Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jakby nie można było trochę propagandy zrobić o szkodliwości dzika . Co się dziwić że bronią . Ludzie coraz bardziej od rzeczywistości oderwani . Dla wielu zwierze to też człowiek , tylko inaczej wygląda . Uświadomić jakie spustoszenia robi , jak marnuje plony zwykłym ludziom . Roznoszenie ASF to tylko wina chorych dzików . Rolnik choroby nie przyniesie od zdrowego dzika . Wytłumaczyć narodowi , że to dla ich dobra . Wytępi się chorą populację , a w zamian powoli odbuduje się nowa . zdrowa . To ja mam uczyć jak propagandę robić ? Lepszych niż obecnie dawno już nie było . :)

Opublikowano

To skoro dziki tak doceniane , to lepiej przejść na ich hodowlę ? Tych chyba bioasekuracja nie dotyczy ?

Opublikowano

Zetorki jak już napisałeś. Otoczyć las siatka z podmurówką. Albo nie. Z tych ekooszołomów zrobić płot i trwale zabetonowac żeby się lis czasem nie podkopał 🤣

Tu jest ekspert. 30 sekund wytrzymałem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

To skoro dziki tak doceniane , to lepiej przejść na ich hodowlę ? Tych chyba bioasekuracja nie dotyczy ?

Już   Pawlak  świnie   pastował.....może czas  zacząć    za  dzika  650  płacą  więcej  niż za   tucznika....:ph34r: 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak widzę że jednak hodowla trzody chlewnej w Polsce przechodzi do historii . Dobro dzika stawia się wyżej niż dobro Rolnika . Dzikowi wolno wszystko (ASF to jedynie wierzchołek góry) , a nam każą robić twierdzę z gospodarstwa , a z chlewni laboratorium ... A pies ich jebał !

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Czas brać sprawy w swoje ręce i samemu zająć się zmniejszaniem populacji dzika . Może jakieś pomysły ?

Opublikowano
46 minut temu, sumek666 napisał:

Zetorki jak już napisałeś. Otoczyć las siatka z podmurówką. Albo nie. Z tych ekooszołomów zrobić płot i trwale zabetonowac żeby się lis czasem nie podkopał 🤣

Tu jest ekspert. 30 sekund wytrzymałem.

Ja przy 20 sekundach miałem dość. Malowanki na ścianach pewno jego autorstwa😉

Opublikowano

Dla wygadanych o 20.00 jest mikrofon tok fm tel.224444044 można do nich pisaćmikrofon@tok.fm  można się nagrać22

44 44 064  temat masakra dzików  .To radio wyborczej ale audycja bardzo spoko ,w temacie blokady A2 byli bardzo obiektywni dzwonił nawet uczestnik rolnik spod sieradza wszystko pełna kultura!!Kołodziejczak z agrouni był  gościem tok fm  fajna rozmowa przez godzinę. Ale z dzikami!to jadą dzisiaj jak ekoterroryści !!!!!

Prośba do wszystkich hodowców dzwoncie ,piszcie maile najlepiej z drastycznymi filmami z mordowania zdrowych macior i prosiąt z powodu asfu.Może kogoś to w mieście uświadomi!!!!

• Like 3
Opublikowano
51 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja przy 20 sekundach miałem dość. Malowanki na ścianach pewno jego autorstwa😉

Czyli jedyne wyjście na powstrzymanie ASF to wybić myśliwych zdaniem autora

Idąc tokiem myślenia tego gościa to grypy nie roznoszą chorzy tylko lekarze 🤩

Bo przecież chory leży w łóżku i nikogo nie zaraża

Opublikowano

7 minut temu, staszek131415 napisał:

Czyli jedyne wyjście na powstrzymanie ASF to wybić myśliwych zdaniem autora

Idąc tokiem myślenia tego gościa to grypy nie roznoszą chorzy tylko lekarze 🤩

Bo przecież chory leży w łóżku i nikogo nie zaraża

I to jest niby wykształcony i inteligentny człowiek a my jesteśmy rządnymi krwi dzika barbarzyńcami. 

Opublikowano

pomijając już głupie wywody obrońców dzików  to w niektórym miejscu można sie zastanowić

bo czy ktoś widział myśliwego jak wychodzi z lasu ,wyciaga opryskiwacz i dezynfekuje łapy i sprzęt,a na wyjeżdzie chociaż koła?

Opublikowano

No na polowaniu to kiedyś każdy myśliwy środek dezynfekcyjny za pazuchą miał 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v