Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działanie podnośnika i wyjść hydraulicznych naraz to objaw uszkodzonego rozdzielacza pod fotelem, czy ten przy kierownicy tez może być walnięty ?

Dosyć szybkie opadanie podnośnika to wina rozdzielacza, czy uszczelnień w siłowniku ? Z rozdzielacza pod kierownicą jest mokro.

Gdy dam dźwignie koło fotela na maksa do tyłu to pompa zaczyna wyć :(

Jest ktoś z okolic Częstochowy kto ogarnia hydraulike w mtz ?

Lepiej wywalić rozdzielacze i dać nowe czy bawić się z tymi starymi ?

Opublikowano

uszczelni rozdzielacz i jeśli ci siłownik leje to go też. zobacz na te dźwignię koło gazu to jest regulacja siłowa i ona też steruje szybkością podnośnika.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Theprzemo205
      Witam i z góry dzieki za odpowiedz. A więc najprawdopodobnej pojawi się na gospodarstwie belarus 82. Chciałbym aby ten ciagnik ciągal prase belujaca tylko on ma jedno stopniowe sprzęgło więc jak prasować kości trawe itp. Może ktoś mi wytlumaczy ?
    • Przez JumperTomek
      Witam, jak rozpoznać czy posiadam lewą, bądź prawą? Mtz 82 z 94r.

• Przez karol2306
      Witam
      Przymierzam sie do wymiany tulei podnośnika. Poniżej foto. Pytanie da was czy ktoś to robił??? Da rade to wymienić po zdjęciu ramienia i simeringa czy trzeba rozbierać cały tył?

• Przez sznajdik
      Mam pytanie odnośnie rozdzielacza bo mi cieknie, jak mam podłączoną maszynę z siłownikiem jednostronnego działania wysunę siłownik jest ok ale jak już przeciągnę dźwignię w drugą stronę to siłownik się chowa a olej spier... drugim gniazdem pod które nic nie jest podłączone miałem tego dość kupiłem nowe gniazda waryńskiego i taka sama sytuacja czyli wina leży po stronie rozdzielacza i tu pytanie to się jakoś da reanimować samemu czy wyjąć i wieźć do zakładu od hydrauliki? i kolejne pytanie czy jak mam 3 pary wyjść i wyjmę jedną na czas naprawy to da radę to skleić do kupy żeby na czas naprawy sprzęt mógł pracować?
    • Przez GrzywaRM
      Witam
      kupiłem MTZ i mam pytanie czy ten pręt pod skrzynią ze ściętymi  dwoma bokami na zdjęciu jest do zmiany prędkości obrotów wom? 

• Dodaj nową pozycję...
v