News
wojtekqwe123

John Deere 2266-Nie podnosi hedera i nie działa AutoCountur

Polecane posty

Witam potrzebuje podpowiedzi w kombajn John 2266 Extra nie podnosi mi hedera i nie działa auto contur, bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone gdzie szukać przyczyny, wygląda mi że nie dochodzi zasilanie do płytki odpowiedzialnej za pracę auto contur, dodam że na monitorze Info track nie mogę przejść w tryb ahc pozostałe funkcje dzialaja

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MaciejM    1

Dzień dobry

dzisiaj zdarzyło mi się dokładnie to samo, znalazłeś może już przyczynę tego problemu?

Pozdrawiam

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

peugeot    53

Na początek elektro zawory Y2 , Y3 , Y4 , Y5 . Bezpieczniki F26, F33 . Przełącznik góra , dół .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MaciejM    1

Poruszałem kablami, po przekładałem przekaźniki i działa. Ale weź dobrego elektryka jak masz możliwość, ja szukam teraz, żeby sprawdzić zasilanie. Może jest problem w samym joysticku.

Czasami bezpieczniki jak się nagrzeją to tracą przewodność albo zaśniedziałe styki do bezpieczników.

Jak znajdziesz problem to napisz bo moje rozwiązanie jest na szybko a nie wiadomo jak będzie za chwile.

Edytowano przez MaciejM
dopisanie informacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie elektryk stwierdził że moduł ahc nie działa, spalona plytka, ale nie chcę mi się w to wierzyć, zrobię to samo co ty po przekładam i po czyszcze styki, które przekaźniki przekladales?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peugeot    53

Unoszenie hedera powinno ręcznie działać , nawet z uszkodzonym automatem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok rozumiem, poziomowanie ręcznie też powinno pewnie działać, tylko zastanawia mnie jedna rzecz bo po wciśnięciu funkcji na dzojstik napięcie do płytki dochodzi a nie wychodzi, teraz mam zrobiony (bajpas) i idzie z włącznika zasilanie prosto na cewka, heder podnosi ale mocno gwałtownie bo mijamy hydroakumulator. Także niesprawne cewki można wykluczyć, zastanawia mnie jeszcze brak komunikacji monitor Info track z modułem ahc, jakby wogole go nie widział 

Jak masz jeszcze jakiś pomysł to pisz, płytka ahc już zamowiona, jutro rozbieram wszystkie elementy elektryczne i czyszcze styki może gdzieś zasniedzialo bo objaw miał miejsce po deszczu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MaciejM    1

Przekładałem przekaźniki co są na dole kabiny z prawej strony, tzn. poprzekładałem je miejscami te które były takie same. Może coś nie stykało i wtedy się naprawiło. Sprawdź czy styki nie zaśniedziały.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dawcioo
      Gdzie w john deere 7600 sprawdza sie motogodziny??
    • Przez venom
      Jak odpowietrzyć układ hydrauliczny - pompa podnośnikowa i układ kierowniczy? John Deere 2140, 1981 r. bez przedniego napędu.
    • Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
    • Przez adamek19888
      Mam problem! Kupiłem teraz john deere 2058 ale jest problem z włączeniem hederu i młocarni, nieraz wszystko chodzi ok a nieraz jezeli właczam to nie działa, raz heder podnosi sie i opuszcza a raz sie zatnie i też nic nie działa! nie wiem co moze byc przyczyna! Jeśli moze ktoś mi pomóc to prosze o podpowiedz! z góry Dzięki!! :rolleyes:
    • Przez JohnDeere1075
      Witam. Mam problem z wysuwaniem i zsuwaniem motowideł. Prawdopodobnie zapowietrzył się układ. W jaki sposób można go odpowietrzyć? Zwykłe popuszczenie sróby nie wystarcza bo siłowniki są połączone krzyżowo. POMÓŻCIE BO SEZON NIEDŁUGO CZAS ZACZĄĆ A TU KOMBAJN NIE SPRAWNY.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj