Skocz do zawartości
News
Jarekborys

Ursus C-330 -nowa pompa wciąż za słaba

Polecane posty

Jarekborys    0

witam wszystkich, mam problem, zależy mi na tym aby ciągnik ursus c 330 współpracował z opryskiwaczem którego belkę polową rozkłada się hydraulicznie. Założyliśmy nową pompę hydrauliczną, nowy rozdzielacz na błotniku na dwa wyjścia ( bo tyle jest potrzebnych do opryskiwacza) no i pojawia się problem, wydatek oleju i jego ciśnienie jest wciąż prawdopodobnie zbyt małe ponieważ kilka razy podniosłem belkę polową, rozłożyłem ją, wykonałem oprysk, ale za którymś razem jak już olej był zbyt ciepły to po prostu nie mogłem już podnieść złożonej belki (bo aby ją rozłożyć najpierw muszę ją unieść kilkanaście centymetrów aby wysunęła się z zabezpieczeń) Stan oleju w skrzyni jest w górnym stanie, filtr jest czyściutki, nie wiem co mam zrobić? Może ktoś ma jakiś pomysł? Jak mogę rozwiązać ten problem? Potrzebuję dwa wyjścia hydrauliczne (wydatek oleju i powrót) Podpowiadano mi już abym założył na wałek pompę od ładowacza czeskiego i wtedy miałbym duży wydatek cieczy ale nie miałbym już możliwości napędzania opryskiwacza od WOM czyli ten pomysł odpada.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podkładasz podkładki pod zawór przeciążeniowy i powinno pomóc tylko rób to mierząc ciśnienie bo jeśli zrobisz za duże to mogą występować ,,anomalie,, ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

coffey23    19

a jak będziesz podnosić coś bardzo ciężkiego na podnośniku z tyłu to pewne ze dekiel pęknie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie piszę o tych przypadkach ciśnienie trzeba podkręcić z wyczuciem ma forum był parę razy poruszany wątek ciśnienia w ciapku poszukaj a na pewno znajdziesz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam a u mnie problem troche z innej beczki. Z rozdzielacza pod siedze niem w c 330 wymontowałem dźwignię podnoszenia i pouszczania żeby wymienić uszczelki bo kapał olej. Teraz mam problem z włożeniem tego spowrotem. Wszystko ładnie się składa tylko da sie wsunąc do pewnego momentu i dalej naewt nie drgnie. Pomocy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.