Mc3

Dziwna głośna praca nowej pompy hydraulicznej c330

Polecane posty

Mc3    5

Witam, wymieniłem pompę hyd na wzmacniania hylmet aluminiowa, zrobilem bezpośrednie podłączenie pod rozdzielacz tura a powrót pod rozdzielacz org pod siedzeniem. Ciśnienie rozdzielacza tura ma 180-190bar (tak ma fabrycznie ustawione ), ciśnienie w rozdzielaczu pod siedzeniem nie przestawialem (kiedyś mierzylem było ok 120). Tur jak i podnośnik ładnie podnosi ale pompa wydaje dziwny dźwięk jakby trochę wyła, naciskajac sprzęgło lub gdy wyłączne pompę ustaje. Co może być tego przyczyną? 

Mc3    5
51 minut temu, DANDYS napisał:

a jak się rozgrzeje nie cichnie?

A co ma do tego rozgrzane? 

Wiadomość z agroFakt.pl

SebastianP    2

Norma przy ładowaczu. Prawdopodobnie zawór, albo przewody maja za mały przepływ i ciśnienie może być trochę za duże.

Odświeżę temat, znalazł ktoś odpowiedź? U mnie to samo, po wymianie pompy na waryńskiego 39l (wcześniej hylmet 33l) wyje i tak jakby dławi lekko ciągnik :/ wczesniej nic takiego nie było. Nie wierzę że te 5 litrów przypływu na minutę tak obciąża ciagnik. 

Dnia 28.03.2021 o 11:55, Mariuszek2806 napisał:

Odświeżę temat, znalazł ktoś odpowiedź? U mnie to samo, po wymianie pompy na waryńskiego 39l (wcześniej hylmet 33l) wyje i tak jakby dławi lekko ciągnik :/ wczesniej nic takiego nie było. Nie wierzę że te 5 litrów przypływu na minutę tak obciąża ciagnik. 

U mnie po 200mth się uspokoiło. Przyczyną była nie pompa a, zmiana odległości osiowych kół zębatych z walka głównego do walka pośredniego. Koła zębate głośno chodziły po remoncie skrzyni. Wycie dochodziło sie na cały tył ciągnika.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez LubieTosty
      witam mam 25lat szukam dorywczej pracy na gospodarstwie okolice Włoszczowy świętokrzyskie  posiadam prawo jazdy B, B+E, T mam duże doświadczenie prowadzeniu maszyn rolniczych prac dorywcza na codzien pracuje ale po pracy mogę przyjechać na gospodarstwo  pracuje po 8H
      proszę pisać w prywatnych wiadomościach lub na
      email Damianskoda2@gmail.com
    • Przez SebastianP
      Chciałbym samodzielnie zamontować wspomaganie do c330 napędzane z rozrządu. Oś okrągła. Montował ktoś? Jaki zestaw polecacie? Mile widziane linki, oceny i opis problemów przy montażu. Pozdrawiam.
    • Przez Daaniel766
      Witam. Mam taki problem z opryskiwaczem, że ciecz z dysz pulsuje. Zawsze pryskalem na wolnych obrotach ciśnienie stałe i elegancko szlo. W tym roku mam taki problem, że widzę jak ciecz z dysz pulsuje również na wyższych obrotach, znikomo, lecz jednak pulsuje. Następnie zauważyłem jak wskazówka na manometrze faluje lekko i następne objawy to takie, że słychać jak pompa pracuje i po pewnym czasie jakby ta pompa się lekko zapowietrzala lub coś takiego, słychać inna jej prace. Ktoś pomoże co może być?
    • Przez PaweLisowicz
      Sprzedam 2 pierścienie starego typu i 2 środki do c-330. Link do aukcji: https://www.olx.pl/oferta/obciazniki-c4011-c328-c330-c360-c355-CID757-IDzHBoV.html#4cedd9a6e8;promoted
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj