Skocz do zawartości

Case JXU -Jak wymienić pasek od klimatyzacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Czy ktoś z Was wie w jaki sposób zakłada sie pasek od klimatyzacji w case jxu? Pasek jest tak krótki ze nie wiem w jaki sposób można go zamontować. Nawet po wykreceniu kompresora mialem problem zeby go zalozyc a gdy mi sie juz udalo to  za cho.... nie moglem umiescic kompresora na swoim miejscu. Dramat. Dodam ze pasek jest oryginalny.

Edytowane przez Hefalump
  • Haha 1
Opublikowano

Raczej bym strzelał że tam jest pasek rozciągliwy i albo trzeba sprytu+tępe narzędzie(ja w valtrze używałem przedłużki do klucza nasadowego), ewn. Musisz kupić przyrząd, do ciągnika najlepsze są te płatki bo są bardziej uniwersalne (metalowe za 100 zł, lub plastikowe za 30)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez semos
      Mam problem z kołami na wariatorze prędkości jazdy a mianowicie górny pasek mam zbyt luźny - jest tak luźny, że podczas podjazdu pod dużą górę ślizga a co za tym idzie ,,obgryzło" mu boki i strasznie się niszczy ten pas. Koła ładnie się rozkładają podczas ruchu siłownikiem ale ten górny pas jest bardzo luźny.
    • Przez DJhaku
      Witam
      Mam takie pytanie czy mógłby mi ktoś podać rozmiar paska klinowego który napędza alternator?
    • Przez nik23
      Kupiłem jakiś czas temu mf6140 i brakowało paska od klimy(klinowego) w trakcie sezonu nieprzejąłem się tym tylko ostro testowałem maszyne. Chodziła nawet nieźle aż tu nagle w tamtym tyg straciła moc, wiec szukjąc na forum znalazlem ze to booster a dokladniej pęknięta membrana. A przy okazji pomyślałem ze założe ten brakujący pasek od klimy, w myśl zasady jak coś jest w ciągniku to ma działać. Więc poszukałem w katalogu numeru(3712531M1 taki znalazłem) ale zeby nie przepłacać u korbankow znalazłem zamiennik za 50zł i jak mi go dostarczyli jakie było moje zdziwienie jak sie okazało ze pasek jest za długi. I tu moje pytanie a ogólniej kilka pytań:
      Jak ten pasek ma być załozony tzn z napędy wiatraka czy z kołapasowego wału?
      Zna ktoś rozmiar tego paska moze być w metrycznych miarach (10x1050 taki strzał)
      Czy przy kompresorze od klimy ma być jakiś szpanier dodatkowy czy szpanuje sie tylko kompresorem?
      Ps tragedia tam nawet palca nie włoży tak ciasno.
    • Przez flackmistrz
      Witam, mam dwie sprawy dotyczące JD 2850. Pierwsza to wymiana paska klinowego, mianowicie czy trzeba wyjąć chłodnice żeby odkręcić napęd pompy od wspomagania? Druga to luz w przednim zawieszeniu, czy warto sie za to brać i czy po wymianie sworzni będzie to samo? (może ktoś to już robił i podzieli się swoimi uwagami)
    • Przez Robin
      Koledzy szybkie pytanie i prosze o szybką odpowiedz. W ursusie z roku około 2006 jaki jest numer paska klinowego do napędu alternatora? Mój sie rozsypał a okoliczne sklepy nie wiedzą co i jak. Tam napęd do alternatora idzie z wentylatora od chłodnicy.
  • Dodaj nową pozycję...
v