-
Podobna zawartość
-
Przez bolid20
Uprawia ktoś z was czosnek?? Ciekawe ile jest go z 1h. Szukałem w internecie i nic konkretnego nie znalazłem. I jeszcze ciekawi mnie ile trzeba wysadzić go na 1h. A tak patrzyłem po sklepach to 1 główka kosztuje ponad 1zł więc myśle że opłacałoby się....
-
Przez Grandzik
Kupie czosnek wiosenny do sadzenia. Z wysylka. Najlepiej z jakis przydomowych ogrodkow
-
Przez jummy22222
Dzień dobry,
Na jesień zasadziłem sobie trochę czosnku ale zgubiłem gdzieś spis oprysków i muszę go zrobić na nowo a nie mam teraz tak dużo czasu.
Pierwsze pytanie. Zastanawia mnie żółty kolor na końcówce liścia, to od zimna? Czy jest chory. Zastanawiają mnie także fioletowe kropki czy coś, zdjęcia poniżej.
Duża ilość deszczy wypłukała mi trochę ziemii i odkryło się trochę darni na które stomp nie podziałał dlatego pytam o zalecenia na opryski przeciw chwastom i trawom jakie stosujecie i jakie polecacie, dodam, że roślinki mają aktualnie 2 liście bo dość późno wsadziłem.
Trzecie pytanie to jakie opryski stosujecie jako prewencyjne przeciw bakteriami, grzybami i owadami oraz jakie nawozy stosujecie żeby czosnek lepiej rósł dodam, że ziemię badałem i wszystko czego było za mało dosypałem ale niektóre substancje się pewnie zużyją i trzeba będzie dosypać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
-
Przez dominikl95
mam problem jaki fungicyd używacie zapobiegawczo na czosnek ,mój czosnek dostaje 3 liść. opryskalem boxerem wczesna wiosną na chwasty , zaczynają się robić żółte czyli padają ,i zastanawiam się teraz czy mogę ruszyć ziemię jakimś chwastownikiem,czy znów nie zaczną rosnąć chwasty.Prosze o pomoc
-
Przez ZiXo
Witam, nie jestem moze ekspertem w tej dziedzinie ale troche pojęcia mam i duzo chęci. A wiec pola troszke mam cos okolo 4ha, plus lasy i pozostałość po gospodarstwie wujka/dziadkow czyli poczciwy Ursus C330, nie wiem w co sie ukierunkowac, od czego zacząć, w jaka uprawe sie kierunkowac. Dodam ze jestem z Podhala, okolice jeziora czorsztynskiego co ma tez duzy wplyw. No jak to mowiac , ostrzejszy klimat. Myslalem o czosnku ale nie wiem co i jak bo u nas ciężko chyba bedzie co kolwiek dobrac wlasnie z uwagi na klimat. Tez nie chcialbym wywalic wszystkich moich oszczednosci , mysle krok po kroku zaczac sobie ukladac zycie rolnika. I pytanie do was panowie i panie rolnicy. Co wy myslicie o moim pomysle i jak by sie za to zabrac ?
-