Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam problem z tą oto prasąa john deere 580 niedawno kupioną nie działa mi automatyyczne owijanie siatką jak mam balota wszytko dobrze niby pika owija ale jak rozładowuje to wgl nic nie owineło co jest siatka jest i wgl. proszę o pomoc

Opublikowano

Może inaczej to wytłumacze automatycznie to wgl wszystki pieprzy sie nie chce owijać a na recznym to jak naciskam start to nawet nie owinie mi tyle razy ile mam wpisane na komputerze bo mam 2.5 raza żeby owinelo a aparat poda tyle siatki że ledno co raz w koło owinie nawet za mało. Czym to jest spowodowane komputer jest cos  zepsuty czyy co??

9 godzin temu, mechanik468 napisał:

Ale manualne działa?

Może inaczej to wytłumacze automatycznie to wgl wszystki pieprzy sie nie chce owijać a na recznym to jak naciskam start to nawet nie owinie mi tyle razy ile mam wpisane na komputerze bo mam 2.5 raza żeby owinelo a aparat poda tyle siatki że ledno co raz w koło owinie nawet za mało. Czym to jest spowodowane komputer jest cos  zepsuty czyy co??

Opublikowano

Ciężki temat: za mało na ręcznym ,to sterownik nie odczytuje każdego impulsu z czujnika na rolce podającej siatkę. Brak owinięcia na automacie pomimo że sterownik uważa że ok ,to też wina sterownika ,powinien jakiś błąd pokazać. Mechatronik potrzebny ,oczywiście napisz w czym był problem ,bo nie jest tak że na 100% mam rację.

Opublikowano
8 godzin temu, mechanik468 napisał:

Ciężki temat: za mało na ręcznym ,to sterownik nie odczytuje każdego impulsu z czujnika na rolce podającej siatkę. Brak owinięcia na automacie pomimo że sterownik uważa że ok ,to też wina sterownika ,powinien jakiś błąd pokazać. Mechatronik potrzebny ,oczywiście napisz w czym był problem ,bo nie jest tak że na 100% mam rację.

chce jeszcze dodać że kiedy naciskam start żeby owineło bala to ekran zaczyna mrugać na komputeże i pojawia się ikonka akumulatora mruga. Tak jakby był za mały prąd w gniezdzie 3 pinowym?? napedzam tą prase ciagnikiem urusu 1614 i nwm gdzie by poprowadzić prąd do tego gniazda żeby było dobrze?

Opublikowano

Najlepiej prosto z aku tylko po drodze bezpiecznik musi być. 

Opublikowano
42 minuty temu, PRIMO napisał:

no tak tylko jaki bezpiecznik tam wsadzić bo z rozrusznika nie za bardzo brać prąd bo jest 24 a musi być 12 v?

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

jeszcze mam pytanie bo jak nie prasuje to na komputerze pokazuja mi sie cyfry chyba to bylo 70 albo 80 a normalnie niby powinno pisać 1,59  m czy jak bo nibyy to oznacza ze czujnik jest żle zamocowany i moze dlatego zle owija mi co??http://manuals.deere.com/omview/OMCC50090_19/CC_570RB003926_19_16SEP98_1.htm

Opublikowano

Zwykle 20 lub 30A wystarcza ,tylko przewody trochę grubsze niż do świateł daj ,bo grzać się będą -sterownikowi to nie pomoże... No i pobaw się z ustawieniem tego potencjometru.

Opublikowano

Niedawno kupiliśmy prasę John deere 580, niestety mamy problem z siatką. 
Problem polega na tym że gdy usłyszymy sygnał dźwiękowy i uruchomimy owijanie siatką na przycisku start to siatka jest pobierana ale nie chce się zatrzymać jedynym możliwością jest zatrzymanie ręczne (przez naciśnięcie przycisku na monitorze który powoduje zaciśnięcie gumowej rolki) a w trybie automatycznym jest pierwszy sygnał dźwiękowy ale siatka się nie włącza a następnego sygnału niema.A ilość owinięć jest ustawiona na dwa i pół raza.

Jeżeli ktoś wie co jest przyczyną tej usterki proszę o odpowiedz, z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
Dnia 19.01.2020 o 13:06, Sajmon123 napisał:

Problem polega na tym że gdy usłyszymy sygnał dźwiękowy i uruchomimy owijanie siatką na przycisku start to siatka jest pobierana ale nie chce się zatrzymać jedynym możliwością jest zatrzymanie ręczne (przez naciśnięcie przycisku na monitorze który powoduje zaciśnięcie gumowej rolki) a w trybie automatycznym jest pierwszy sygnał dźwiękowy ale siatka się nie włącza a następnego sygnału niema.A ilość owinięć jest ustawiona na dwa i pół raza.

Jeżeli ktoś wie co jest przyczyną tej usterki proszę o odpowiedz, z góry dziękuje za pomoc

Witam. Rozwiązałeś ten problem? 

Opublikowano
Dnia 28.06.2022 o 17:29, Prezesszef napisał:

Witam. Rozwiązałeś ten problem? 

z tymi presami zawsze są jakieś problemy mam taką samą po prostu wszystko było zaśniedziałe rolki długo nie używane hjak sie wytarły ro wszystko działa jak należy no i oczywiście dobry prąd musi być do sterownika naprawdę dobry który nie słabnie po właczeniu świateł itp. ja presuje ursusem 1614 daje mu podczasa owijania po prosrtu wiecej gaazu i działą owija jak należy obcina.

Opublikowano
Dnia 5.07.2022 o 17:26, Mateusz100 napisał:

z tymi presami zawsze są jakieś problemy mam taką samą po prostu wszystko było zaśniedziałe rolki długo nie używane hjak sie wytarły ro wszystko działa jak należy no i oczywiście dobry prąd musi być do sterownika naprawdę dobry który nie słabnie po właczeniu świateł itp. ja presuje ursusem 1614 daje mu podczasa owijania po prosrtu wiecej gaazu i działą owija jak należy obcina.

My właśnie świeżo kupiliśmy taką i były problemy ze nie pokazywało wielkości balota (u poprzedniego właściciela działało), owijało chyba z 8 razy i ogólnie sterownik nie miał pamięci że to co ustawiłem zaraz znikało. Więc już na początku nerwowo. Zrobiłem instalacje prosto z aku, ale i tak nie pomogło. Okazało się że wtyczka od presy nie łączyła. Kolejna próba dwa baloty zrobione dobrze i znowu to samo, na szybko instalacja z grubszego kabla prosto z rozrusznika byle zdążyć przed deszczem i znowu kilka balotów zrobione i znowu to samo. O dziwo pomogło mocniejsze naciśnięcie przycisku włączania, w tym momencie pokazała się wielkość balota, potem jeszcze raz zgasła znowu mocniej przycisk i chodzi 

Opublikowano
Dnia 6.07.2022 o 23:19, Prezesszef napisał:

My właśnie świeżo kupiliśmy taką i były problemy ze nie pokazywało wielkości balota (u poprzedniego właściciela działało), owijało chyba z 8 razy i ogólnie sterownik nie miał pamięci że to co ustawiłem zaraz znikało. Więc już na początku nerwowo. Zrobiłem instalacje prosto z aku, ale i tak nie pomogło. Okazało się że wtyczka od presy nie łączyła. Kolejna próba dwa baloty zrobione dobrze i znowu to samo, na szybko instalacja z grubszego kabla prosto z rozrusznika byle zdążyć przed deszczem i znowu kilka balotów zrobione i znowu to samo. O dziwo pomogło mocniejsze naciśnięcie przycisku włączania, w tym momencie pokazała się wielkość balota, potem jeszcze raz zgasła znowu mocniej przycisk i chodzi 

Ale też nie pomogło na długo, dopiero kiedy wjechałem w dziurę prasa podskoczyła i pojawiła się wielkość balota sprawdziłem instalacje na prasie. No i kilka kabli przy sterowniku polutowanych ale nie zaizolowanych. Od tego czasu 100 sztuk spokój. Tylko czasem zdarzy się ze siatka nie owinie balota tylko wokół gumowego walka. Musimy jeszcze spróbować kupić oryginalną siatkę może to pomoże 

Opublikowano
W dniu 19.01.2020 o 13:06, Sajmon123 napisał(a):

Udało się rozwiązac problem? Ja mam podobny w automacie podaje siatkę ale już nie ucina