Axd529

podnośnik nie opada c360

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Axd529    1
Dziś podczas orki podniósł mi się podnośnik i nie opada,a pompa działa tak słychać po głosie. Teraz pytanie chciałem zdjąć plecak podnośnika odkęciłem śruby ale nie mogę go zdjąć jakby coś go blokowało(trzymało). Czy ktoś z was miał taką awarię? Jak zdjąć ten plecak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axd529    1

tylko tych ramion nie idzie ruszyć są w górnej pozycji i nie da się nich opuścić

KrzysiekC napisał:

Jeśli jest podniesiony to pewnie się blokuje o blok tylnego mostu spróbuj opuścić ramiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Borekk17    398

Odkręcić zaślepkę  na klucz 24 w tylnej części pokrywy  i spróbować  postukać w tarczę regulacji siłowej wtedy powinien opuścić     

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axd529    1

stukałem w te tarcze i dalej nic nawet trochę ramiona się nie ruszyły.

Borekk17 napisał:

Odkręcić zaślepkę  na klucz 24 w tylnej części pokrywy  i spróbować  postukać w tarczę regulacji siłowej wtedy powinien opuścić     

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    398

Jeśli masz odpieta maszynę. To można zaryzykować i odkręcić cylinder wtedy powinno się wszystko zluzować na tyle aby zdjąć dekiel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axd529    1

maszyna zdjęta,spróbuję tak jak piszesz i dam znać.

Borekk17 napisał:

Jeśli masz odpieta maszynę. To można zaryzykować i odkręcić cylinder wtedy powinno się wszystko zluzować na tyle aby zdjąć dekiel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alamo    1332

Rurka metalowa pęknie cylinder-rozdzielacz,lepiej zdjąć ramiona i wybić oś do połowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daron64    729

Albo poczekać do jutra az ramiona same opadna.. 

Mam to samo, ramiona zostały w górze.  Zdałem plecak, zawiozlem do kolesia,  który regeneruje takie rzeczy, popatrzył i powiedział, że za dwa dni do odbioru. Zadzwonił następnego dnia, że gotowe. Pojechałem, koleś jeszcze wymienil pierścienie na tloczysku i wymył go. Wziął 150zl. Przyjezdzam do domu,  zakładam plecak, odpalam ciągnik - jebbb ramiona do góry. Byłem znowu u kolesia,  miał przyjechać do mnie na ciągniku zobaczyć i mnie olał. Nie przyjechał,  tel nie odbierał. Czekam aż się obrobie że wszystkim i będziemy walczyc dalej. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    398

jak mu dwigienka przy  rozdzielaczu spadła  to   tylko  tak jak kolega alamo pisze albo  poświęcić rurkę  i odkręcić cylinder  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alamo    1332

Dokładnie,w takim przypadku pierwsze co mogło się stać to dzwigienka która spadła z suwaka,suwak nie działa,olej nie wraca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axd529    1
55 minut temu, Borekk17 napisał:

jak mu dwigienka przy  rozdzielaczu spadła  to   tylko  tak jak kolega alamo pisze albo  poświęcić rurkę  i odkręcić cylinder  

Dokładnie tak jak piszesz razem z kolegą Alamo spadła dźwigienka  z suwaka.Z tego co zauważyłem ta dźwigienka chodzi trochę z ukosa i jak za wysoko podniosę ramiona to się suwa,narazie poskładałem i działa najwyżej nie będę podnosił do końca.Po odkręceniu śrub na tłoczysku i z użyciem niemałej siły plecak zeszedł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    398

Jak ci podnosi za wysoko to przestaw sobie dźwignię  od podnoszenia tam pod spodem masz regulację

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axd529    1

gdzie ta regulacja?

Borekk17 napisał:

Jak ci podnosi za wysoko to przestaw sobie dźwignię  od podnoszenia tam pod spodem masz regulację

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Borekk17    398

Pod dźwigniami  od sterowania  jest śruba na klucz 17  popusc  ją i  przestaw tarczę do przodu lekko

to jest regulacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez TheagroPiotrekLubelskie
      Witajcie ! Wymieniłem przerywacz kierunkowskazu , i gdy włączę obojętnie jakie światła to kierunki przestają mrygać , tylko tam czasem się zdarzy wyjątek ze się załączą , ale gdy wyłaczę światła kierunki działają poprawnie w czym problem ? proszę o pomoc 
    • Przez KIbul
      Witam. Problem z jd 6400 traktor kupiony z zepsuta hydraulika. Pompa z tylu pod siedzeniem zregenerowana Nowe filtry,olej. Traktor złożony,działa. Jednak gdy po porządnym rozgrzaniu się zapaliły się kontrolki (jak na zdj) i traktor nie chce ruszyc ani w przód ani w tyl. A jeżeli się uda to strasznie szarpie. Skrzynia to chyba jedna z najprostszych bo od A do F i 3 przełożenia i wsteczny na 2 wajsze. Gdzie szukać przyczyny??😶 Dodam że wspomaganie,tur i podnośnik chodzi bez zarzutu...

    • Przez Konrad67pl
      Nie mam pojęcia co się stało, odpaliłem ciągnik żeby go przepalić, jak to zwykle w zimie robię. Zalany płynem z malutką ilością wody, nie było zamarznięte nic, odpalił od razu, prawie nie kręcił, wyjechałem z garażu żeby pochodził trochę i się rozgrzał.  Wyczyściłem go i nasmarowalem cięgno i miejsca łączeń przy pedale gazu bo ciężko chodziło. Wjechałem do garażu i zgasiłem. Parenascie razy nacisnąłem pedał żeby smar się dobrze rozprowadził i odpaliłem żeby zobaczyć czy lepiej, odpalił jeszcze lepiej niż wcześniej bo oczywiście był rozgrzany, ale po trzech sekundach zgasł i stanął, nie dało się już zakręcić. Olej nie wyglada na to, żeby była w nim woda. Panewki? Nie odkręciłem korka oleju bo już silnik był zimny i olej zgęstniał trochę, dlatego nie chciałem go spuszczać. Miał tak ktoś? Jakieś rady na diagnozę?
    • Przez FenDem
      Witam.Mam problem z Fendt'em, poblem jest z odpalaniem poniewaz po zgaszniu silnika nie chce odpalic(kreci kreci i nic) trzeba wyjsc podpompowac na pompce paliwo przy filtrze i szybko wskoczyc do kabiny i odpalic i jakos złapie, lecz nie trzeba szybko to zrobic bo po jakis 10 sekundach po pompowaniu nie odpali.
      Filtry zostały wymienione na nowe lecz dalej od 2 tygodni jest to samo czy jest ciepły czy zimny.
      Fendt 826 vario rok 2014.
    • Przez Marek1387
      Witam, mam problem z moim massey-em 3080 otóż nie działa wom na 1000 obr. na 540 kręci, sprawdzałem tą linke co idzie do tyłu przy ramieniu i ta dźwignia pracuje bez oporu, tak jakby nic nie przełączała. Z góry dzięki za podpowiedzi.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.