wladek99

Ciężko pali Ursus 4011

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
wladek99    0
Witam wszystkich, dawno tu nie zaglądałem więc przepraszam jeśli w złej kategorii itd. Mój problem polega na tym, że moja 40-tka ciężko pali. Aku naładowane kręci kręci nie da rady się przełamać rozładowując przy tym aku. Po ponownym lądowaniu wkoncu zapali i już będzie palić za każdym razem. Postoi noc i znów to samo. Jaki może być problem ? Pompa , wtryski ? Dodam że filtry zmienione. Może ktoś pomoże. Z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

trudno strzelić, może dawka nie domaga ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jaco512    62

Klemy, przewody w jakim są stanie? Jest dobra masa? Zmierz napięcie przy rozruchu do ilu spada?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolkam72    26

Spróbuj popompowac paliwo ręczna pompka bo mi to wygląda na to że paliwo po dłuższym postoju schodzi. Jeśli nie to coś z pompą. Leci jakiś dym z komina jak kręcisz? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Buszmen11    112
Napisano (edytowany)

Może zasilająca pompka siada

Znajomy w widlaku tak miał, zapalił, zgasł, zapalił działał, potem zdechł, ręczna jak pompował to raz dawala paliwo, raz nie.

Edytowano przez Buszmen11

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolkam72    26

Można by spróbować odkręcić przewody od wtryskow lub wykręcić cale wtryski przygotować 4 jednakowe pojemniki i sprawdzić czy idzie paliwo i czy we wszystkich pojemnikach jest go tyle samo 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    155

Odpalasz na całym gazie? Po odpaleniu chodzi dobrze, ma moc. Jak tak to mogła pęknąć sprężynka w pompie od załączania dawki rozruchowej. daje taki objaw że ciężko pali a po odpaleniu wszystko ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    577

od dawna tak się dzieje ? robiłeś coś z pompą dla mnie to kąt wtrysku mocno przestawiony i zimny ma ciężko zagadać pompa i wtryski w jakim stanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wladek99    0

Odpalam na pełnym gazie. Ma moc chodzi jak trzeba. Z pompą i wtryskami nic nie robiłem od kad go kupiłem. Nie wiem czy poprzedni właściciel coś robił czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adi96    1567

Skoro moc ma to filtry odpadają,przerywany dym jakby wtryskiwacz zapchany lub kąt wtrysku.Może być tak że dawki rozruchowej nie ma ustawionej a moc będzie ja tak miałem ale spr wtryskiwacze i kąt bo pompa to na końcu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    577

jak tak się dzieje od momentu zakupu to. ustaw mu kąt wtrysku. i będzie chodził jak talala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 5.05.2019 o 19:40, wladek99 napisał:

Witam wszystkich, dawno tu nie zaglądałem więc przepraszam jeśli w złej kategorii itd. Mój problem polega na tym, że moja 40-tka ciężko pali. Aku naładowane kręci kręci nie da rady się przełamać rozładowując przy tym aku. Po ponownym lądowaniu wkoncu zapali i już będzie palić za każdym razem. Postoi noc i znów to samo. Jaki może być problem ? Pompa , wtryski ? Dodam że filtry zmienione. Może ktoś pomoże. Z góry dziękuję

Nie szczelny układ paliwowy posprawdzaj śruby przelewowe po dokręcaj je troch i odpal na popych niech pochodzi z 5 min a na drugi dzień będzie ok 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wz19    0

Jeżeli jeszcze nie zrobiłeś to spróbuję pomóc bo też to kiedyś dawno temu przerabialem. Też pompę wtryskowa parę razy do remontu wozilem, wtryski, tuleje z tlokami wymieniałem a moja 40-tka dalej ciężko paliła tylko pierwszym razem oczywiście, później następne razy od strzała już. Aż w końcu sprawdziłem kiedy otwiera się zawór " ssacy " i okazało się że za późno. Więc przedstawiłem na walku rozrządu o 1 ząbek do przodu i pali od strzała nawet w mrozy i nie dymi za bardzo.

Żeby szybciej odpalal traktor trzeba taki trik zastosować, dzwignię gazu odbić do końca w przód "na minimum " następnie naciskamy starter i jak zrobi obrót to dopiero wciskamy pedal na max dawkę. Działa jak przyspieszacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)
       
      Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez ursusowski289
      Witam, mam problem z WOM w C-360, a mianowicie gdy włączam go normalnie to się nie kręci a gdy uruchomię go ,,przez biegi" to działa. Co mogło nawalić???
    • Przez fredziu
      Czy ktoś może mi pomóc iw kwestii dokręcenia głowicy w ursusie1014 a mianowicie w jakiej kolejności i z jaką siłą dokręcić śruby. 
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
    • Przez podnośnik123
      Witam, mam problem z podnósnikiem w ursusie c 385. Gdy podniose ramiona na maxa pompa podnośnika cały czas pracuje a wąż dochodzący do pompy jest mega napiety. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ??
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj