Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli podczas zimy masz wewnątrz obory temperaturę poniżej 0°C, to może być problem. Dojarka (pompa) będzie pracować normalnie, ale nie widzę jakoś etapu mycia rurociągu w temp. poniżej 0°C. Woda będzie się zbytnio wychładzać w rurociągu, przez co płyn (kwas i zasada) nie będzie miał dobrych właściwości. Druga sprawa, już po umyciu u płukaniu rurociagu, resztki wody w rurach, mogą przymarzać do ich ścianek.. Takie jest moje zdanie, ale to wszystko zależy od temperatury. PS. Niektórzy izolują rury mleczne otuliną, by zmniejszyć straty ciepła

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ORZESZEKvs97
      Witam , mam problem z kombanjem Class Dominator 85 . Kombajn chodzi tylko na małych obrotach i nie może wejść na wyższe . Co to może być ?
    • Przez kalwas
      Witam, z jakiego materiału należy dać rury stanowiskowe do dojarki? Tzn. metal czy można plastik zgrzewany? Dopiero teraz zakładam dojarkę i nie miałem z tym do czynienia. Dojarka jest już kupiona, sprawdzona, od znajomego, który by mnie nie oszukał. Jest brak pulsatora, orientuje się ktoś może ile kosztowałby nowy pulsator do dojarki alfa laval, lub regeneracja starego?
    • Przez Michadore
      W razie zainteresowania proszę o kontakt pod numerem 692818596 jest możliwość obejrzenia
    • Przez kaziu914
      Witam mam problem z dojarką alfa laval archimedes. Z dnia na dzień zaczeła bardzo głośno pracować i do tego nie wytwarza ciśnienia. Co może być przyczyną?
    • Przez farmer330mazowieckie
      Przez ostatnie kilka dni od momentu zmiany przewodów strzykowych w dojarce na nowe mam problem z podłączeniem dojarki do krowy.
      W momencie gdy podejde z bańką do krowy i wcisne guzik aby podłączyć pod krowe dojarke to z ledwością jak mi sie uda to zdarze załozyc tylko na dwa cycki i ciśnienie spada a wraz z nim spadaja z cycków te szklanki co sa na cyckach podczas dojenia.
      Wcześniej przed zmienieniem na nowe gumy strzykowe nie bylo takiego problemu.
      Co może być przyczyną?
  • Dodaj nową pozycję...
v