norek1985

Brak obiegu wody w ukladzie chłodzenia.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
norek1985    0
Jak w temacie w 1224 została wymieniona pompa wody wyjęty termostat a jak się odpali silnik brak ruchu wody w chłodnicy no i góra chłodnicy robi się gorąca a dół zimny. Tperatura szybko wzrasta do 90 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesiek63zmc    567

Założyć termostat lub zaślepić odpowiednie kanały Nie znam tego silnika ale zasada w każdym podobna ,woda chodzi w krótkim obiegu i stąd łapie temperaturę 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

przekręt    66

widocznie jest obieg wody, jak góra chłodnicy robi się gorąca

dół zimny, czyli chłodnica sprawna

szybko się nagrzewa do 90 stopni, czyli super (90 stopni to optymalna temperatura dla silnika)

nic tylko do lać paliwo i do roboty !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    298

a nie wydaje sie wam ze chlodnica jest niedrozna ???, po prostu syfem zapchana,  mozna probowac wyczyscic samemu albo w jakims zakladzie ale obawiam sie ze jest do wyrzucenia, odkamieniacz czy "kret" chyba nie pomoze.

najprostsza diagnostyka-nalej szybko wody z wiadra czy pojemnika-jesli zacznie sie przelewac gora napewno zapchana.


buk, humor ,seks ,rokendrol.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesiek63zmc    567

pisze że niema termostatu dlatego nie wymusza obiegu przez cały blok a raczej czujnik jest na ostatnim cylindrze który jest nie chłodzony 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przekręt    66

widziałeś kiedyś 1224 ?

czujnik jest przy termostacie !

powtarzam, 90-110 stopni to temperatura idealna dla silnika !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesiek63zmc    567

A jaki płyn nie wrze  przy 110 Nie widziałem wskażnika który pokazuje 110 i mieści się w zakresie prawidłowej temperatury Zazwyczaj jak wchodzi na 100 to zaczyna parować i wyrzucać płyn lub wodę 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesiek63zmc    567

O czym my mówimy o temp.płynu czy rzeczywistej  temp .silnika a raczej tulei Czy w tym 1224 jest na wskażniku 110 stopni i to ok.Chyba rozmawiamy o różnych sprawach 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez malyradzio
      Witam,
      Proszę o pomoc ,mam problem z podnośnikiem ,mianowicie niema kompletnie zasilania w panelu EHR. Zgasł nagle podczas pracy ,nie świecą się żadne diody ,nie reaguje na przełączanie pozycji góra /dół ,nie reagują przełączniki na błotnikach.
       
    • Przez JDServis
      Witam mam z problem z zestawem wskaźników nic mi nie wyświetla załączam film z usterka podświetlenie działa nie pokazuje mi obrotów stanu paliwa temp płynu 

      VID_20190216_135155.mp4
    • Gość ja222
      Przez Gość ja222
      mam problem tego typu że gdy włączy się lewy kierunkowskaz to wszystko działa ale gdy się włączy prawy to przerywacz szybko "tyka" i świeci się tylko kontrolka kierunkowskazu w tablicy rozdzielczej ale na zewnątrz nie świecą 
    • Przez PiotrMF
      Witam. Koledzy mam taki przypadek otóż brak stopu w masseyu 6270. W lampach przy żarówkach wszystko jest czyste nie zaśniedziałe. Bezpieczniki dobre, po wpięciu się w bezpiecznik próbną żarówką i wciśnięciu pedału hamulca żarówka świeci a w lampach nie. Może miał ktoś podobny przypadek i ma trochę czytelniejszą rozpiske instalacji niż ta w instrukcji. Czy może te przekaźniki prądu które zalacze w zdjęciu mają styczność że stopem jest jeszcze jakaś kostka ? Którędy wchodzi wiązka od tylnych lamp? A i zapomniałem dodać że na gnieździe elektrycznym również nie ma stopu.


    • Przez kamil266
      mam problem z kontrolką w deutz Agrostar 6,38 miga i piszczy jakie mogą być przyczyny błędu/usterki?oraz brak kierunkowskazów ,proszę o pomoc .dołączam fotkę z problemową kontrolką

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj