ZielakKujawy

Zetor Forterra 150 HD- Błędy sterownika

Polecane posty

Witam forumowiczów. Jestem nowym na Waszym forum . I nie wiem specjalnie jak zacząć . Może od początku ,witam wszystkich jeśli będę w stanie chętnie pomogę w różnych sprawach ale póki co sam potrzebuje pomocy . Problem pojawił się kiedy kupiłem forterre 150 HD . Od samego początku problem jest z elektroniką . Wyrzuca błędy 520500 praktycznie bez przerwy . Wystarczy choćby mały wstrząs i po wyskoczeniu wyżej wymienionego błędu ciągnik odcina obroty do 1.5 tys po ponownym uruchomieniu problem zazwyczaj znika , częściej zaś trzeba rozłączyc kostkę od pompy wtryskowej i po ponownym podłączeniu wszystko jest ok . Niecały rok temu podczas prac polowych ciągnik stanął na polu przy przebiegu 500 mth stanęła pompa wtryskowa , również pokazując ten sam błąd . Regeneracja kosztowała sporo . Ale do niedawna było ok . A dokładnie do przedwczoraj kiedy po myciu ciągnik znowu stanął . Kręci na sucho  jednak nie puszcza ani jednego dymka z komina . Serwis zbytnio nie chce się angażować z tego co zaobserwowałem , więc pozostaje mi szukać innego serwisu albo kogoś kto rozkoduje mi błędy żebym wiedział wgl o co chodzi . Na chwilę obecną wyświetlają mi się dwa : 633 oraz 520500 . Może ktoś coś podpowie ? Miał ktoś podobny problem ? Polecicie jakis dobry serwis bądź mechanika od zetorów na Kujawach ?? Z góry dziękuję , pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

KamilLolek    0

Czy można wiedzieć jaka była przyczyna usterki mam ten sam problem zetor proxima hs

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez radek5314
      Mam problem z włączeniem radia radio sie włącza wyłącznikiem masy jak to  wyłącza  w radiu przyciskiem to się nie włączy przyciskiem tylko trzeba wyłączy masę chwilę poczekać i włączyć masę i będzie działać. Rok temu to samo miałem przez jakiś miesiąc może dłużej pozniej samo zaczęło działać poprawnie A teraz znowu to samo zauważyłem. Co to może być ?
    • Przez martyniuk_93
      Witam. Potrzebuje poszerzyć tył w moim zetorze na rozstaw 2,25, Może tos tak robił i podpowie gdzie kupił gwiazdy szersze kół bo z przodem nie ma problemu 
    • Przez D-e-x-t-e-r
      Witam, zastanawiam się nad kupnem Zetora 11641, proszę o info czy warto go kupić, Jak sprawuje się silnik jest tam 6 Same DF. Czy czesci są łatwo dostępne ? Czy lepiej kupić Zetora 11441 ? Będzie to główny ciągnik do pomocy Zetor 9540 i  C912.
    • Przez SPECO
      WITAM !
       
      Mozna powiedzieć że jesli chodzi o ciagniki to jestem "zielony" zakupiłem w ostatnich 5latach 2szt. pierwszy to zetor 5320 2002rok w tym roku zakupiłem model POKAZOWY od zetora z KALISZ-a jest to 2006 z przebigiem 5 Mth - a jeśli chodzi o jego obsługę to jestem ciemny ! Ale powoli sie uczę ! Będą mi słuzyć do odśnieżania zimą no i jakiś lekkich prac leśnych w innych porach - zwożenie dębiny itd. . .
       
       
      Zwracam się z prośbą o jakąś podpowiedz jakich oleji i płynów uzuwacie ?! Czy tylko te podane w książce serwisowej czy może jakiś inne ?? ?? ??
       
       
      Pozdrawiam Radek
    • Przez RoLLand
      Witam. Koledzy mam od jakiegoś czasu problem z podnośnikiem w Zetorze jak w temacie. A mianowicie kiedy mam zawieszony pług czy agregat to po podniesieniu maszyny i przejechaniu kawałka po jakiś dziurach czy drodze polnej nie idzie spuscic w dół. Dopiero jak delikatnie podniosę i dam wajchę z powrotem to wtedy idzie na dół. Niby to żaden problem tak robić ale czasami się zapomnę i dźwignę na maksa co uniemożliwia podniesienie i albo muszę spuszczać olej z tłoka albo walić młotem po ramionach to czasami się uda i opuści na dół. Dodam że najpierw myślałem że to rozdzielacz to wymieniłem na regenerowany ale dalej to samo. Myślę ok może ten jest słabo zrobiony to kupiłem jeszcze nowy i dalej to samo. Podpowiedzcie coś. Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj