Skocz do zawartości
News
zyzek

Nie działa hydraulika zewnętrzna - celtis

Polecane posty

zyzek    5

Orientuje się ktoś może, co może być przyczyną tego, że hydraulika zewnętrzna działa tylko po przesunięciu dźwigni na kolor zielony. Na pozycji z kolorem czerwonym nie ma żadnej reakcji.

Wolny spływ i N działa poprawnie. Nie działa tylko pozycja czerwona.

Wydaje mi się, że coś musi być nie tak w rozdzielaczu. Czy da się to łatwo naprawić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zyzek    5
Napisano (edytowany)

Linka dobrze ustawiona, tłoczek w rozdzielaczu chodzi, a mimo to na jednej pozycji nie pompuje wcale oleju na gniazdo.

 

@update

Olej idzie niby na gniazdo, ale nie wytwarza ciśnienia. Wygląda to tak jakby nie był zamykany przelew.

Co moz być tego przyczyną?

Edytowano przez zyzek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zyzek    5

Problem rozwiązany. 

Okazało się, że z tyłu schowane jest pokrętło od ustawiania trybu działania pojedynczego i podwójnego.

Tak to jest, jak się nie czyta dokładnie instrukcji :D

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez hubertuss
      W ładowarce teleskopowej komatsu jest problem z hydrauliką. Ładowarka normalnie jeździ. Wszystko jest ok.
    • Przez lukas1981
      Witam ,mam ciągnik Steyr 4110 i z przebiegiem 400 h. Od jakiegoś czasu nie załącza mi wyjść hydraulicznych a podnośnik działa normalnie.Dzieje się to losowo . Raz załączy a raz nie. Może ktoś coś podpowie.
    • Przez MIKUr1
      Witam.
       
      Nie ma chyba w Polsce forum z lepszymi fachowcami od sprzętów rolniczych, więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Mój tata kupił ciągnik Case 5130, praktycznie nic nie zdążył popracować i sprzęt po zgaszeniu i ponownym odpaleniu nie chce jechać. W ogóle nie rusza ani do przodu ani do tyłu, WOM działa, wspomaganie działa. Co sprawdzić? Jaka może być przyczyna?
       
      Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    • Przez Michał6180
      witam mam problem z ciągnikiem 6180 polega on na tym ze traktor nie chce jezdzic po rozgrzaniu ostatnio prasowałem słome ok 8ha po przepracowaniu 4 hektarów traktor ustał na polu nie chciał jeździć biegi bez sprzegła wchodziły po jakimś czasie traktor zaczął jezdzić cały czas sie to działo wymieniłem pompkę sprzęgła był jakiś czas spokój a później przyszedł czas na kukurydzę woziłem nim jakiś czas był spokój po paru godzinach traktor na pusto nie dawał rady podjeżdżać pod z górkę na drodze silnik nie tracił obrotów tylko było czuć jak traktor spowalniał a wjazd na pryzmę nie było mowy zebym wjechał szosowymi biegami traktor stawał w miejscu i nie chciał jechać z terenowymi miał nawet problemy wjezdzać zdecydowałem wymienić pompę w skrzyni wymieniłem ale okazało sie ze nadal ciężko podjeżdża pod górę i teraz stoi na podwórku i nie chce jezdzić biegi wchodzą bez sprzęgła i nie wiem co robić więc prosze was o pomoc co z tym robić za wszelkie odpowiedzi Bardzo Dziękuję :)
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.