WojtekSprus

Nioska koncentrat premix pasza

Polecane posty

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Pepesza
      Cześć, 
      mam pytanie odnośnie mieszanek jakie stosujecie w swojej hodowli gęsi. 
      Spotkaliście się kiedykolwiek z sytuacją gdzie pasze treściwą (śrutę zbóż, śrutę sojową, witaminy, itp) zmieszano z sianokiszonką z koniczyny bądź lucerny? 
      Czy ptaki nie miałyby problemów z jedzeniem takiej mieszaniny?
      Pytanie wziąłem stąd, że na wyposażeniu swojej hodowli mam przenośnik ślimakowy fi 150, którym transportuje raz pasze treściwą, potem sianokiszonkę i na końcu przepuszczam system z kretem, żeby wyczyścić od wewnątrz rurę z zalegających resztek sianokiszonki. A trochę szkoda mi czasu i chciałem właśnie połączyć obie pasze. 
      Dzięki z góry za wszystkie sugestie, 
      Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez CowBoy
      Pytanie jak w temacie. Ja do tej pory stosowałem mieszankę soi z rzepakiem plus dodatki ale zastanawiam się nad przejściem na koncentrat. Jeśli polecacie koncentrat to jakiej firmy ?
    • Przez Ezekiel
      Co sądzicie o tych proporcjach zbóż na tone paszy dla tuczników:
      Jęczmień 200kg 
      Pszenica 100kg 
      Pszenżyto 250kg
      Kukurydza 275kg 
      Śruta np. rzepakowa  150kg
      Dodatki 25kg
      Czy dla 200 tuczników wystarczy 60 ton paszy?
    • Przez NEONATUS
      Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,
      Mam nowe konto na agrofoto.pl i to mój pierwszy post. Założyłem wątek specjalnie dlatego, gdyż mam jedno ważne dla mnie pytanie.
      Posiadam dostęp do takiego produktu jak suszone młóto browarniane granulowane w Big-Bag w rozsądnej cenie, a jako że jestem hodowcą bydła mięsnego na niewielką skalę, chciałbym się dopytać bardziej zaawansowanych użytkowników których jest tutaj naprawdę sporo, o zastosowanie takiego produktu w dawce żywieniowej.

Bardzo proszę wskazać mi, czy jest sens zakupu takiej paszy, ile kilogramów dla sztuki w wadze 500 kg na dobę, jakie to przyniesie korzyści i przede wszystkim jak to wypada na tle wysłodków buraczanych suchych granulowanych? Który produkt będzie dla mnie lepszy?

Zdaję sobie sprawę że pytanie jest bardzo ogólne, a odpowiedź na nie wymaga podania większej liczby szczegółów, takich jak intensywność opasu, rasa zwierząt, ilość i jakość pasz objętościowych i treściwych, ale mimo to uprzejmie proszę o jakieś wskazówki co do sensowności wprowadzenia młóta i jak to wypada na tle wysłodków buraczanych.

Odwiedzającym wątek życzę miłego dnia i zapraszam do udzielania się. Wszelkie opinie i komentarze mile widziane.

Pozdrawiam.
    • Przez rocky1122
      Sprzedam Kurki Nioski własny odchów
      601-674-910
      Serokomla woj.Lubelskie
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj