News
JanuszG

Zetor 5341 -Brak ciśnienia w układzie pneumatycznym

Polecane posty

JanuszG    0

Witam! Mam Zetora 5341 w układzie pneumatycznym jest ciśnienie 2 atmosfery. Wymieniłem już sprężarkę, elektrozawory, czujnik ciśnienia i został wyczyszczony układ. Dodam że po odłączeniu przewodu od sprezarki i podłączeniu go do innego kompresora kontrolka ciśnienia gaśnie i pokazuje na wskaźniku około 6,5 atmosfery i działają załączenia przedmiego mostu, blokady różnicowej i wspomaganie hamulca. Po ponownym podłaczeniu sprężarki zapala sie kontrolka ciśnienia i nie załączaja sie blokady i blokuje hamulce. Za madre porady bardzo dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    176

a gdzie się podłączyłeś z warsztatową sprężarką od razu po ciągnikowej , a ten zawór taki do węża od pompowania kół omijałeś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JanuszG    0

odkręciłem wąż od śprężarki i tam podpiołem kompresor warsztatowy i wszystto ok  a jeszcze wkręciłem manometr na wyjście ze spręzarki to pokazuje ciśnienie ok 2atm na wolnych obrotach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sebe1033    176

a jak dłużej pochodzi to nie nabija to może sprężąrka wadliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Karol19891989
      Witam, posiada ktoś Zetora 4340, pytanie mam jakie posiadacie kola, kupiłem takiego i posiada obecnie z tyłu 13,6 r36 a z przodu 11,2 r24, chciałbym te z tyłu zmienić na szersze ale nie wiem jakie dobrac, czy 16,9 r 28 będą pasować żeby się napęd zgrywal
    • Przez OsiolKUMURUN
      Jestem po wymianie synchronizatorów w swoim zetorze i początkowo po skręceniu wszystko chodziło elegancko ale dziś natrafiłem na problem, mianowicie po przesunięciu wajchy półbiegów z najwyższego na średni silnik zaczął się dławić, zareagowałem puszczając gaz i ciągnik zgasł. Problem występuje cały czas nawet gdy nie ma załączonego biegu i dotyczy półbiegu pierwszego i drugiego. Podczas rozpoławiania wymieniłem taśmę, która wyregulowałem trzema śrubami, wymieniłem też manszet na tłoku który napina taśmę, kosza wzmacniacza nie rozbierałem, wałek przekaźnika działa. Gdzie szukać przyczyny?
    • Przez Keben123
      Witam , czy da coś zmiana oryginalnego  tłumika Zetora 8540 Turbo  na rurę nierdzewkę ? Bo słyszałem że doda to więcej mocy i traktor jest żywszy czy jest to prawda ? 
    • Przez Tedexx
      Kupiłem zetora i nie zgadza mi się waga w dowodzie z wagą rzeczywistą wagą i co się okazało że papiery są dokupione do tego ciągnika.Numer vin na tylnym moście niby sie zgadzają ale są nabite cztery ostatnie wieksze a pierwsze są mniejsze.Tabliczka tez jest nabijana ręcznie, co tu robić ? Dzięki z góry za odpowiedzi
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj