News
matisz125

Renault Ares jedzie na luzie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
matisz125    0

Witam. Posiadam Aresa 620. Ostatnio zauważyłem, że na biegach polowych gdy włącze pierwszy bieg , puszcze sprzeglo a rewers elektrohydrauliczny ustawiony jest na luz to ciagnik sam jedzie (toczy się). Na biegach soszowych to sie nie zdarza.  Wymiana oleju w skrzyni miala miejsce po tym jak zauwazyłem ten problem . Fusch agrifarm stou mc 10w40 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    152

to nie jest problem tylko tzw. ciągnięcie skrzyni. Na polowych jest duże przełożenie i niewielka siła jest potrzebna by ciągnik się toczył. Dzieje się to zapewne na zimnej skrzyni, po rozgrzaniu nie powinno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysztofsmok77
      Czesc. Posiadam ciagnik Renault TX 110.54 z EHR i rewersem przy kierownicy. Ostatnio wystapil jakis problem i nie wiem jak go usunac. Mianowicie zapalila sie kontrolka STOP, swieci sie akumulator, przeraźliwie piszczy i przestał działać obrotomierz. Ktos juz taki przypadek miał lub wie co to moze byc?
    • Przez Hekos
      Witam. Mam problem z renault,  poniewaz znikly wszystkie swiatla. Co moze byc przyczyna? Chcialbym sam z tym sie uporac.
    • Przez Atari
      witam. mam problem z brakiem świateł w ciągniku. bezpieczniki sprawne. cała elektryka w ciągniku działa półbiegi podnośnik kierunki itd. co może być przyczyną?
    • Przez RadekWro
      witam , podczas pracy aresem 630 rx wałek wom zatrzymał się, na pulpicie napis STOP , brzęczyk oraz kontrolka ciśnienia na skrzyni. Silnik odpala , poza tym ciągnik nie jedzie, nie ma wspomagania,nie działa wom ani podnośnik. Czy przyczyną jest pompa hydrauliczna? Dziękuję z góry za pomoc
    • Przez BartekCiszek
      witam mam problem a mianowicie pólbiegi nie chca sie przelaczac jak pojezdze troche to wtedy sie przelaczy ale to dopiero po polowie dnia gdy przelacze z polbiegu 2 na 3 to kontrolka przeskakuje jak by sie przelaczyl a zaraz wskakuje spowrotem na 2 to samo z 1 póbiegiem
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj