Kondzio342

Rozdzielacz w C330 przerobka na oddzielny.

Polecane posty

Kondzio342    5
Witam. Nie mam pewnosci czy ten temat juz gdzies nie byl ale zapytam. Koledzy pytam was czy mozna przerobic rozdzielacz ktory jest pod siedzenie. Dokladnie chodzi o to by tur i podnosnik chodzil z jednego rozdzielacza i wyjscie hydrauliczne z tyłu. Czy taka przerobka jest mozliwa? Jesli tak to prosze o jakies zdjecia lub opis. Z gory dzieki.

simson2812    423
chcesz wstawić jeden całkowicie inny rozdzielacz? jeżeli tak to nie ma problemu tylko musisz zamiast rozdzielacza orginalnego zastosować blache I przyspawać krućce

W razie jakich kolwiek pytań pisać na PW. Jeśli pomogłem kliknij zieloną strzałkę

Gość   
Gość
nie jest to możliwe, kolega chce dołożyć kilka wyjść z rozdzielacza, można tylko jedno a sterowanie dźwignia podnośnika opcja dźwignia na środku i w bok . jak chcesz osobny rozdzielacz i wyjścia musisz wpiąć się w ten najlepiej tu na błotniku i pociągnąć do nowego rozdzielacza i nowe wyjscia

Wiadomość z agroFakt.pl

Kondzio342    5
Ale ja kolego chce wywalic ten rozdzielacz spod siedzenia wstawic blache cokolwiek i wyprowadzenie do rozdzielacza na tur podnosnik i wyjscie hydrauliczne z tyłu. Tylko jakis schemat podlaczenia

Gość   
Gość
po co ty tak kombinujesz jak koń pod górę? to dobre rozdzielacze są kolego, wepnij się za nim i tyle ja tak mam i żyje już tyle lat i nic się nie dzieje

Kondzio342    5
Tez tak mam ale chcialbym nie trzymac przelewu i sterowac turem i podnosnik a tak to jeden rozdzielacz i wydaje mi sie ze by bylo ok. Moze i kombinacje ale wedlug mnie moglo by byc lepiej.

jedrus2020    203
ale jak rozdzielacz i tak do wymiany bo się leje i puszcza to chyba najlepsza opcja wyrzucić go w cholere i włożyć jakiś np 3 sekcje.

Kondzio342    5
dokladnie kolego 3 sekce do tura 1 sekcja do podnosnika i jedna na tyl. czyli 5 sekcyjny licze zalozyc. Tylko jakis schemat podlaczeniowy.

jedrus2020    203
ja nie mam 30 to nie pomogę ale były kiedyś nawet do kupienia na OLX blachy z kruccami do takiej przeróbki.

Kondzio342    5
Blacha to najmniejszy problem bo ma kto i czym zrobic ale dobrze wiedziec. Tylko wlasnie musze jakos znalezc jak to podłączyć.

dudi834    18

Panowie wtrace sie i zapytam jak zrobic taka przerobke bo mam padniety rozdzielacz nie podnosi i nie trzyma moze by zdal egzamin zewnetrzny ma ktos jakie zdjecia.

Kondzio342    5
Wiem ze da się takie cos bo kiedys gdzies widzialem zdjecie tego to taz i ze da sie to podlaczyc i chodzi wszystko z jednego i jest super. Sa zwolennicy i przeciwnicy moze tego rozwiazania wedlug mnir duzo by to ulatwilo prace.

Kondzio342    5
Znalazlem zdjecie nawet jest na forum tylko jakos opis jakby mogl ktos dac do tego https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/680627-rozdzielacz-w-ursusie-c-330/

Kondzio342    5

jaco512 napisał:

Kolego i jak to chodzi pytanko skad takie turki bo wykonanie no perfekcja. Czemu nie na jednym tozdzielaczu. I czy na podnosiku nie trzeba podlaczyc go na powrot i czy maly z duzym polaczyles przez powrot bo akurat srwdnio sie na tym znam ale planuje sobie cos takiego zrobic.

jaco512    772

To nie moje zdjęcie, tylko znalazłem w galerii, wszystko da się zrobić ,tylko poczytaj tematy o hydraulice na forum i komentarze pod zdjeciami

kellyq    217

tam pasowałoby jeszcze dać rurkę o większej średnicy, ta co wychodzi z pompy bo to też blokuje trochę przepływ

jaco512    772

Jeśli chcesz można zdjąć podnośnik i przykręcić prosto do pompy przewód z gwintem m22

kellyq    217

wg mnie to jest bardzo dobre rozwiązanie i nie ma co więcej kombinować, mamy 2 zawory bezpieczeństwa, tur lub maszt dostaje bezpośrednio z pompy można mu dać 200bar, drugi rozdzielacz ustawić na 160 i wszystko śmiga, prościej się nie da, dać grubszą rurkę zasilającą lub jak jaco napisał zakuć przewód

Kondzio342    5
Koledzy a jak ustawic cisnienie na zaworze to raz dwa i jak jeden z drugim polaczone sa z przelewu na przelew i zasilanirm powrot tak jak widac czy zle kojarze. I przy zasilaniu podnosnika nie ma wolnego spływu. Potrzebny czy nie???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj