Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Po odpaleniu mój T25 od razu wchodzi na maksymalne obroty i jedyna opcja aby go zgasić to odcięcie paliwa lub wyciągnięcie odprężnika. Regulacja cięgnem które idzie do pompy nic nie daje.  Gdzieś natknąłem się na informację, że prawdopodobnie coś się przycięło w pompie wtryskowej. Czy ktoś może orientuje się jaka może być przyczyna i czy jest to skomplikowana naprawa. Z góry dziękuję za pomoc. 

Opublikowano

Czy warto zabrać się za to samemu czy można więcej szkody zrobić niż pożytku?

Jakieś wskazówki jak się do tego zabrać, może ktoś miał podobny problem i poradzi co i jak dokładnie trzeba zrobić?

Opublikowano

W t25 nie rozbieralem, wiec sie nie wypowiem, zeby ci czegos zle nie podpowiedziec. Powinno byc dojscie do listwy, ktora sie prawdopodobnie zaciela. Najpierw poczytaj na internecie, pozniej rozbierz to co mozna z obudowy, a jak dalej nic tam nie wskurasz to pompy nie rozbieraj, bo juz nie zlozysz.

Opublikowano
asus921 napisał:

Powinno byc dojscie do listwy, ktora sie prawdopodobnie zaciela.

W t25 nie ma listwy bo tam jest pompa jednotloczkowa. Na YouTube jest film jak ktoś rozbiera i składa pompę opisując przy tym zasadę działania. Myślę że po obejrzeniu autor bedzie wiedział gdzie szukać przyczyny.

Opublikowano

Typowe zacięcie pompy. Zawiez do gościa co robi pompy i będziesz miał pewność że ci to pochodzi. Rozbierajac mechanizm pompy nie mając zbytnio wiedzy można więcej szkody narobić niż pomóc a jeśli się zaciela i jakimś cudem się,, naprawi,, to jak pojedziesz na pole i ci się zrobi coś podobnego będzie ciekawie. 

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i pomoc.

Rozebrałem pokrywkę boczną pompy tą na 4 śruby i okazało się,  że blaszka łacząca mechanizm ze sprężynką a cięgnem się ułamała i całość się wypieła przez co cięgno gazu nie reagowało. Temat można zamknąć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Marekiwan
      Witam poszukuje uszkodzonego plecaka (korpus podnośnika) podnośnik i zbiornik hydrauliczny jest mi nie potrzebny wystarczy żeby osadzenia wałka wom było sprawne.
      Przerabiam władka na wózek widłowy i szkoda mi jest ciąć sprawnej cześć

• Przez karolr817
      Witam jako że nigdzie tego nie znalazłem pozwoliłem sobie założyć temat jak wymontować wtryski w t25 żeby wymienić końcówki. Chciał bym się dowiedzieć czy do demontażu wtrysków trzeba zdjąć pokrywy zaworów (ja i tak zdjejmowałem), demontować dźwigienki i w którą stronę i którym miejscu odkręcać wtrysk załączam zdj. Proszę o jakieś porady instrukcje 

• Przez ReverS07
      Witam!
      Mam pytanie. Jak jadę bez świateł i nie mam włączonego żadnego innego odbiornika to wskazówka amperomierza jest na zerze. Jak włączę światła to wskazówka wychyla się w lewo. Rozrusznik nowy, nie wiem wina alternatora, regulatora?
    • Przez wrodarek
      Witam
      Mam problem ze skrzynią w traktorze władimirec t-25. Otóż po wbiciu biegu szosowego sprzęgło nie odbija do końca, zatrzymuje sie w połowie, po przejechaniu ok 10,15 metrów bieg wyskakuje i słychać tylko zgrzyt. Po rozłożeniu skrzyni okazało sie ze na ruchoma zębatka na wałku głównym nie zazębia sie do końca w tej od przełożenia szosowego. Co może być tego przyczyną ?
    • Przez binek85
      Witam!Panowie pomóżcie ..wczoraj pryskalem maliny o co się okazało że walek wom mi staje..jadąc do przodu i mając lekko z górki traktor tak jakby wskakiwal na luz i po chwili jest spowrotem na biegu. .dzisiaj jechalem z przyczepa i dodajac gazu nie bylo reakcji przyspieszenia od razu tylko tak jakby z opoznieniem i szarpniecie..A jadąc znów z górki tak jakby właśnie nie było biegu wlozonego i nagle jest bieg i szarpniecie...takie duganie..co to może być?Władimirec z jedną wajcha..

• Dodaj nową pozycję...
v