Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, darsonspire napisał:

Ka bralem tylko claasa pod uwage ze wzgledu skrzyni ktora mi najbardziej odpowiada

Miałem na testach Ariona 650 i Case pumę . To skrzynia tez mi bardziej pasowała w claasie. W case przy zmanie biegów słychać jakieś stuknięcie ( podobno to normalne ) mi to nie odpowiadało. Po drugie Puma miała 180 mth i ciągle jakieś błędy na wyświetlaczu wyskakiwały( rozumiem że to wersja testowa i może to brak wiedzy  i  znajomości maszyny  przez obsługujących) ale jednak. Puma o wiele lepszy oświetlenie i wygodny joystick to na plus( chociaż pewnie Cebis równie dobry),  cena też na plus dla Pumy, jakość materiałów wykończeniowych użytych w Casie dużo lepsza. Ale jednak wybrałbym Ariona.

Opublikowano
Dnia 22.02.2019 o 16:31, pawelns88 napisał:

Witam ja mam ofertę na Claas Arion 630 cis +  amortyzacja ośki, przedni tuz i wom , obciążnik, opony 540/650 trelleborg  układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy skrzynia 50 km cena 350 netto

Jaka pompa i ile wyjść hydrauliki? Klima ręczna czy automatyczna? Oświetlenie led czy zwykłe?

Opublikowano
36 minut temu, Arek napisał:

Jaka pompa i ile wyjść hydrauliki? Klima ręczna czy automatyczna? Oświetlenie led czy zwykłe?

Pompa 150l 4pary wyjść oswietlenie zwykle plus 4ledy klima ręczna 

43 minuty temu, Arek napisał:

Który traktor z powyższych wybrac? Case puma skrzynia 19/6 50KPH 540 540eco 1000 1000eco opony 540 650 38 Firestone 328tys, claas arion 630 skrzynia 24/24 50KPH 540 540eco 1000 1000eco  opony 540 650 38 Trelleborg 350tys, MF 7715 skrzynia 24/24 540 540eco 1000 1000eco 50KPH opon 540 600 38 Losowe 362tys,Valtra 174 skrzynia 30/30 40KPH 540 1000 1000ECO opony 540 650 Trelleborg silnik 7.4 355tys wszystkie traktory posiadaja przedni tuz i wom z góry dziękuję za informacje 

Opublikowano

ze względu na cene wybrałbym pume, ze względu na zaufanie do marki i osiągi wybrałbym mf, ale ze względu na silnik 7,4 i że to bazowy nakjmniejszy to możliwość podkręcenia do naprawdę wysokiej mocy i plus za cene valtre, ale jak z wytrzymałością nie wiem

Opublikowano
4 godziny temu, ZELKOW napisał:

ze względu na cene wybrałbym pume, ze względu na zaufanie do marki i osiągi wybrałbym mf, ale ze względu na silnik 7,4 i że to bazowy nakjmniejszy to możliwość podkręcenia do naprawdę wysokiej mocy i plus za cene valtre, ale jak z wytrzymałością nie wiem

dzięki za opinie valtra ma ten minus że już jest na placu i nic nie można zmienić brak 540 eco 

4 godziny temu, ZELKOW napisał:

jeszcze mam ofertę na NH t7 165s wyposażenie jak w pumie tylko skrzynia 40 KPH no i cena 312 

Opublikowano
Dnia 22.02.2019 o 16:31, pawelns88 napisał:

Witam ja mam ofertę na Claas Arion 630 cis +  amortyzacja ośki, przedni tuz i wom , obciążnik, opony 540/650 trelleborg  układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy skrzynia 50 km cena 350 netto

Najlepiej to było by wybrac skrzynie z claas/mf z silnikiem a case 😉

Opublikowano
Dnia 24.02.2019 o 20:17, Arek napisał:

Najlepiej to było by wybrac skrzynie z claas/mf z silnikiem a case 😉

Czyli Claas Ariona serii 400 pasuje idealnie 😁 tylko że dużo mniejszy gabaryt a przede wszystkim waga

Dnia 22.02.2019 o 08:21, MarcinM1991 napisał:

valtra a 104 HiTech 4 bez przedniej osi ale z kabiną amortyzowaną i tyzem 229tys netto

mf 5710s Dyna 4 w takim samym wyposażeniu 225 tyś netto

Case Luxxum 100 km w podobnym wyposażeniu 250 tyś netto !!!!

Case Maxxum ten najmniejszy 116 km 250 tyś netto

musze jeszcze jechać do nh czy t5 też jest tak drogie bo to jakieś nieporozumienie.

wszystkie ceny do lekkiej negocjacji.

A i pytanie jak myślicie która przekładnia będzie lepsza Dyna 4 w MF czy HiTech 4 w Valtrze ferguson ma większy udźwig. DMC mają takie same 8500kg

Gdzie dostałeś taką cenę za Valtre?

Opublikowano

Arion 400 ma właśnie sporo mniejszą masę i obciążenie użyteczne, nie można go tez tak fajnie wyposażyć jak 500.

Puma moim zdaniem będzie fajna jak zrobią w niej skrzynie 24/24 taka jak jest w maxxumach.

Opublikowano

Arion >43x pozwala na trochę więcej niż MF 57xxS, ale generalnie to bardzo zbliżone możliwościami traktory. Tylny tuz, hydraulika, skrzynia są takie same.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 26.02.2019 o 07:45, lukasz654 napisał:

Czyli Claas Ariona serii 400 pasuje idealnie 😁 tylko że dużo mniejszy gabaryt a przede wszystkim waga

Gdzie dostałeś taką cenę za Valtre?

Z tymi cenami to już przesadzają:(

Opublikowano

tak popatrzyłem na sprzedaż traktorów w europie to duże spadki sprzedaży ma Kubota , byc moze bedziecie mogli wieksze rabaty osiągnąć  . wybudowali montownie we francji a cena dosc wysoka   [ kubota ], kolejna marka Mancel  otwiera fabryke we francji myslicie ze zrobi kariere w europie ? kolejny chinczyk który chce zaistniec w europie 

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich mam pytanko jak dostajecie oferty na ciągniki  to pokazujecie ja innemu dealerowi żeby dał  lepszą ofertę  czy trzymać do dla siebie i nie pokazujecie konkurencji. Bo mam ofertę na Zetora forterra CL 110 z 2018 za 176tys, a drugi dealer puszcza na 186, ale mówi jak mu pokaże Tańsza ofertę to spróbuje ja pobić, a jak mu mowie ze mam na 176 tys to nie wierzy i chce żeby mu pokazać  tamta ofertę  tańsza. 

Edytowane przez mlody9
Opublikowano (edytowane)

ten Zetor to chyba jakaś nowość, bo nawet na czeskiej stronie nie ma jeszcze takiego modelu !

a, to jednak Forterra, bo myślałem, że coś nowego wprowadzają !

Edytowane przez przekręt
xxx
Opublikowano

New holland t6.180 przedni tuz, wom, amortyzowana oś i kabina, skrzynia 16/16   285 tyś netto

John deere 6120M takie samo wyposażenie, skrzynia podstawowa cena też 285 tyS netto

O ile za drogo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez brzozak2
      http://www.deutz-fahr.de/deutsch/agritechnika/agroplus.php
      Czy wiadomo już cos wiecej o tej serii ciagnikow??
      ceny, wyposazenie, moce i inne parametry
    • Przez yacenty
      Aktualna dyskusja o cenach ciągników w 2014 roku przeniesiona tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72475-ceny-ciagnikow-2014/page__view__getlastpost

Dyskusja o cenach we wcześniejszych latach w poprzednim temacie: http://www.agrofoto....nikow-20102011/
    • Przez ddaanniieell
      Jakich firm używacie lakierów? Grene Agtech-Granit, Kramp.

Jakimi lakierami się Wam lepiej maluje?
    • Przez JasminaWojcik
      Witam,
      Poszukuję rolników i właścicieli Ursusów z Mazowsza, chętnych do wzięcia udziału w PARADZIE CIĄGNIKÓW latem 2014 roku.
      Więcej szczegółowych informacji prześlę bezpośrednio do zainteresowanych osób
      Gorąco zachęcam!
      Proszę pisać na :
      traktoryursus@gmail.com

• Przez Vrykoulakas
      Dyskusja o cenach ciągników w 2013 roku dostępna tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72476-ceny-ciagnikow-2013/

to zależy z jakim wyposażeniem, ja za swojego pół roku temu dałem 260 k netto, ale to full wypas wśród full wypasów
  • Dodaj nową pozycję...
v