ursusowski289

Pompa wtryskowa Ursus C-360 3P

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Witam, niedawno kupiłem nową pompę wtryskową do 3P, założyłem ją i silnik już nie chce odpalić. Czy możliwe jest że założyłem ją nie tak jak trzeba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

DANDYS    217

nie wiem jak w 3p ale w zwykłej 60 nie chciała odpalić to w pompie trzeba było przekręcić o 180

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawlik794    4

W 3p pompa ma wycięcie i nie można inaczej założyć , trzeba dobrze odpowietrzyć ,na pompie są dwa odpowierzniki na klucz 8 ,odkręć rurki wtryskiwaczy ,zakręć aż pokaże się paliwo i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    53

Pompka wstępna się odpowietrza pompę aż na odpowietrzniku pojawi się czyste paliwo bez powietrza i jeśli jest wszystko w porządku to powinno pryskać dość długim strumieniem jeśli ledwo się sączy to pompka wstepna do wymiany. Oczywiście zakładam że filtr paliwa wymieniony i czysty bo jak nie to szukaj wiatru w polu co mu tam dolega.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Za_q    14

Pytałeś czy mogłeś coś przestawić - jeśli nie ustawiłbyś na kołek ustalający, który wchodzi w wycięcie wałka pompy i dokręcił koło zębate w takim położeniu, to kołek może się wcisnąć i będzie przestawione o 1/3 obrotu. Jakiś czas temu poprawiałem komuś po takim złożeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    53

Ale mimo przestawienia pompa by dawała sie odpowietrzyc i podawała paliwo na wtryski (ocZywiście nie w tym czasie i silnik nie bedzie pracował)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bzyk333    2

Szarpnij go trochę i będzie wiadomo czy to kwestia odpowietrzenia, czy źle ustawiłeś zapłon

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez szczupak23
      Witam koleżanki i kolegów. :angry:
      Pisze tutaj pierwszy raz ale często odwiedzałem forum i spodobało mi się.
      Mam prośbe do was proszę o polecenie mi pożądnego warsztatu gdzie moge naprawic pompę wtryskową w moim dziadku C-360
      Miejsce dowole w całym kraju ponieważ sąsiad ma firme transportową.Poprostu sprawdzone miejsce gdzie naprawialiście swoje i niemieliście problemu z odpalaniem i poźniejszą eksploatacją ciągnika.
      Mieszkam w łodzkim niedaleko Radomska ale u nas niema nic pożadnego sami cfaniacy co po naprawie ciągnik chodzi gożej niz przed.
      Z góry pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
    • Przez PIOTREK44
      Witam wszystkich serdecznie
      Mam taki problem nie wiem jak sprawdzić zapłon czy jest późny czy wczesny
      Prosiłbym o dobre wytłumaczenie jak i co zrobić
       
      Za dodane odpowiedzi dziękuje
    • Przez SzB
      Witam
      Mam problem przy remoncie. Wał po szlifie, blok po osiowaniu. Po skręceniu 4 pierwszych stóp z odpowiednim momentem wal kręci się lekko. Ale po skręceniu ostatniej stopy tej z półpierścieniami nie ma mowy o ruszeniu wału. Zakładam polpierscienie które już w nim pracowaly bo nie ma mowy żeby włożyć nowe nominlane. Co może być przyczyną? 
    • Przez lukano
      Witam co moze byc kopcenia na białawo pompa była robiona wtryskiwacze tez silnik włanie sie skonczył docierac wymieniłem filtr powietrza na nowy i niewiedziałem ile wlac oleju czy zbyt wysoki poziom oleju w filtrze moze byc skutkem kopcenia???
    • Przez Waldek66
      Witam, czy może ktoś mi podpowie co może być przyczyną przedostawania się oleju do paliwa? Silnik jest po wymianie tulei i tłoków, głowica po naprawie. Ropa ze zbiornika do pompki paliwowej idzie czysta, ale powraca do filtra paliwa według mnie z olejem. Rurką nadmiarową ropa spływa, paliwo jest ciemne, w zbiorniku widać że ropa jest z olejem. Odjąłem sprężarkę, przewody zaślepiłem, bo uważałem że olej ubywa przez sprężarkę. Problem nie zniknął, nadal są duże ubytki w oleju z silnika.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj