Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam problem z hamulcami w kubocie m9540. otóż ciągnik nie hamuje na przednią oś. dodam że kontrolka od włączonego przedniego napędu która powinna się świecić podczas naciskania pedalu hamulca nie zapala się. tym samym ciągnik hamuje tylko tylną osią. miał ktoś podobny problem ?
Opublikowano

na 100% bezpiecznik. czerwony 10. sam u siebie go wyjąłem prawie na samym początku bo nie podoba mi się jak jadąc 40km/h podczas hamowania załącza się przedni napęd. wyłączyłem to i myślę że przedni most dłużej posłuży

Opublikowano
1 godzinę temu, pp1208 napisał:

na 100% bezpiecznik. czerwony 10. sam u siebie go wyjąłem prawie na samym początku bo nie podoba mi się jak jadąc 40km/h podczas hamowania załącza się przedni napęd. wyłączyłem to i myślę że przedni most dłużej posłuży

Dokładnie to samo bym zrobił we wszystkich ciągnikach, most posłuży dłużej ale przedewszystkim sprzegło napędu pociągnie dłużej, bo jak wiemy przednie koła nie są idealnie zgrane z tylnymi a tym bardziej na asfalcie. Producenci poszli na łatwizne oprócz kilku którzy stosują tarcze na wałach napędowych lub typowe hamulce w zwolniach przednich.

Opublikowano

Powiedz czy krańcówki przy pedałach są sprawne , bo jeśli jedna jest niesprawna to światło stopu może działać , ale hamulec nie . Po drodze prądu do cewki 4WD jest jeszcze kostka z 2 diodami ( jedna z nich też może dyć uszkorzona) . Sprawdz czy dobrze działa bi-speed

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcinek_164
      Witam kolegów!
      Jakiś czas temu pytałem o oferty zakupu ciągnika 120 KM do firmy w której pracuję. Po obejrzeniu paru maszyn i ofert wybraliśmy dwie. Który z tych dwóch ciągników (New Holland T6.155 czy Kubota M115GX IV wybrać?
    • Przez Damian54
      Witam. 
      Mam problem z hamulcami w przyczepie (hamulce dwuobwodowe). Gdy podepne ciągnik (MF 6150) hamulce w przyczepie się blokują ale gdy nadepne pedał hamulca hamulce w przyczepie puszczają. Jaka jest przyczyna tego zjawiska i jak to naprawić? Z góry dziękuję za odpowiedź 
    • Przez PxP
      Witam.
      Szukam kogoś kto ma Kubotę serii M7xxx i używa do pracy nią AutoSteer`a.
      Mam kilka pytań.
      Pozdr.
    • Przez Rafalinio
      Witam forumowiczów,
      Jestem posiadaczem kubota l5040 który posiada jak dla mnie trochę mało wyjść hydrauliczych. Chciałbym dołożyć kilka wyjść na innym rozdzielaczu i moje pytanie brzmi czy ktoś na forum posiada taki ciągnik z dodatkowymi wyjsciami lub taki ciągnik z przednim turem żeby mógł mi podpowiedzieć  jak to jest podłączone żeby działało. Chciałbym żeby dodatkowa hydraulika działała niezależnie od oryginalnych wyjść hydrauliznych i chciałbym żeby to było bez dokladania drugiej pompy.
      Proszę o jakieś podpowiedzi.
      Pozdrawiam
    • Przez Galancik
      Czesc Panowie nie dawno nabylem cignik john deere 6310 tylko jeszcze duzo o nim nw wiem mam pytanie w sprawie pedalu Hamulca jak wciskam hamulem jest on twardy i wypycha mi go i chodzi na dodatek pompa hydraliczna i chcialbym jakas te pompe wylaczyc ale nw jak mieliscie podobne przypadki? z gory dzieki za odpowiedz
  • Dodaj nową pozycję...
v