kiedy opłaca się mieć własny park maszynowy?
Przez
nodenode, w Ceny usług
-
Podobna zawartość
-
Przez tractor560
Witam Nurtuje mnie pytanie od jakiego wieku dajecie kiszonkę z traw cielętom???? Mam 3 cielaki dwa mają 4 miesiące a jedno ponad 3 Ładne i tłuste te dwa mogą mieć ze 130 kg a mniejsze ponad 100 ( cielaki HO ale wyglądają jak typ mięsny )
-
Przez MrSlomek
CZeść! Mam problem ze skracaniem pszenżyta ozimego , ponieważ nie wiem dokładnie kiedy je przyskać . W jakiej fazie wzrostu , aby dobrze skrucić , zeby nie skrócić kłosa . Chcę skracać tylko raz więc pytam się was kiedy zeby wybrać najlepszy moment na to aby oprysk zadziałał dobrze na zboże . I jeszcze mam pytanie jaki dokładnie preparat polecilibyście na skracanie na pszenżyto ? Z góry dzięki
-
Przez mateusz1999
Witam wszystkich mam 18 lat i stoję przed dylematem. Moi rodzice prowadzą gospodarstwo o powierzchni 60 ha i 30 krów mlecznych jako że ja kończę niedługo szkołę chciałem przejąć gospodarstwo bo kochać być rolnikiem na razie pomagałem tylko rodzicom a teraz sam bym mógł je prowadzić marzyłem o tym od dziecka. Jednak jest jedno ale a są nimi pieniądze. Mimo że uprawiamy opłacalne uprawy takie jak zboże z którego średnia wydajność z lat to 7-8 t, rzepak 3-3,5 t średnio i burak cukrowy 55-60 t ha wydajność krów nie jest też na złym poziomie bo około 6 tyś l na krowę. Oszczędzamy w granicach rozsądku na nawozach paliwach paszach itd. to czysty zysk nie jest za duży w sumie to wystarczy tylko na naprawy maszyn modernizacje to opłaty jedzenie i takie podstawowe sprawy dodam że jestem ryczałtowcem. Moi rodzice mówią żebym rolnictwo zostawił sobie jako hobby ale ja to kocham. Pytanie do was czy macie też tak że jak weźmiecie wszystko obliczycie to wychodzi że pracowaliście za darmo ??
-
Przez 22krystianek22
Witam Panowie jak oceniacie ten pług? Wart swojej ceny? Podobno spawany tylko w jednym miejscu przy 2 skibie. Elementy robocze podobno w dobrym stanie, na wieżyczce luzów nie ma. jutro jadę go obejrzeć na co zwrócić uwagę? Będzie pracował z renault 133.14
https://www.otomoto.pl/oferta/rabe-werk-plug-4-skiby-zabezpieczenia-non-stop-3-1-dobry-stan-overum-lemken-ID6zh8c1.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
-
Przez młodyrolnik2000
Do kiedy jest przyznawana dotacja na młodego rolnika i czy starczy zawodówka by ją otrzymać? Czy załapie się w 2021 roku na młodego?
-