Maikel1987

Bobcat 443 wolno działa hydraulika

Polecane posty

Maikel1987    2

W moim bobcacie  wolno działa hydraulika ,  tzn podnoszenie opuszczenie iTP .  Jak podnoszę w górę to z taki przewami  jakby podnosił czy to na pusto czy z czymś. Jak po robie coś to olej jakby taki z bąbelkami powietrza był . Czy taki olej to norma ? A może pompa powoli juz kaput ?  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek308    24

A wymieniłeś moze filtr oleju od hydrauliki, pompa to mi się wydaje że jakby padała to by dawała cały czas rowno tylko słabe ciśnienie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    370

Na dzień dobry, filtr do wymiany, potem sprawdź ciśnienie jeśli się nie poprawi. I będzie coś wiadomo.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

corrado    370

Pienic może się przez problem z filtrem.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek308    24

corrado napisał: Pienic może się przez problem z filtrem. Ale zeby az tak to wyglada jak mleko zobacz u mnie w galerii pod zdj bobcata kolega wrzucił zdj jak to wyglada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maikel1987    2

Tak wrzuciłem to Przemek u Ciebie ,  tylko to zdjęcie było już właśnie po wymianie filtra na nowy i oleju. Dodam że jak go kupiłem to działał może wolno też ale płynie, a teraz coś się jakby działo

Olej kupiłem bobcata i wymienilem  w listopadzie. Latem bobcat był u majstra bo tam mi robił parę rzeczy i mówił ze tam mu trochę oleju wyciekło i dolal hydraulicznego ale robiłem nim przez 3 miesiące i było ok ,  a tak się zaczęło dziać juz przed wymiana oleju ,  myslalem  ze wymiana pomoże ale guzik 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mixxion_agro    136

Mam problem w moim bobcacie 763, podczas pracy blokuje mi się jazda, i miga kontrolka traction. Po wyłączeniu i włączeniu silnika, można pracować i po jakimś czasie to się powtarza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek308    24

Nigdy w takim modelu sie nie przyglądałem ale z tego co piszesz to wina bedzie w jakims czujniku czy coś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez szymek28032001
      Witam
      od pewnego momentu mam problem z hydrauliką w zetorze  forterra objawem jest ciągłe piszczenie podnosić podnosi tylko piszczy cały czas . Myślałem ze to wina oleju ,olej wymieniony i nadal piszczy. Podczas wymiany oleju wypadło cos takiego ,zdjęcie na dole , może miał kto taki problem i mógł by pomóc ,za odpowiedzi z góry dzięki . 
       


    • Przez SzymoooN
      Witam. 
      Zaczęło mi brakować wyjść hydraulicznych. Dlatego też pojawił się pomysł, by podłączyć rozdzielacz 3 sekcyjny pod wyjścia hydrauliczne dla przedniego ładowacza.
      Robił ktoś coś podobnego i mógłby mi udzielić rad, przede wszystkim jaki rozdzielacz wybrać?
      Chciałbym, aby miał 1 sekcje pływająca i 2 że stałym dociazeniem, oczywiście wszystko na linkach lub elektorzaworach.
      Na koniec dodam że wydajność pompy to 95 litrów, za wszelką pomoc dziękuję. 
    • Przez martin99
      Witam.
      Jak podłączyć hydraulike tura quicke q76 do deutz fahr 4.70?
    • Przez washingtons
      Witam posiadam MF135 ma on jedno wyjscie hydrauliczne wychodzace z miejsca zaznaczonego na zdjeciu. Wiadomo w tym ciagniku hydraulika zewnetrzna dziala wraz z podnosnikiem , w zwiazku z tym zakupilem zawor rozdzielacza pod siedzenie. Pytanie jak polaczyc przewody bym mial dwa gniazda do sterowania platformy( rozdzielacz na platformie).czy potrzebne bedzie kupno drugiego rozdzielacza jak w przypadku np. 255 tego po lewej stronie? Wydaje mi sie ze nie skoro mam juz na platformie.

    • Przez MacRolMF
      Witam, tata dołożył do ciągnika (kubota l5450) 3 dodatkowe sekcje hydrauliczne, po podłączeniu wszystkiego i wlaniu oleju nic nie działa, podnośnik który wcześniej działał dobrze, podnosi tylko wtedy gdy kręci się kierownicą.
      Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny!
       
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.