Skocz do zawartości

Claas Arion 640 - samoczynnie kręci się wom z tyłu.

artur04c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam Claasa Airiona 640 i zauważyłem ze sam z siebie kręci się wałek odbioru mocy z tyłu choć jest wyłączony, jak go zahamuje to niby stoi ale po czasie lub po ponownym uruchomieniu silnika znów się kręci. Sytuacja jest wredna bo jak jadę z opryskiwaczem to mi zaczyna wałek kręcić i podczas transportu wiadomo co sie dzieje. Jakieś porady ? 

tak wałek samoczynnie się kręci ale powoli nie tak jak są obroty silnika, ale denerwuje to bo jak objeżdżam np inny ślad i nie mam tam potrzeby pryskania to wałek się kręci i mi pryska więc wtedy muszę w opryskiwaczu przełączyć na mieszanie i wtedy miesza mi i nie pryska. Nie mam pojęcia czemu tan wałek sam z siebie się kręci, moge też wrzucić wałek pomiędzy 540 a 540Eco i wtedy wałek na 100 % sie nie będzie kręcił  ale tak nie powinno się dziać. 

niby jest hamulec na przycisku ale on czasami go zahamuje czasami nie. 

Panowie i Panie zauważyłem, że jak mam włączony mieszacz w opryskiwaczu to wałek się nie kręci, jak wyłączę mieszacz czyli pryska na lance to wałek się zaczyna kręcić, dzisiaj kręciłem mieszaczem i własnie to zauważyłem. Jakieś propozycje ? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez kotek85
      Witam 
      Potrzebuję waszej rady który z kombajnów wybrać rowazam New Holland 8030 8040 lub Dominatora 66. Kombajn pracował by na 40-50 ha.
      Z góry za wszystkie sugestie dziękuję
    • Przez Theprzemo205
      Witam Jestem zainteresowany tym oto kombajnem.  https://www.olx.pl/oferta/claas-mercator-50-kosa-3m-oryginal-jeden-wlasciciel-export-szwecja-CID757-IDCeVnD.html#fe296148d1 
      Za bardzo się nie znam na kombajnach. Dotychczas uztkowałem tylko Claas Cosmos. Czy mercatorem da rade kosić kukurydze i rzepak?  Czy te 2029 motogodzin to dużo jak na taki kombajn?
    • Przez Grzesiu95
      Witam
      Ktoś wie co oznacza kod błędu id 7666h ??

• Przez koomar
      Witam. jak w temacie mój arion gubi płyn chłodniczy który pokazuje się w kabinie przy pedale gazu dwukrotnie przewod pod kabina pękł. ktoś ma jakieś pomysły od czego to może być? nie kopci na biało olej też nie wskazuje na obecność płynu chlodniczego
  • Dodaj nową pozycję...
v