Polecane posty

jacek1709    0

Witam mam problem z 3512

A mianowicie kiedy zapalę ciągnik ramiona podnośnika idą odrazy do góry

Opadają dopiero po zgaszeniu ciagnika dodam że dzieje się to bez względu na pozycję dźwigni pozycyjnej.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
akmaly    278

Reaguje na przełączanie zaworem pod siedzeniem? Przełącz na hydraulikę zewnątrzną i zobacz co się dzieje. Stało się to nagle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Tak reaguje po przeliczeniu dźwigni pod siedzeniem (podnośnik się zatrzymuje)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukbold    748

Pewno zawór czy w zasadzie rozdzielacz na pompie się zacina. Otworzyć prawą pokrywę i zobaczyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

Tak jak kolega wyżej zacięty zawór lub płaskownik którym regulujesz pozycję na pompie spadł z pompy i teraz cały czas podnosi. Jeśli jest ci bardzo potrzebny jesteś w stanie regulować 0-1 na dźwigni ciśnienia spuszczając na sam dół podnośnik opadnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Ale chodzi o ten zawór który jest z tym plaskownikiem.Trzeba wyciągać pompę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

Nie musisz podnieść plecak podnośnika aby go ponownie założyć, ale nie jest to najprzyjemniejsza czynność więc najpierw upuść trochę oleju i ściąg miarkę oleju w skrzyni spróbuj poruszać zaworem pompy jeśli się rusza to raczej problem z płaskownikiem od sterowania pompą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Chodzi  ci o ten płaskownik czy on jest dobrze założony.ten zawór jest na samym dole.

IMG_20190516_082608.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

jesteś w stanie wcisnąć tą rolkę bo płaskownik wygląda ok

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Teraz jest w pozycji na opuszczanie.czyli wciśnięta do końca

Tak przynajmniej mysle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

poruszaj dźwignią od ustawiania góra dół podnośnika i sprawdź czy płynnie reaguje rolka od pompy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Urwany jest sworzeń od tej dźwigni założę nowy mam nadzieję że to była przyczyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sokol2    48

przerabiałem ten temat kiedys i musialem pompe wyciągnąć bo była cacięta i taką tam pierdołe musiałem wymienic na nową z 10 lat temu to było i szczegółów nie pamiętam teraz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Ta Tulejka przy zaworze na dole ma się przesuwać czy jest na stałe

Jak sprawdzić czy ten zawór jest zacięty czy nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

Co do tulejki to nie pamiętam czy ma być ruchoma.

Natomiast sprawdzenie czy zawór jest zacięty polega na tym że ruszasz górną tulejką przód tył jeśli zawór będzie zablokowany nie dasz rady.

image.png.ef4916277b67343bd365cb0a396bfbf3.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Według mnie ten ruch jest za maly

Jak odrece dekielek od smoka będę miał do niego dostęp 

 

Chodzi oto że te widełki mają jeszcze miejsce żeby pójść do przodu (czyli zamknąć zawór)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

No to faktycznie może to być problem. 

Masz już ściągnięty plecak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

Spróbuj na siłę go wyciągnąć ja ostatnio łyżką do opon na siłę go wcisnąłem i nic mu się nie stało (brak uszkodzeń mechanicznych) ale niestety pomogło to tylko na kilka dni. Musiał się jakiś syf dostać do środka i się blokował co pewien czas  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adam2812    0

teraz bym sprawdził czy chodzi lekko jeśli tak to bym go złożył i pojeździł czy problem ustał czy nie.

Jeśli problem powróci to wymiana na nową lub zabawa w rozkładanie pompy na czynniki pierwsze i ewentualną naprawe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek1709    0

Podnośnik chodzi zacięty był ten zawór (oscylatora).Dzięki formuowicze za inf bo sam bym nie doszedł🖐️🤣.Pierwszy raz to robiłem bo ciągnik kupiony niedawno.Jeszcze raz dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez patryk90
      Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
    • Przez MarcinKoczewski
      Panowie  doradcie  mi bo brakuje mi juź słów  mam cielaki 3 sztuk takie już praktycznie zaraz na wode będę odstawiamy  i ciągle nawraca mi zapalenie płuc cielaki piją mleko śl zaczynają jesc siano cejotke a te  zapalenie wraca gorączki nie mają 
      Przeciągow  nie ma 
      Parno   w oborze nie jest 
    • Przez Mikua
      Czesc Problem taki że nie mogę stawić początku wtrysku, na kole zamachowym posiadam 3 kreski, raz paliwo drgnie na pierwszej, raz na ostatniej A nie kiedy z 2-3 cm nad ostatnią kreską, silnik jest po kapitalnym remoncie, kola od rozrządu są nowe-ursusa, ustawienie-dwie kropki kola wału w jedna kola pośredniego, dwie kropki kola rozrządu w dwie kropkę kola pośredniego, i 0 kola pośredniego z 0 kola pompy wtryskowej, silnik zapala lecz nie równo pracuje, takie "szczekanie" ma ktoś pomyśl co może być nie tak? Pozdrawiam
    • Przez MfKrystian
      Witam ostatnio z  dnia na dzień przestał mi działać w Mf 3080 Wom jak wlączam wogóle nie reaguje nie drgnie nawet Kontrolka od womu się nie paliła a nawet jak się nie paliła to i tak mi działał I jakoś dziwnym trafem przestał działać
    • Przez Martinezoo
      Witam . Mam problem z moim Mf mianowicie po umyciu nie chce zmieniac biegów pół biegi sie zmieniaja jazdy przod 
      VID_20190424_160149.mp4  tył jest czy ktos miał taki przypadek przed myciem biegi chodziły wszystko było lala
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.