Skocz do zawartości

Polecane posty

Scoti    0

Witam mam problem ze skrzynia a mianowicie rozbierałem dekiel skrzyni bo troche ciekł uszczelniłem i złożyłem jak odpaliłem to biegi na zakresie B były na odwrót a na A dobrze czyli jak włączałem bieg do przodu na B to jechał do tyłu a jak R to do przodu co mogłem źle złożyć ? prosze o szybką pomoc dzieki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    198

Źle założyłeś dekiel.


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scoti    0

To jeszcze jedno nie wchodzi mi zakres B tylko zgrzyta to co sie stało ta nakretka sie odkreciła i trzeba rozpoławiać czy coś innego ostatnio jeszcze wchodziły ze zgrzytem ale wchodził a teraz juz nie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariusz(ZDUN)    198

Jak otworzysz go to się dowiesz na forum raczej nikt i na to pytanie nie odpowie ale nakrętka jest jedną z możliwości.


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scoti    0
Napisano (edytowany)
23 godziny temu, mariusz(ZDUN) napisał:

Jak otworzysz go to się dowiesz na forum raczej nikt i na to pytanie nie odpowie ale nakrętka jest jedną z możliwości.

otworzyłem i zadnej nakretki nie widze masz moze jakis schemat czy zdj gdzie ona ma byc ?
juz nie ważne doszedłem co jest czekam na cześci 

Edytowano przez Scoti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    147

A chociaż rozpołowiłeś go czy tylko zdjąłeś dekiel z wybierakami od biegów? jak nie rozpołowisz to nie zobaczysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scoti    0

juz jest wszytstko zrobione tylko mam jeszcze mały problem bo czasami wyrzuci mi bieg B co moze być przyczyna czy cos trzeba wyregulowac ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    552

a łożysko, bieżnia tryba B w jakim stanie ? no i oczywiście współpracujące z nim trybo rewersu? no bo chyba nie rozregulowałeś tłoka od przerzucania AB w pokrywie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scoti    0
Dnia 14.09.2018 o 18:39, lukbold napisał:

a łożysko, bieżnia tryba B w jakim stanie ? no i oczywiście współpracujące z nim trybo rewersu? no bo chyba nie rozregulowałeś tłoka od przerzucania AB w pokrywie

No właśnie chyba rozregulowałem czy mógłbyś mi wyjaśnić jak to dobrze ustawić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    552
https://drive.google.com/file/d/1qKtHaPqLa3qvYdPJhB4MPKME2u3luI8c/view?usp=drivesdk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scoti    0
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, lukbold napisał:

coś nie działa ten link 
A jeszcze jedno pytanko bo wymieniłem sprzeglo i tarczki od napedu pojechałem orac olej sie rozgrzał i znów nie ciągnął odpowietrzyłem sprzęgło tym po prawej stronie kabiny no i ciągneło tak wiec w czym jest problem ze sie zapowietrza ?
PS. Juz działa link ;)

Edytowano przez Scoti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marco007
      Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
    • Przez iroo10
      Witam.
      Mam problem z napędem w  nh tl 100. Napęd jest cały czas włączony, nie reaguje na przycisk. Oprócz tego ciągnik ma problem  hamulcami wyciekło trochę płynu z pompki, płyn został uzupełniony. Ciągnik jedzie, ale czuć jakby coś go hamowało. Być może obie awarie są powiązane ponieważ wystąpiły w podobnym okresie. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny?
    • Przez tomo_91
      Dzień dobry pierwszy raz zakładam temat na forum mam problem z wyżej wymienioną ładowarką teleskopową, podczas odpalania mam wrażenie, że coś obciąża silnik i gdy kręcę rozrusznikiem dopiero po np. 15 sekundach silnik zaczyna mieć lżej  i rozrusznik zaczyna kręcić z odpowiednią prędkością i odpala. Sytuacja występuję w 2/3 przypadków. O ile w temperaturze dodatniej nie jest to uciążliwe bo akumulator daje radę to zimo trzeba się namęczyć podgrzewanie silnika itp też ledwo daje radę. Rozrusznik ok, akumulator ok, silnik i wtryski ok, 
      Może ktoś spotkał się z taką sytuacją. Serwis też nie miał na to pomysłu.
    • Przez Krzysiu1233
      Witam,
      Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie nujn unhz 100. Mianowicie jest taki problem że gdy olej się nagrzeje to maszyna nie ma siły i nie da się nie pracować. Dodam że pompa została wymieniona i nic się nie zmieniło, olej zimny jest ok, po dłuższej pracy brak siły. Gdy zamknę lyche to się lekko otwiera , a jak podniose do góry to powoli opada. Czy jest problem w rozdzielaczach? Jest tam jakieś uszczelnienie? Da się samodzielnie to naprawić? Proszę o pomoc.
      Z poważaniem
        
    • Przez kevin25
      Witam pacjent MF 3050 z 1989r zaczęło słabnąc wspomaganie na wolnych obrotach szczególnie zauważalne przy pracy z ładowaczem. I słabiej działające hamulce. 
      Ciśnienie na tylnych złączkach 180bar przy 1tys i przy 2tys rpm 
      Ciśnienie na punkcie pomiarowym 2 sekcji na wspomaganie na wolnych obrotach 145bar przy 2 tys rpm 170bar 
      I z tego co wyczytałem pompa do wymiany. Chce się tylko upewnić czy na pewno ?
      Jest możliwość wsadzenia mocniejszej pompy na Sekcji hydrauliki zewnętrznej ? 
       
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.