Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale z dużym zapleczem ludzi można wywrzeć presję i naciski na polityków którzy w tych ludziach będą upatrywać grono wyborców, a dziś jest tak każda branża walczy o swoje i jak zajdzie 15 chłopa do ministerstwa to ten ma ich w du..
Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Największym problememem rolnictwa to są dopłaty które podzieliły wieś i wbrew pozorom zapewniają nam brak opłacalności produkcji

Spokojnie Polskiej wieprzowiny nie zabraknie jeśli tylko będą na nią chętni

Kuźwa jak se ją przywieziesz od Niemca to i będziesz miał. 

Opublikowano

Powiem tyle "ASF" i leżysz i kwiczysz jak te świnie. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Powiem tyle "ASF" i leżysz i kwiczysz jak te świnie. 

Jasne. Asf był i mniejszych rolników i tych co mieli swoje świnie wybili a tych z kontraktu nawet nie ruszyli. 

• Like 1
Opublikowano

Bo ten cały ASF to jest choroba mająca na celu zniszczenie polskich hodowców świń żeby zachód mógł pchać swoją chemię mięsopodobną. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Co niemoc twórcza cię dopadła? 

Dziwię się tobie Marku ?

Aż tak ślepy jesteś że nie widzisz to co w kraju się dzieje ?

Wyłącz ten telewizor z TVPIS i wyjdz do ludzi i porozmawiaj z nimi co sądzą o obecnej władzy. 

Ps tak przy okazji na te rogatki zabierzcie jeszcze Stasia lajkomistrza. 

Aha to według ciebie rolników powinni pałować na tych rogatkach tylko dlatego że upominają się o swoje. 

Kogo niemoc  dopadał  ciebie  ????   

Dziwisz  się  że  pisze  prawdę  jak  jest,   tak wiem  że  panuje tu  istna  piaskownica   jak nie pisze się    po lini   większości  dzieci  z tego  przedszkola  to  jest się  wyzwany  od mocherowyberetów  świrów  itd.  Ale  mnie to nie rusza będą  robił  swoje i tyle. 

Zobaczymy   kto ma rację  jak zorganizują  te  protesty  ilu  rolników  tam  pójdzie  jak myślisz   0,1%   czy może  dobije  to  do  0,5%  ogółu  niezadowolonych rolników  ???

Na jakie rogatki ???   Wiesz  że  mam rację  że  HGW  jak i Bruski  wkopywali znaki  zakazu  w nocy  przed strajkami  aby  rolnicy  nie mogli wjechać   do miast  ciągnikami.  Nie wiesz  jak  obronić  swoich idoli i próbujesz  dziecinnego  ataku  ??

Może  według  ciebie   ja nic takiego nie pisałem  że  powinni  kogokolwiek pałować   a wiesz  kto do tego  nawoływał  ????? Przypomnę  ci  

3 godziny temu, mkacper99 napisał:

Zgadzam się z Tobą ale właśnie trzeba nad tym pracować, żeby uruchomić strukture i powiększyć świadomość rolników, nie mówię, że wszędzie wśród rolników jest zgoda.. bynajmniej u nas jest pełne poparcie dla Michała i spodziewamy się ogromnej ilości osób na tym zebraniu,

Doczekam się  odpowiedzi  na moje pytanie co do twoich  Postulatów  ???

Czy brakuje  pomysłów   i tylko  fajne chwytliwe   hasła  potraficie wymyślać ???

Ponawiam Pytanie :

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Możesz  powiedzieć   jak  ta  Agro  unia  z kołodziejczakiem chcą  :

Walczyć  z ASF  mają  jakieś  rozwiązania  czy  tylko   fajne hasła

Jak chcę  poprawić  ceny  skupu  świń  czy  bydła  mają  jakieś  recepty  na to  jak  ceną  świń  rządzi  giełda Niemiecka   więc  jakie są  pomysły 

Jak chcą  kontrolować  ten  import  zbóż  z ukrainy  jak Unia  dała  im   kontyngenty  bezcłowe  i  mogą  to  legalnie  przywozić  do  Europy 

Jaki  mają  pomysł na obniżenie  ceny  prądu   jak  podwyżka  wynika  z  Niskich limitów  CO2  i  kar   czy  haraczy  za  ich  produkcję    jak chcą  to  rozwiązać   odkupić  limit  CO2  który  Po-PSL  sprzedali Hiszpaną  za bezcen  ???

Podwyżki  vat  na leki o 16  nigdy nie miało być   była  propozycja  o 15% i  z tego się  wycofano  więc  poco  ten  pusty  postulat  dla  propagandy  ???

Jakie  propozycje    prawa  wodnego  przedstawiacie  ????

Jak chcecie  rozwiązać  te  problemy  sadowników  czy badylarzy  czy  hodowców  ??

Jakie ma być  to skuteczne  prawo  łowieckie  ???

Jaki ma być  ten  wasz  Program  Azotanowy  ???

Opublikowano

ta to trzeba wziąć samochód saletry 24 tony trochę czegoś łatwo palnego i faja  na nich a najlepiej w jednym czasie w całej Polsce fajerwerki zrobić wtedy policja będzie się zajmować tym a nie tym że ciągniki jadą na miasta i wtedy dojdzie do tego czego nikt się nie spodziewa i albo wkroczy wojsko i zacznie się armegon albo dołączą do nas jak reszta ludzi żeby to wszystko owalić 

Opublikowano

dopalacze to ja im dopiero mogę zrobić jak zobaczyłem dziś ceny nawozów saletra 1300 mocznik 1500 

Opublikowano

i kto nie jest za ten nie rolnik tylko d*pa co tylko potrafi pisać za monitora 

Opublikowano

Ktoś się tutaj szybko  obudził ,gdzie byli sadownicy w ciągu ostatnich 14 lat ile poswięcili czasu na blokady organizowane przez producentów trzody,a obecnie ktoś próbuje znowu na plecach producentów trzody załatwić swoje partykularne interesy ,sektor drobno towarowy produkcji trzody do 1000szt idzie w niebyt tego już nikt i nic nie zmieni taki sami rolnicy zgotowali los głosując za Unią. Może coś zmienić powolanie silnego niezależnego związku opłacanego ze składek członków[tak jest we Francji].Na koniec mojego wywodu zadam pytanie dlaczego w Polsce do władzy i stanowisk decyzyjnych pakują się ludzie którzy mają problemy z własnym gospodarstwem,Zacznijmy od powołania  prawdziwego związku rolników wtedy dopiero można mieć wpływ na stanowione prawa,a  obecna akcja przypomina  slogan,, kupą mościpanowie'' może coś z tego będzie a to nie te czasy nie ten swiat koniec filozofowania☹️

Opublikowano
marekfarmer Myślisz, że ja jako zwykły rolnik podam Ci receptę na uleczenie i zbawienie Polskiego rolnictwa? Od tego są spotkania, żeby pojawiały się pomysły, aby wymieniać doświadczenia i propozycje. Przecież jak Ci napiszę, że rządzący powinni wprowadzić przepis, że 50% danego produktu w markecie ma pochodzić z Polski, jak napiszę, że w całej unii powinny być takie se dostępności ŚOR, a jeśli u nas nie ma dopuszczonego danego środka to import produktu z pozostałością tego środka powinien być zabroniony, a produkty importowane szczegółowo badane, jak Ci napiszę, że zboża z Ukrainy też powinny być badane, a import z terenów na których występuje ASF w Ukrainie powinien być całkowicie zabroniony ze względu na możliwość rozprzestrzeniania się choroby, to napiszesz że to jest głupie a ja jestem dziecinny. A nasi politycy nie boją się swoich wyborców tylko swoich prezesów i UE, oni mogą wszystko zrobić, muszą tylko chcieć. Po to są spotkania, żeby się wymieniać pomysłami i doświadczeniami. Ja Ci na tacy gotowego,kompleksowego programu naprawczego nie dam. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, wszyscy połóżmy się w trumnie i czekajmy, bo przecież i tak nie mamy wpływu na to, co nieuniknione.
  • Like 2
Opublikowano
Dodałbym jeszcze do tego oznakowanie i zajebiście wysokie kary(takie że więcej by na myśl mu nie przyszło zrobić to ponownie) za przepakowywanie produktów(chce handlować zagranicznym to niech handluje ale jako towarem zagranicznym). Każdy ma prawo kupować co chce, ale niech będzie w pełni świadomy jaki towar wybiera. Nie podam Ci pomysłów co do bydła, trzody bo jestem warzywnikiem. Nie znam się na tym. Od tego właśnie są takie spotkania, żeby ludzie z innych branż się wypowiedzieli.
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Kogo niemoc  dopadał  ciebie  ????   

Dziwisz  się  że  pisze  prawdę  jak  jest,   tak wiem  że  panuje tu  istna  piaskownica   jak nie pisze się    po lini   większości  dzieci  z tego  przedszkola  to  jest się  wyzwany  od mocherowyberetów  świrów  itd.  Ale  mnie to nie rusza będą  robił  swoje i tyle. 

Zobaczymy   kto ma rację  jak zorganizują  te  protesty  ilu  rolników  tam  pójdzie  jak myślisz   0,1%   czy może  dobije  to  do  0,5%  ogółu  niezadowolonych rolników  ???

Na jakie rogatki ???   Wiesz  że  mam rację  że  HGW  jak i Bruski  wkopywali znaki  zakazu  w nocy  przed strajkami  aby  rolnicy  nie mogli wjechać   do miast  ciągnikami.  Nie wiesz  jak  obronić  swoich idoli i próbujesz  dziecinnego  ataku  ??

Może  według  ciebie   ja nic takiego nie pisałem  że  powinni  kogokolwiek pałować   a wiesz  kto do tego  nawoływał  ????? Przypomnę  ci  

Doczekam się  odpowiedzi  na moje pytanie co do twoich  Postulatów  ???

Czy brakuje  pomysłów   i tylko  fajne chwytliwe   hasła  potraficie wymyślać ???

Ponawiam Pytanie :

Szkoda się wysilać skoro jesteś zaślepiony. 

Dalsza dyskusja nie ma sensu. 

Opublikowano

@PRIMO on jest taki UPARTY KOZIOŁ wiec nic mu nie wytłumaczysz  co innego jakby  to mówił tadziu albo jarek oooo to wtedy by tu szum robił>Marecek otrząsnął sie po wczorajszym jak cenzurował swoje youtube

Wiem jedno w polskim rolnictwie niema zgodności ani solidarności i dopóki sie to nie zmieni dopóty będą nas wszystkich w d*pę kopać wszyscy dookoła

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Potrzebna nam jest jedna niezalezna od nikogo organizacja rolnicza. Na której utrzymanie będziemy płacić my wszyscy ze składek. Bo przy takim protescie wiadomo potrzebna jest kasa na ewentualne kary czy sprawy sądowe bo tego nikt indywidualnie nie jest w stanie udźwignąć. Ja już dawno temu wpłaciłem na konto Unii Warzywno Ziemniaczanej symboliczne 100zł bo widać że chłopaki walczą i trzeba ich wspierać. Niektórzy myślą że wszystko samo się zrobi... NIC samo się nie zrobi  ,gwarantuje to ,trzeba samemu walczyć o swoje najlepiej razem. Także jak słysze w tej dyskusji takich dywersantów co to im nic nie pasuje a sami d*py by nie ruszyli bo po co mam cos robić jeszcze sunnsiadowi nie daj boże się polepszy to nóż  kieszeni się otwiera. Normalni zdrajcy polskiego narodu, bo silne rolnictwo to gwarancja suwerenności.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi,ze ci dywersanci jak ich nazwałeś mają zasadę PANDA  i ciągle rękę wyciągają po socjal zamiast wziąć się za robotę i dla nich najlepiej jak wymrozi/wysuszy/albo modlić sie o grad bo ma ubezpieczone to będzie odszkodowanie i zapomoga

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, soltys48 napisał:

Właśnie o to chodzi,ze ci dywersanci jak ich nazwałeś mają zasadę PANDA  i ciągle rękę wyciągają po socjal zamiast wziąć się za robotę i dla nich najlepiej jak wymrozi/wysuszy/albo modlić sie o grad bo ma ubezpieczone to będzie odszkodowanie i zapomoga

Zastanawia mnie jedno, jakim cudem tak prężny rolnik jak marek załapuje się na każdą pomoc suszową.  Widać, po sprzęcie, że gospodarstwo zbyt duże nie jest więc wychodzi na to, że zwierząt nie ma lub ma ich mało i żyje z zapomóg. Przy poprzednich "pomocach suszowych" prawie każda hodowla uniemożliwiała otrzymanie pieniędzy, a marek zgarniał wszystko.

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, Szczepanitoo napisał:

marekfarmer Myślisz, że ja jako zwykły rolnik podam Ci receptę na uleczenie i zbawienie Polskiego rolnictwa? Od tego są spotkania, żeby pojawiały się pomysły, aby wymieniać doświadczenia i propozycje. Przecież jak Ci napiszę, że rządzący powinni wprowadzić przepis, że 50% danego produktu w markecie ma pochodzić z Polski, jak napiszę, że w całej unii powinny być takie se dostępności ŚOR, a jeśli u nas nie ma dopuszczonego danego środka to import produktu z pozostałością tego środka powinien być zabroniony, a produkty importowane szczegółowo badane, jak Ci napiszę, że zboża z Ukrainy też powinny być badane, a import z terenów na których występuje ASF w Ukrainie powinien być całkowicie zabroniony ze względu na możliwość rozprzestrzeniania się choroby, to napiszesz że to jest głupie a ja jestem dziecinny. A nasi politycy nie boją się swoich wyborców tylko swoich prezesów i UE, oni mogą wszystko zrobić, muszą tylko chcieć. Po to są spotkania, żeby się wymieniać pomysłami i doświadczeniami. Ja Ci na tacy gotowego,kompleksowego programu naprawczego nie dam. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, wszyscy połóżmy się w trumnie i czekajmy, bo przecież i tak nie mamy wpływu na to, co nieuniknione.

Jak nie masz recepty  to  poco  te  strajki   dla koryta ??? Czyli  rolnicy mają wymyśleć  metodę  walki  z ASF  hyy  ciekawe. Dlaczego  chcesz  zmuszać  prywatnych  przedsiębiorców  do tego co mają mieć  w swoich sklepach ???  To  może  Rolnikom  też  powinni nakazać  że  nasiona SOR  Nawozy  Maszyny  przy  produkcji  tych  płodów  rolnych mają  także  mieć  Polskie korzenie  ???  Zakazać  importu z Ukrainy   gdzie  jest   ASF   ciekawe.  To w Polsce  też  by chyba trzeba było  wprowadzić  takie embargo  na  warzywa  owoce  zboże  z terenów  ASF  na  tereny gdzie ASF nie ma   czy  nie  ???

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Szkoda się wysilać skoro jesteś zaślepiony. 

Dalsza dyskusja nie ma sensu. 

Tak tak.

Nie masz  jak podważyć  tego  co  pisze  i dlatego   słów  ci brak , ale taka  jest  prawda  twoi  idole  w nocy  wkopywali  znaki zakazu  wjazdu  do Miast  przez  nich  rządzonych  aby  rolnicy ciągnikami nie wjechali  protestować . A  twój  guru  nawoływał  do  pałowania  ludzi  którzy  przyszli protestować  przeciwko  podnoszeniu wieku  emerytalnego 

Opublikowano
marekfarmer Przeczytaj to co napisałem, przeczytaj to co Ty napisałeś, dla pewności walnij głową w ścianę i wyciągnij wnioski. W ogóle czytasz ze zrozumieniem? Co do zbóż, głównie ściągane są zboża na pasze, które je trzoda. Jeśli nie rozróżniasz handlu wewnątrz krajowego od importu to o czym my w ogóle rozmawiamy. Przypomina mi się dyskusja na FB z zacietrzewionym weganinem. Nie ma rozmowy, jestem wszechwiedzący, tylko ja mam rację i chuj. Tak to wygląda z Tobą, sensu takiej dalszej dyskusji nie widzę.