Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Cześć myślę nad kupnem ładowacza na tył do c 330 miałby za zadanie głównie ładować obornik i tu moje pytanie jak się to sprawdza bo szukam opini a średnio umiem znaleźć czy nie lepiej było by tura albo trolla czy nie będzie dźwigać 30 i czy da radę podnieść myślałem żeby bwywrot łyżki byl hydrauliczny z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam

olkosio    110

teść miał kiedyś i ładował c360. Trochę taka męczarnia jeździć cały czas tyłem. chyba lepiej cyklop kupić. teraz to kosztują jak za złom. a c330 spokojnie da radę. a w tym ładowaczu nie będzie przodu podrywać? bo jednak to daleko jest, bo inaczej nie podniesie wysoko. 

Wiadomość z agroFakt.pl

przemek28_28    1892

Średnio sie spisuje. Na przyczepę 4t na małych kołach balonowych ładuje tylko na wysokości boku i nic więcej. A tyle nabiera co ma większe widły:)

Gość   
Gość

Mogę sprzedać taki ładowacz na tył do obornika . Mechaniczny . Rozrzutnik ładuję poniżej 20 min .

Morion    542

20 min to możesz załadować, ale słomy, a nie normalnego obornika. Też posiadam taki na sprzedaż. Ma siłownik, ale do podnoszenia, widły otwieram ręcznie tzn za pomocą linki, szerokość wideł jakieś 120 cm.  Jednak do C330 będzie za ciężki więc odpada. Jeśli masz płytę to takie rozwiązanie może się sprawdzić w przypadku świeżego obornika, ale na pewno musiałbyś założyć spore obciążenie na przód, no i jeśli masz 2 ciągniki, bo jak nie to za każdym razem musisz odpinać widły, zapięć rozrzutnik i tak w koło. Więc generalnie szukałbym jakiegoś trola, cyklopa lub Unhz 500

Gość   
Gość

Nie kłóć się niuniuś . Mierzyłem to wiem ile . Nie każdy jest łajza . :ph34r:

Morion    542

Widzę że jedyne co potrafisz to szukanie zaczepki i obrażanie

Swoją drogą należysz do tego typu userów co zawsze mają coś do powiedzenia, ale nigdy nic konkretnego ani mądrego. Najgorszy typ na tym forum byleby nabić kilka postów więcej.

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Nie kłóć się niuniuś . Mierzyłem to wiem ile . Nie każdy jest łajza . :ph34r:

Gość   
Gość

Napisałem fakt i nie drążę . Film mam ci nagrać ?

No a że mnie nie lubisz ... No cóż , bywa i tak .

Edytowano przez zetorki12

PRIMO    7273
3 godziny temu, Morion napisał:

20 min to możesz załadować, ale słomy, a nie normalnego obornika. Też posiadam taki na sprzedaż. Ma siłownik, ale do podnoszenia, widły otwieram ręcznie tzn za pomocą linki, szerokość wideł jakieś 120 cm.  Jednak do C330 będzie za ciężki więc odpada. Jeśli masz płytę to takie rozwiązanie może się sprawdzić w przypadku świeżego obornika, ale na pewno musiałbyś założyć spore obciążenie na przód, no i jeśli masz 2 ciągniki, bo jak nie to za każdym razem musisz odpinać widły, zapięć rozrzutnik i tak w koło. Więc generalnie szukałbym jakiegoś trola, cyklopa lub Unhz 500

Po co odpinać widły? 

Wystarczy zdjąć siatkę z rozrzutnika. 

U mnie we wiosce jeden ma taki zapinany z tyłu ,po załadunku obornika podnosi najwyżej jak się da i podpina rozrzutnik a potem cheja w pole. 

Gość   
Gość

Oooo . Dokładnie . Zdejmuję siatkę i po problemie .

przemek28_28    1892

Tak tylko to jest dobre jak masz 5 rozrzutnikiw. Ja ostatnio woziłem od bydła na pole to niby przyczepę d-47 z czubkiem ładuje krokodylem na 5-6 razy a i tak zeszło mi ponad pol dnia wożenia, to takim widelcem 2 bite dni.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez DanielKocima
      Cześć myślę nad kupnem ładowacza na tył do c 330 miałby za zadanie głównie ładować obornik i tu moje pytanie jak się to sprawdza bo szukam opini a średnio umiem znaleźć czy nie lepiej było by tura albo trolla czy nie będzie dźwigać 30 i czy da radę podnieść myślałem żeby bwywrot łyżki byl hydrauliczny z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam
    • Przez Blusik
      Witam
      Mam pytanie czy jest jakiś wymóg co do opony jodelki na tył traktora aby przeszła przegląd. Naprzykald ile ma jodelka wystawiać lub coś innego. 
      Czy opona nacinana tez może przejść przegląd? 
    • Przez wsbil
      Kupię jak w temacie, w dobrym stanie. Może komuś zalega. Rozważę każdą ofertę
    • Przez Ofi
      Próbował ktoś taki patent? Chodzi oczywiście o podgrzewanie ciągnika przed odpaleniem w zimne dni tanią, przenośną płytą indukcyjną "na jeden garnek". Farelka się słabo sprawdza i szukam czegoś skuteczniejszego, ale tak by nie babrać się w modyfikacje ciągnika. W internecie nie znalazłem, żeby ktoś coś takiego próbował robić.

W domu mam indukcję i wielki żeliwny wok - płyta grzeje go dosyć szybko do 200C i nie ma strat na grzanie powietrza dookoła.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj