mateusz1122

MF 255- Rozdzielacz pod siedzeniem

Polecane posty

mateusz1122    13

Witam mam problem zrobilem pompe hydrauliczna w mf255 tlok cylinder wszystkie uszczelniacze nowy olej filtr i dalej podnosnik opada. 

Wie ktos moze czy idzie naprawic samemu ten rozdzielacz pod siedzeniem co sie przelacza podnosnik na hydraulike do przyczep bo mysle ze tam jest problem.

takie rozdzielacz https://archiwum.allegro.pl/oferta/zawor-rozdzielacza-hydrotor-1805747m93-mf-255-i7363198829.html

moglbym kupic ale jak znowu to nie bedzie to 500zl do tylu? :( 

przed naprawa bylo to samo

dziekuje i pozdrawiam

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    277

opada odpalony czy po zgaszeniu jak po zgaszeniu to nic  nie zrobisz


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukbold    848

wykręć ten rozdzielacz. Od spodu jest wkręt, pod nim kulka. Był tu przypadek, że ktoś miał syf pod ta kulką... próbuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz1122    13

rozkrecilem caly i dalej to samo. olej cofa sie nie trzyma w tej rurce co idzie do gory od pompy a moim zdaniem powinien trzymac olej nie opadac na czym by w pompie przepuszczalo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz1122    13

w pompie bylo wymianione wszystkie uszczelki oscyloskop zestaw tych tloczkow oprocz zaworu przeciazeniowego mozebyc tam wina ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Gryzon
      Witam, chciałbym założyć tura do Fergusonka.
      Znalazłem takie ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/tur-ursus-4512-5312-mf-165-massey-ferguson-675-ladowacz-czolowy-CID757-IDkmO02.html#22090439d8
      Czy ten tur będzie pasował bez przeróbek??
      Jak myślicie cena jest ok??
       
    • Przez ursus-moc
      witam mam problem z mf 235 sciaga przód choć jedzie na pusto wymjenilem łożyska ale niepomoglo koła sa prosto ustawione
    • Przez rolnik_profil
      Witam. Poszukuje pilnie  katalogu części do massey ferguson 590. Nie mogę znaleźć na Allegro. Może ktoś ma i może się podzielić ?
      chyba, że jest inny katalog gdzie skrzynia i silnik to praktycznie to samo 
    • Przez pawelp1987
      Witam wszystkich. Tak jak w temacie, mam problem z moim MF 590 4x4 78r. Mianowicie wałek wom kręci się cały czas, a po podłączeniu jakiejś maszyny nie da rady kręcić , wogole nie przenosi napędu na maszyny. Kupiłem ten ciągnik 4 lata temu i od razu wtedy nie działała przyspieszacz, a wom załączał się ale po dłuższej chwili od włączenia, tak z minutę musiałem odczekać aż prasa zaczęła kręcić, a potem całkiem przestał działać. I tak, 2 lata temu wymieniłem jedną pompę na nową, jakaś z wyższej półki, druga zregenerowali, a chamulec Wom też był regenerowany. Po wszystkim złożyłem ciągnik i okazało się że dalej jest to samo, mechanik ten co mi wszystko regenerował stwierdził że mam jeszcze cały multipower do regeneracji i że może zrobić mi to, wymieniając wszystko na części od ursusa i koszt tego był by kilkanaście tysiecy, odpuściłem. A teraz pomyślałem że może ktoś coś mi podpowie w temacie. Proszę o pomoc i dziekuje.
       
      Aha dodam jeszcze że ciągnik chodzi z turem i też ciężko mu jest coś podnieść ciężkiego, tak 500 kg jeszcze podniesie a coś więcej to już nie daje rady😣
    • Przez pawelp1987
      Witam.
      Tak jak w tytule potrzebuję porady gdzie szukać usterki. Objawy są takie gdy ciągnik jest nie odpalany więcej niż jeden dzień, po uruchomieniu pracuje parę sekund i gasnie, po odpowietrzaniu działa normalnie. Gdy jest odpalany systematycznie też problem nie występuje. Wygląda tak jakby paliwo się cofało, może jest ktoś wstanie coś podpowiedzieć. A drugie pytanie czy w pompie jest jakiś zawór zwrotny? Aha w filtrze i odstojniku paliwo jest cały czas. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj