-
Podobna zawartość
-
Przez Kali1209
Witam, prosze bardzo o nie usuwanie tematu, nigdy nie mogę załapać jak się ustawia zawory w ciągnikach remontuje teraz ursus 3512 silnik perkinsa 3-cylindrowy, jak się powinno ustawiać w którym momencie? jak zawór ssący jest otwarty na maxa to reguluje wydech a jak wydech to ssący. proszę bardzo podpowiedzieć.
-
Przez Kacu
Witam.
Zakładam temat w tym dziale gdyż pewnie użytkownicy wielu kombajnów różnych producentów miało z tym problem.Chodzi o starsze kombajny gdzie do napędu młocarni/odrzutnika służył pas płaski.Tak się składa, że naprawiam ze znajomym kombajn Fahr M 66 S i problem polega na tym że pas ściąga na jedna stronę.Rolka napinająca ma regulacje pochylenia,jednak nie mogę znaleźć jej optymalnego położenia:albo pas ściąga na jedną albo na drugą stronę, w zależności w którą stronę przestawię rolkę.
Pytanie: w jaki sposób to wyregulować?? Macie na to jakieś domowe patenty?? Może jakieś wskazówki?? Z góry dzięki wszystkim kombajnistom/mechanikom.
-
Przez _Marcin_
Witam,
W silniku MWM D226B6 w Fendt 311 Turbomatic pękł mi poprzecznie ostatni popychacz (na szóstym cylindrze). Niestety wymiana samego popychacza i złamanej laski nie pomoże bo przy okazji ukruszyło żeliwną tuleję w której popychacz pracuje. Obecnie ma ona kształt zbliżony do stożka i po włożeniu popychacza wyraźnie czuć luzy.
Czy znacie jakieś firmy zajmujące się naprawą tego typu uszkodzeń?
-
Przez seba25
Witam wszystkich otóż mam problem z jedną laską popychacza ciągle ją urywa w tym roku wymieniłem już 3 i wczoraj znów ciągnik zaczął dziwnie pracować rozebrałem pokrywę zaworów odkręciłem klawiaturę i okazało się że ponownie wystąpiła ta sama awaria może już ktoś się spotkał ,z takim problemem i mógł by mi pomóc z góry dziękuje
-
Przez lysy23
Czy mógłby ktoś podać jaki jest luz zaworów ssacych i wydechowych w new holland m135 rok96 z góry dzięki
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dojarka konwiowa