Polecane posty

Maniek24240    3

Witam, mam problem z nowym nabytkiem Deutz-Fahr Agrotron 200, 1998 rok, dziś podczas prac polowych zaczął się zakopywać i odziwo wszystkie koła kręciły a napęd nie był załączony , nie można wcale rozłączyć napędu i ciągnik przy wyższych biegach szarpie obstawiam że wina tkwi w elektrozaworze tylko nie wiem który to. Mam nadzieję że coś mi doradzicie jak można naprawić te usterkę aby ten napęd się rozłączał , dodam że dioda na pulpicie od przedniego napędu reaguje na przycisk ale poza tym nic się nie dzieje :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maniek24240    3

Sprawdzałem wszystkie i jest okej a nie stety nie mam żadnego schematu ani nic do tego ciągnika i szczerze mówiąc z deutzem pierwszy raz mam doczynienia 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

artur125    945

elektrozawory pewnie jak wszędzie, na jednej "kości".

jedyne co poradzę to zdejmować kabelki z cewek i sprawdzać co nie działa. I notować która od czego. Na przyszłość się przyda

dioda na pulpicie reaguje, to teoretycznie powinno dawać prąd na elektromagnes , i tak najszybciej dojdziesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez mysza103
      Tak jak w temacie . Który wybrać ,ma być nowy
    • Przez Darek_d12
      Witam, czy ktoś wie gdzie może znajdować się odma silnika w deutz fahr Agrofarm 430 profiline.
    • Przez bizonsuperzo56
      witam wydostalem przystawke przedniego napedu w case 856xl 88r przystawka znajduje sie od spodu ciagnika z tylu ... z powodu stukania w niej i co sie okazalo wytracony jeden zab a 3 na pol wytracone od kola zebatego na koszyku tarczek a teraz do was pytanie jak przystapic do rozebrania jej aby wymienic ten tryb od gory widac wbity kolek co prawdo podobnie trzyma caly walek od kosza tarczek pomocy ... z gory dzieki za podpowiedzi
    • Przez waldek1981
      Witam Wszystkich, od dawna przeglądam Agrofoto, dziś jednak zalogowałem się żeby zadać pytanie.
      Jest to mój pierwszy temat,  dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli źle umieściłem temat lub go zatytułowałem.
      Przechodząc do meritum, od niedawna jestem posiadaczem deutza  4080e o mocy 75KM i proszę o radę w kwestii doboru pługa. Mam małe gospodarstwo, ziemie raczej ciężkie.
      Druga sprawa to kwestia zakupu agregatu uprawowego. Mam siewnik amazone D4 typ 25 o szerokości 2,5m. I zastanawiam się czy do nowego ciągnika zakupić agragat uprawowy (jeśli tak, to jaki?) bo dobrze mi się sieje starym ciągnikiekm władimirec t25A czy agregat z hydropakiem  i połączyć go z siewnikiem.  Z góry dziękuję za wszelkie porady.
      Pozdrawiam
    • Przez SzB
      Witam
      Czy ktoś z was miał styczność z w/w modelem lub pokrewnymi? Noszę się z zamiarem zakupu i chętnie poznam opinie użytkowników.
       
      Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.