Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, robert55555 napisał:

Żeby być w smgie, nie ma pewnych wymogów.

Nie no wymogi są takie same, bo biorę ONW i tak czy siak trza mieć w dobrej kulturze. To takie zabezpieczenie na przyszłość.

@robert55555 bo chyba dobrze interpretuję?. Rolnicy będący w smg i pobierający onw kontrolowani są i ewentualnie sankcjonowani tylko w zakresie onw, czy także podstawowych dopłat ?

Edytowane przez marcinl1991
Opublikowano
47 minut temu, Fiku11 napisał:

Czemu mówisz o trwam? Jesteś wielbicielem?  Pewnie jeszcze rydzyk  dał Ci kur. legitymację pisowską.  Po co komentujesz jak mnie nie znasz? Hehe źle uderzyłeś kolego. W nawiązaniu do farmera przeczytaj artykuł o AGRO UNI a później komentuj 😃 pozdrawiam 😃

Tu się z tobą zgodzę bo dużo rolników którzy w innych rejonach mieli mniejsze strady to dostali. 

Kolego może poczytaj trochę to forum ,poznaj  osoby które tu piszą ,poznaj zasady i dobre maniery i dopiero zacznij pisać .Bo wpadłeś tutaj z przedszkola(bo widzę że młodszy od mojego syna jesteś ) i od razu zaczynasz tłuc garnkami i słoikami ;-)))

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, marcinl1991 napisał:

To takie zabezpieczenie na przyszłość.

zabezpieczenie ? raczej pewna strata kasy 

Opublikowano
sumek666 napisał:

Dzisiaj dostałem resztę dopłat. 

a ja nawet złotówki nie dostalem

marcinl1991 napisał:

Niby tak, ale u mnie nie ma kto robić. Babcia dużo pomaga, ale ma już 70 lat, a nie ma komu wydzierżawić.

babcia 70 lat robi Ci w gospodarstwie ?

Opublikowano
43 minuty temu, marcinl1991 napisał:

Nie no wymogi są takie same, bo biorę ONW i tak czy siak trza mieć w dobrej kulturze. To takie zabezpieczenie na przyszłość.

@robert55555 bo chyba dobrze interpretuję?. Rolnicy będący w smg i pobierający onw kontrolowani są i ewentualnie sankcjonowani tylko w zakresie onw, czy także podstawowych dopłat ?

No nie są takie same. Poczytaj o tym. Za dużo pisania na forum.

Opublikowano
47 minut temu, kopin napisał:

Kolego może poczytaj trochę to forum ,poznaj  osoby które tu piszą ,poznaj zasady i dobre maniery i dopiero zacznij pisać .Bo wpadłeś tutaj z przedszkola(bo widzę że młodszy od mojego syna jesteś ) i od razu zaczynasz tłuc garnkami i słoikami ;-)))

To że jesteś starszy nie daje ci prawa do szufladkowania ludzi. Oceniania w co wierzą i do jakiej partji należą. Sam zaczeles. Przeczytaj jeszcze raz swój komentarz i zastanów się. Myślałeś pewnie ze będę się z tobą kłócił i bronił pisu i rydzyka. Tego chciałeś ale źle trafiłeś koniec tematu. DOBRE MANIERY. 

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Dziadygi jedne. Miało ruszyć na początku 2020, a tu dalej czarna magia https://www.arimr.gov.pl/pomoc-krajowa/doplaty-z-tytulu-zuzytego-do-siewu-lub-sadzenia-materialu-siewnego-kategorii-elitarny-lub-kwalifikowany.html

suszowe, wapnowanie i znowu rozpieprzą deminimis. Rysiek żebyś mnie w tym roku nie składał o suszowe! Mój limit wyczerpałeś 😆

W tym roku wybory w maju to suszy nie będzie 😆

• Haha 1
Opublikowano

dokładnie, susza bedzie po wyborach .... a po wyborach to paliwo choćby po 10 zł :D

Opublikowano

Może ktoś pamięta i mi podpowie - czy na decyzji w sprawie przyznania płatności w ramach systemu wsparcia bezpośredniego, agencja wpisuje również płatności ONW? Nie pamiętam jak to było rok temu. W poprzednim roku ONW wypłacili, ale osobnej decyzji o przyznaniu dopłat ONW nie dostałem.

Opublikowano

@pedro2 A co ty się dziwisz jak u mnie w tzw. "krynicach" jest ich dwie na wsi poziom wody obniżył się od początku grudnia o ponad 30cm. i nadal spada. Ja mogę już powiedzieć że będzie chu...nia w tym roku. Edit. Co Cię Staszku tak śmieszy bo nie rozumiem?

Opublikowano
2 godziny temu, Aktis napisał:

Może ktoś pamięta i mi podpowie - czy na decyzji w sprawie przyznania płatności w ramach systemu wsparcia bezpośredniego, agencja wpisuje również płatności ONW? Nie pamiętam jak to było rok temu. W poprzednim roku ONW wypłacili, ale osobnej decyzji o przyznaniu dopłat ONW nie dostałem.

Do onw jest osobna decyzja