News
Kuba284

brak półbiegów i nie działa wom fendt farmer 309

Polecane posty

Kuba284    0

Cześć

Zwracam się do was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Tak jak w temacie nie działa wom oraz półbiegi. Konkretnie: dzieje się to czasami, częściej nie działa wom, po odpaleniu ciągnika nie ma na desce rozdzielczej wskaźnika półbiegów. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika problem ustaje. Podobnie dzieje się z przekaźnikiem. Po odpaleniu nie można go w ogóle włączyć(dioda na przycisku również się nie świeci). Po ponownym uruchomieniu wszystko działa.

O co chodzi?

jeszcze jedo: czy w fendtach jest coś takiego jak uruchamianie wom-u bez szarpnięć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Filipkowski15
      Witam forumowiczów. Mam roblem z Fendtem 308 LS, otóż ciągnik użytkuje od ponad roku i od samego początku był problem, że podnośnik wolno podnośił, hydraulika jest dobra bo na wolnych obrotach kipruje przyczepe aż przewody się prostują i słychać że naprawde jest ciśnienie na przewodzie. Ostatnio wymieniłem olej hydrauliki i wymieniłem filtr ten co jest na powrocie w zbiorniku ale za dużo nic nie dało. Jakiś  czas temu zauważyłem dziwną rzecz, otóż jak kręce wspomaganiem to podnośnik przestaje prawie wogóle podnosić, dziwne bo to są dwie oddzielne pompy i zasysają olej z dwóch odzielnych rurek. Być może w środku zbiornika jest jakiś filtr ???Czy może pompa się kończą??? Czekam na jakieś podpowiedzi😃
    • Przez Jarekb20
      Witam. dzisiaj zauważyłem że w moim Fendzie nie działa WOM.
      Wczoraj siałem pszenice do późnego wieczora i wszystko chodziło bez problemu. Gdy dzisiaj chciałem włączyć WOM nie chciał sie on załączyć. W ogóle to przy zapalaniu ciągnika nie chcą sie kontrolki 2 zielone zaświecić od wałka (jedna od przedniego druga od tylnego wałka) zawsze sie zaświecąły i gasły podczas włączania ciągnika. Jaka może być przyczyna że nagle przestało działać. Dodam ze bezpieczniki sprawdzałem i są ok.
      Prosze o pomoc.
    • Przez _Marcin_
      Witam,
      Jak zdążyłem się zorientować nikt nie ma tej instrukcji. Wychodzę z propozycją aby się zrzucić i zakupić ją. Koszt na Allegro to 150 zł.
      Czekam na wasze opinie na ten temat.
       
      P.S.
      Jak coś to mam instrukcje obsługi po polsku w pdf do:
      1. Fendt Farmer 307Ci, 308Ci, 309Ci
      2. Fendt Vario 309, 310, 311, 312
    • Przez Bartezoo
      Witam przy ruszaniu z drugiego biegu puszczając sprzęgło wyskakuje bieg, ale jak przytrzymam dźwignię zmiany biegów i ruszę to jest ok i nie wyskakuję już. Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję .
    • Przez Cruel
      Witam. Mam troszke nietypowe pytanie. Mianowicie chciałbym wiedzieć czy ktoś z was wymieniał bądź wie czy dałoby się wymienić kabinę w fendt farmer 310 lsa. Interesuje mnie konkretnie kabina z nowszych modeli (roczniki 1993-2000). Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj