teleskopowa Sprzedam Ładowarka teleskopowa Manitou MLT 735-120 LSU Turbo
Przez
Tommekpol, w Giełda rolna - rolnicza
-
Podobna zawartość
-
Przez mlody90
Wraz z rozrostem gospodarstwa idzie potrzeba ciągnika o większej mocy, że jestem zadowolony z mojego Zetka wpadłem na pomysł zrobić z niego małego koksika O ile w temacie samochodów temat jest powszechnie dostępny i z autem już to przerabiałem to w kwestii ciągnika ciężko znaleźć informacje o takich zabiegach 😜
Od początku:
WTRYSKI I POMPA
Nadszedł czas na ich regenerację więc wpadłem na pomysł zmiany końcówek na takie o większej wydajnośći jednak nie wiem od czego mogłyby się nadawać ( Jeszcze nie dzwoniłem i nie pytałem o to specjalistów bo sam chcę trochę zagłębić się w temat)
INTERCOOLER
Tutaj zastanawiam się nad zastosowaniem oryginalnego(wodnego) IC z modelu 10540 lub dołożeniem IC z jakiegoś busa dodatkowo dodać wentylator z nadmuchem na niego bo wiadomo, że nie będzie działał tak dobrze jak jest to w samochodach ( IC z auta będzie w fazie eksperymentu czy działa, czujniki temperatury niedługo przyjdą więc sprwadzimy na wiosnę o ile zmniejszy się temp. powietrza)
TURBOSPRĘŻARKA
Po oględzinach silnika przez mechanika i stwierdzeniu, że jest zdrowy i wytrzyma ( a nie powinno być problemu bo 6 lat temu był remonet generalny a od tamtej pory, regularne wymiany olejów i filtrów, żadnego pałowania na zimnym i gaszenia zaraz po ciężkiej pracy a nawet po lekkiej ciągnik chwilę postał na niskich obrotach i gaszony) na sma koniec po wtryskach oraz IC zostanie wrzucone ciut większe turbo albo zamówimy hybrydę.
Przedstawiam tutaj plan modyfikacji jednak potrzebuję pomocy w kwestii końcówek wtrysków.
Odrazu podziękuję tylko za komentarze w stylu " to się nie opłaca" , " potrzebujesz więcej mocy to sobie kup większy ciągnik" , " jak się nie znasz to się za to nie bierz". Tak, nie stać mnie na kupno nowego ciagnika z gotówkę, a kredytom mówię nie
-
Przez matijas67
Witam
Jak w temacie, ładowarka nie jedziemy szybko
Przed remontem silnika jeździła szybko ale po remoncie silnik miał bardzo ciężko odpalic ( wina była źle ustawiony zapłon i słaby akumulator)
Szukaliśmy przyczyny i pewien mechanik poradził żeby dolać do oleju hydrauliki i jezdnych napędów( bo to jeden olej) dolać ropy.
Od tego czasu ładowarka dużo wolniej jeździ i trzeba gazowac...
Nie wiem czy to możliwe że jakieś tam w pompie tryby się ukrecily i przez to może..? Bo kiedyś odkrecilem pompę od silnika i od razu silnik odpalił, i zgasilem, podpiolem pompę i pale A w pompie słychać rupotanie...
Może wtedy coś się stało?
miał ktoś coś podobnego z jazda?
Proszę o jakieś wskazówki, porady
Z góry dziękuję 😊
-
Przez PONAR
Witam
Zamierzam kupić nie dużą ładowarkę teleskopową było już na forum dużo w temacie . Ale mam problem z wyborem potrzebuje ciągnąć przyczepę ok 8 ton i szukam ładowarki która ma największą prędkość maksymalną ładowarka będzie pokonywać duże odległości a nie chciał bym aby silnik cały czas chodził na pełnych obrotach.nie wszyscy Producenci podają maksymalnej prędkości więc proszę o opinie jakie prędkości osiągają wasze ładowarki lub która przy pełnej prędkości nie ma maksymalnych obrotów silnika( prędkość ograniczona elektronicznie)
-
Przez Lukecki
Witam, w którym miejscu można zmierzyć ciśnienie doładowania w Ursusie 1614? Jak to zrobić?
-
Przez cris10
Witam , kupię Zetora 7745 Turbo , najlepiej z jak najmniejszym przebiegiem , w grę nie wchodzą jakies odrestaurowane . Olxy itd przejrzane , nie ma nic ciekawego.
Cena jaką bym chciał przeznaczyc to maks 70 tyś zł .
Gdyby ktoś wiedział że jest gdzieś na sprzedaż , nawet takie ktore nie są w intrnecie to proszę o info .
-