Polecane posty

Awek    0

witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zts    15

Zrób zdjęcie i wstaw. Maszyna może opadać gdy zawór bezpieczeństwa cylindra nie trzyma. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Awek    0

wyjścia hydrauliczne jak miałem podpięty agregat to trochę mi hydro pak ze siewnikiem  opuszczał , mam 4 wyjscia hydrałliczne i raz podpiąłem hydro pak pod inny to jak podnosiłem podnosnik do hydro pak mi się podnosił a nie ramiona ,

60290983_2229603087158278_5937542607386181632_n.jpg

60343506_351624655705329_6309097127196753920_n.jpg

60408933_183400412554863_6220518043806597120_n.jpg

60478683_392106734762569_9038868380781641728_n.jpg

60080502_1744811338955328_7113430732348850176_n.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maverick    62

Sprawdź czy nie ma przecieków do tylnego mostu z przelewu siłowników wspomagających podnośnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Awek    0
Napisano (edytowany)

i wie moze ktoś jak reguluje się tą srube od miernika impulsów ? bo regulacja siłowa działa mi do połowy tzn od podłogi do polowy a w 385 chodzi do konca , i dzis zakupiłem zawór do rozdzielacza 19 Mpa  bo tamten był 17.5 mpa moze będzie lepiej przy agregadzie

Edytowano przez Awek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel_rawa    24

a przy cylindrze jest zawór bezpieczeństwa? bo już nie pamiętam. Jak jest to wymień go bo chyba nic innego nie zostało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez patryk90
      Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
    • Przez adam1996s
      Ile wam pali taki ciagnik pytam tylko poglądowo
    • Przez Mikua
      Czesc Problem taki że nie mogę stawić początku wtrysku, na kole zamachowym posiadam 3 kreski, raz paliwo drgnie na pierwszej, raz na ostatniej A nie kiedy z 2-3 cm nad ostatnią kreską, silnik jest po kapitalnym remoncie, kola od rozrządu są nowe-ursusa, ustawienie-dwie kropki kola wału w jedna kola pośredniego, dwie kropki kola rozrządu w dwie kropkę kola pośredniego, i 0 kola pośredniego z 0 kola pompy wtryskowej, silnik zapala lecz nie równo pracuje, takie "szczekanie" ma ktoś pomyśl co może być nie tak? Pozdrawiam
    • Przez Veq9
      Witam
       
      czy mógłby mi ktoś proszę wytłumaczyć jaką funkcje pełni owa wajcha ( podejrzewam iż jest to zmiana prędkości wom z 540 na 1000 oraz odwrotnie), oraz jak ową wajchą manipulować by otrzymać owe prędkości tzn.  Należy ją wdusić, przekręcić czy jak, bo niezbyt wiem ???
      Z góry informuje iż jest to oryginalny element stosowany w Ursus 1634 wersja exportowa

    • Przez pitur13
      Witam. Proszę o pomoc jak ustawić te wałki bo na zębatkach jest tyle znaków że mam mętlik 😕

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.