funos

JD 2140 - Wymiana uszczelniacza pompy

Polecane posty

funos    0

witam

przymierzam się do wymiany uszczelniacza pompy hydraulicznej 23cm3 w moim jd2140.

mam pytanie.Czy można wymienić ten uszczelniacz bez rozbierania calej pompy?

ziutekrb    5

Wyciągnij pompę, rozbierz na czynniki pierwsze obejrz i potem działaj. Na ciągniku nic nie zrobisz, demontaż jest banalnie prosty i ogarniesz wszystko jednego dnia.

Uszczelki wymienia się wszystkie i jest ich dużo

http://emirol.pl/glowna/6323-zestaw-uszczelek-naprawczy-uszczelnien-pompy-hydraulicznej-john-deere-ar39156.html?search_query=2650&results=91

jak jest coś zajechane odżałuj kolejnych parę groszy i zrób jak być powinno, czyli już zestaw naprawczy całościowy, albo pojedynczo zaworków.

na koniec pamiętaj zgodnie z dokumentacją zrobić regulację ciśnienia, wszystko masz opisane w serwisówce, jak zrobisz to na odwal się, czyli tak jak janusze mechaniki od zawsze robili to będziesz ciągle narzekał na słabą hydraulikę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez pawel100474
      Jak odkręcić koło pasowe w case jx 60 bo chcę wymienić uszczelniacz bo mi cieknie.
    • Przez rolkam72
      Witam wszytkich. Właśnie jestem przed zakupem nowej pompy do opryskiwacza biardzki 400l i tu pytanie.
      Jakiej firmy najlepsza byłaby nowa pompa.Słyszałem rózne opinie  Biardzkich nowych pompach i teraz właśnie takie pytanie jaka firma żeby to trochę pochodziło a nie oddawać na gwarancje po 20 ha oprysku ( słyszałem o takich przypadkach) .Może ktoś właśnie ma podobne doswiadczenia chętnie skorzystam z rad innych .
      Ma to być pompa od 100 do 120l/min wydajności 
    • Przez michroz
      Dzień dobry,
      Proszę o podpowiedź czy skomplikowana jest wymiana uszczelniacza/pierścienia uszczelniającego w przystawce przedniego napędu w Aresie 550 RX.
      Czy trzeba odkręcać przystawkę od skrzyni czy może istnieje możliwość dobrania się do tego w jakiś prosty sposób ?
      Z góry dziękuję za podpowiedźi.
    • Przez rolnik_profil
      Witam. Na forum roznie piszą więc założyłem nowy temat. Massey ferguson 590 posiada dwie pompy hydrauliczne ? Tłoczkowa, zębatkowa 
      czy konieczne jest rozjechanie ciągnika do wyjęcia obu pomp?
      ile filtrów oleju hydraulicznego posiada ? Jedni piszą, że jeden (pod spodem) a inni, że są dwa. 
      Gdzie oddać do regeneracji ?mechanik stwierdził, że jedna jest zatarta a druga ma uszkodzoną obudowę aluminiową Podobno w tucholi jest kilka zakładów i trzeba uważać  który wybrać 
      prosze o pomoc i pozdrawiam

• Przez Vroobel
      Witam 
      Wymieniam piasty przelaczajace biegi wymieniłem już 3 ale 4 nie mogę, wybilem pręt w stronę mostu ale brakuje 3 cm żeby zdjąć wodzik, jak to wymienić? 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj