zyher

John deere 6910s wymiana oleju

Polecane posty

zyher    5

Witam, zakupiłem JD 6910S z 2002 roku, skrzynia Autoquad Plus. Wymieniam oleje i mam 2 zapytania co do wymiany oleju w tylnym moście:

 

1. Serwisant sprzedający nam olej podpowiedział, żebyśmy pamiętali o sprawdzeniu i przeczyszczeniu odpowietrzników. Ja takich nie mogę znaleźć. Jedyny, który znalazłem znajduje się na przedniej osi. Czy ktoś się orientuje gdzie one powinny być?

 

2. Serwisant sprzedał mi 2 litry - jeden przy prawym tylnym kole, drugi na środku obok wału. Natomiast w instrukcji obsługi jest również dopisek o filtrze ssącym (zdjęcie w załączniku). Czy ktoś się orientuje czy w tym modelu występuje jeszcze jakiś siatkowy filtr ssący?

 

pompa.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zyher    5

A coś więcej o tym filtrze? słyszał ktoś o tych odpowietrznikach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez glwoj
      Witam, mam problem z prawidłowym podłączeniem  rozdzielacza od tura (Emily TP5) do JD 6410. Rozdzielacz ma 3 przewody( Zasilanie, Powrót, Load Sense) i jest to rozdzielacz dwusekcyjny na joystick i linki. Podpiąłem go jak na zdjęciu i tur działa bardzo wolno (pompa hydrauliczna się nie wzbudza), gdy ruszam kierownicą tur działa chwilowo szybciej. Po założeniu kostki (AL161388) tzw PowerBeyond w ciągniku nie mam wspomagania, podnośnik działa normalnie, a czy tur działa dobrze jeszcze nie zdążyłem sprawdzić. Wie ktoś może co kupić lub jak to połączyć żeby zaczęło działać jak należy???


    • Przez piotrus11
      Witam chciałbym uzyskac informacji gdzie mam szukać w john deere 3050 zaworu który reguluje ciśnienie na sprzegłach od przedniego napedu i przyspieszacza(półbiegu) z góry dziekuje za podpowiedzi
    • Przez jarx08
      witam Mam problem ze wskazaniem temperatury w 6810 mianowicie bez większego obciążenia szybko dochodzi do czerwonego poza tym: płyn jest oleju nie przybywa czujnik wymieniony proszę o pomoc
    • Przez radek83
      witam , co moze byc przyczynom braku hamulca  w przedniej osi ?? nie swieci sie tez kontrolka od przedniego napendu jak wcisne pedal hamulca, wczesniej sie swiecila jak dzialal hamulec, przedni napend dziala i ta kontrolka sie swieci
       
    • Przez endrju
      Witam. Niestety nie znalazłem podobnego tematu pod który mógłbym się podpiąć więc zakładam nowy. Mam otóż taki problem z John deerem 6610 z 1998 roku. Silnik po odpaleniu pracuje równo zarówno na niskich jak i wysokich obrotach, z komina nie wydobywa się żaden niepokojący dym. Natomiast, gdy ciągnik schodzi z wysokich obrotów (np. z około 2tys )  i puszczam gaz to gaśnie po czym można go odpalić  bez problemów i znów pracuje bez zarzutów . Filtry wymienione, zero brudu w filtrze, paliwo z baku spuszczone również nie budzi zastrzeżeń. Gdzie szukać przyczyny ?  Poniżej filmik

      2019-06-10_09_21_56.mp4
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj