Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam maly problem z John Deere 6820...A więc na rozgrzanym silniku obroty silnika podwyższają się czasami będzie 880 czasami 1000 i tak faluja ale błędów brak silnik mocny brak dymu odpala od strzała jednym słowem brak innych objawów. Zdarza się to raczej przypadkowo bo na wiosnę miałem taki przypadek chyba dwa razy potem cały rok spokój dopiero wczoraj podczas orki znowu ale jak zgasilem odłączyłem hebel i odpaliłem problem zniknął dziś znowu obroty zaczęły szaleć więc zgaszony odpalony 20 minut i znowu zaszalas  ale po chwili problem sam zniknął.... Dodam że silnik zasilany CR, filtry wymienione. Może jakieś pomysły? 

Opublikowano
Dnia 14.11.2018 o 23:09, Sebastianseba napisał:

Witam 

Mam maly problem z John Deere 6820...A więc na rozgrzanym silniku obroty silnika podwyższają się czasami będzie 880 czasami 1000 i tak faluja ale błędów brak silnik mocny brak dymu odpala od strzała jednym słowem brak innych objawów. Zdarza się to raczej przypadkowo bo na wiosnę miałem taki przypadek chyba dwa razy potem cały rok spokój dopiero wczoraj podczas orki znowu ale jak zgasilem odłączyłem hebel i odpaliłem problem zniknął dziś znowu obroty zaczęły szaleć więc zgaszony odpalony 20 minut i znowu zaszalas  ale po chwili problem sam zniknął.... Dodam że silnik zasilany CR, filtry wymienione. Może jakieś pomysły? 

Przy braku błędów dobrą informacją byłoby zadane ciśnienei na szynie CR. Praktycznie bez podpiecia komputera diagnostycznego to wróżenie z fusów.
To może być regulator cisnienia, ale tutaj konieczne trzeba diagnozować z komputerem.

Opublikowano

Nawet w czasie pracy  np na 1700 obrotów czuć jakby delikatnie przyspieszył i zwalnial i nie jest to takie typowe falowanie że wskazówka skacze od 850 do 1000 tylko potrafi podnieść sobie obroty na biegu jałowym np na 910 i tak trzymać lub sobie dodaje i odejmuję obroty.... 

Opublikowano
Dnia 17.11.2018 o 20:08, Sebastianseba napisał:

i nie jest to takie typowe falowanie że wskazówka skacze od 850 do 1000 tylko potrafi podnieść sobie obroty na biegu jałowym np na 910 i tak trzymać lub sobie dodaje i odejmuję obroty...

To już nawet brzmi jak problem ze sterownikiem, ale bez komputera diagnostycznego nie sprawdzisz

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez beni226
      Tak jak w temacie. Mam MF 3070 i jak mam jężdzić podczas prac cięższych polowych odnosnie obrotów, tzn czy jeździć na pełnym gazie czy po prostu do zielonej kreski na obrotomierzu tak żeby to wszystko grało z mocą i ekonomią paliwa. Jak to jest u was???i jak robicie?
    • Przez Piechu
      Mam pewien problem a mianowicie paręnaście dni temu kupiłem MF 3070 1989 rok Wyposażony one jest w 2 wajchy którymi ustala się prędkość obrotową wałka przy danych obrotach silnika Jeżeli pierwszą od kierowcy ustawiam na 2000 obrotów silnika i włączam wałek wszystko pięknie działa Płynnie przechodzi z 540 na 1000 i odwrotnie. Ale jeżeli przełączam pierwszą wajchę na 1550 (obroty silnika) i włączam wałek nic się nie dzieje. Nie ważne czy 2 wajcha jest ustawiona na 540 czy 1000 wałek nie kręci się. Jeżeli wie ktoś z Szanownych Kolegów w czym tkwi problem będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc
    • Przez ZbigniewK
      Witam 
      Mam pytanie do użytkowników Kombajnów Case serii 1440/1460/1460 i 1640/1660/1680
      Dokładnie chodzi mi o obroty rotora, wiatru i ustawienia sit głównie pod żyto, pszenicę i owies.
      Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Przez CezaryRoszkowski
      John deere 6820 wkręca się tylko na 1500 obrotów. NIE MA ŻADNEGO BŁĘDU NA WYŚWIETLACZU. Z GAZU RĘCZNEGO TEŻ MAKS 1500 JAKI MOŻE BYĆ POWÓD? 
    • Przez Poznaniak
      Prosze o porade co moze byc przyczyną
      Ciagnik 3p stracił moc i wieksze obroty, pomyslałem zapchany filtr paliwa i wymieniłem go niestety po ok 200m ciagniecia zapala ale na gaz reaguje jakby z opuznieniem i tylko wkreca sie do 1200 z komina nie dymi nie widac bynajmniej.
      wiec odkrecam głowice ale uszczelka cała, zmieniam ja , wtyski do spradzenia i tez dobre  rurki przedmuchałem ,składam do kupy i to samo 200m ciagniecia luzujac wtryski aby odpowietrzc i jak juz wkoncu zapali to chodzi ale tak samo ze nie wchodzi na duze obroty, próbuje odłączyc waz od filtra powietrza ale w niczym nie pomaga, na zapalonym luzuje pokoleji wtryski i sika z kazdego. chodzi cały czas ale po zgaszeniu nie ma mowy o odpaleniu z rozrusznika
      Odkreciłem pompe wtryskowa i chce zawiesc do sprawdzenia jeszcze nie rozbierana a tam jest tez chyba jakies sitko filtr?
  • Dodaj nową pozycję...
v