Tabela wysiewu Kverneland accord Da potrzebna
-
Podobna zawartość
-
Przez tropt
Witam, czeka mnie zakup nowego opryskiwacza - zmiana z pilmetowskiego 600 litrów rozkładanego ręcznie na coś z pełnym komputerem i hydrauliką. Powierzchnia gospodarstwa to niespełna 70 ha, w skład chodzi 15 ha buraków cukrowych, 20 ha ziemniaków a reszta to zboża i łubiny. Do sedna - pytanie kieruje do bardziej doświadczonych, osób które mają jakieś pojecie o tym o czym piszą mianowicie zastanawiam się czy wybrać przy swoich uprawach opryskiwacz zwykły czy z rękawem powietrza, ktoś przybliży temat z praktyki ? sprzęt ma być używany do max 40 tys. https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-kverneland-z-rekawem-21m-hydraulicznie-rozkladane-CID757-IDvlLxY.html znalazłem pewną maszynę mieszczącą się w tej kwocie. Co doradzicie ?
Pozdrawiam
-
Przez Gość
Witam. Poszukuję tabeli wysiewu do siewnika nordsten ns1030 oraz jak przeprowadzić próbę kręconą tzn ile obrotów kolbą bądź kołem?. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.
-
Przez tompp
Dzień dobry, chciałbym zapytać czy ktoś z Użytkowników jest posiadaczem schładzalnika do mleka Alfa Laval RFT 800 i mógłby się podzielić tabelą pomiaru mleka do tego modelu? Moja dotychczasowa uległa niestety zniszczeniu. Pozdrawiam serdecznie
-
Przez PatrykNowakowski
Witam 🙂 szukam opini na temat pługów obrotowych. Jakie macie opinie na temat pługów tych w temacie? Jaki obrót jest lepszy siłownik z przodu, z tyłu, pionowy czy poziomy, jakie są plusy i minusy tych wariantów? Przedpłużki czy scinacze? Może ktoś poleca jakiś inny pług do 20 tyś zł na resorach 4x40? 🙂
-
Przez agrofoto1
Czy azot pod jare dajecie przedsiewnie czy kilka dni po? Na ile dni od skielkowania wystarcza siewce substancji odżywczej zawartej w ziarniaku?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Podkaszarka do tabliczki Kaapstel- brak tabliczki, potrzebna pomoc
Renault 110.54 & Kverneland F160