rabit500

komputer fortschritt mdw 524

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
rabit500    2

Witam forumowiczów :)

 Mam problem z komputerem pokładowym w e524 a więc dzisiaj w trakcie koszenia Zgasły mi wszystkie Dolne kontrolki, to jest ustawienia hedera kombajnu kontrolki pokazujące zapchanie wytrząsaczy i tak dalej I teraz mam do was pytanie gdzie można szukać przyczyny tego że wszystko nagle umarło Dodam jeszcze że Po ponownym odpaleniu kombajnu wyświetlacze zaczely pokazywać losowe numery i litery na dwóch wyświetlaczach jak na załączonych zdjęciach,i do tego cały czas piszczy alarm i świeci się czerwony trójkąt do czasu gdy podciągnę ręczny na pierwszy ząbek oprócz tego ustawienia zmiany obrotów wentylatora młockarni działają prawidłowo. Dodam że kilka dni temu wymieniłem linkę od gazu. na 2 zdj sytuacja zaraz po odpaleniu a 1 gdy trzymam przycisk

Ktos ma jakis pomysł. Jak z tego   wybrnąć

pozdrawim jarek

 

20180809_221044.jpg

20180809_221039.jpg

Edytowano przez rabit500
literówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    849
myślę że musisz to wysłać do Pankowa oni to zawiozą do Niemca który to naprawia ,u CB wyświetlacz świeci także jest duża szansa na naprawi za nie duże pieniądze.tam pada najczęściej płyta pamięci których już nie ma i tylko z odzysku można trafić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

fabio    4
Dnia 12.08.2018 o 09:58, iron napisał:

myślę że musisz to wysłać do Pankowa oni to zawiozą do Niemca który to naprawia ,u CB wyświetlacz świeci także jest duża szansa na naprawi za nie duże pieniądze.tam pada najczęściej płyta pamięci których już nie ma i tylko z odzysku można trafić

 

Dnia 10.08.2018 o 00:09, rabit500 napisał:

Witam forumowiczów :)

 Mam problem z komputerem pokładowym w e524 a więc dzisiaj w trakcie koszenia Zgasły mi wszystkie Dolne kontrolki, to jest ustawienia hedera kombajnu kontrolki pokazujące zapchanie wytrząsaczy i tak dalej I teraz mam do was pytanie gdzie można szukać przyczyny tego że wszystko nagle umarło Dodam jeszcze że Po ponownym odpaleniu kombajnu wyświetlacze zaczely pokazywać losowe numery i litery na dwóch wyświetlaczach jak na załączonych zdjęciach,i do tego cały czas piszczy alarm i świeci się czerwony trójkąt do czasu gdy podciągnę ręczny na pierwszy ząbek oprócz tego ustawienia zmiany obrotów wentylatora młockarni działają prawidłowo. Dodam że kilka dni temu wymieniłem linkę od gazu. na 2 zdj sytuacja zaraz po odpaleniu a 1 gdy trzymam przycisk

Ktos ma jakis pomysł. Jak z tego   wybrnąć

pozdrawim jarek

 

witam mam pytanie miales taki przypadek ze heder sie zacinal nie opuszcza  jakas rada bo tak mam i niewiem cz to elektrozawor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    849

Na wyciśniętym sprzęgle i hamulcu? U mnie tak jest, i uj wie czy tak ma być czy nie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rabit500    2

Zacina Ci się zawsze w jednym miejscu czy jak się trafi? Bo jeśli zawsze w tym samym to raczej szukalbym czegoś skrzywionego a jeśli różnie to raczej elektrozawor lub wiazka do niego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    849

u mnie też się tnie czasami ,a już wogole nie rozumie tego że jak wcisne sprzęgło lub hamulec to nie działa wtedy hydraulika ,ogólnie jak padnie mi rozdzielacz jakiś to będę szukać może z classa .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez fortschritt323
      witam mam broblem z instalacją w fortschritt zt 323 a dokładnie z deską rozdzielczą czy mógłby ktoś mi wysłać kolor kabla zasilającego deskę rozdzielczą i zdięcie  gdzie on wchodzi
    • Przez Kondzio55
      Mam problem z moim komputerem w prasie Br 6090 . Mianowicie,przy owijaniu siatką,gdy aparat już się podnosi to komputer postanawia się resetować czyli wylączy się i wlączy samoczynnie,ale sam już musze dokończyć podnoszenie aparatu aby  uciąć siatke.Siatka owija się caly czas nawet przy resetowaniu. Jest to troche uciązliwe bo trzeba czekać i podnieśc i w tym czasie troche siatki już wciągnie.Dzieje się tak co 15 bel ,czasami co 30 a czasem nawet co 5 bel.  Gdzie szukac przyczyny,komputer,gdzieś kable zwarcie,czujniki??
       
      Drugie pytanie czy da sie ustawić czas pikania od zakonczenia owiniecia siatką do dzwieku?? Owine bele i dopiero po 6 sekundach pika ze bela jest owinieta chociaż już dawno mam ją owinietą i po wyrzuceniu beli musze sam wylączyc sygnał.
    • Przez MatiRol92
      Witam, mam pytanie do posiadaczy pokosówek fortschritt, chodzi mi o opuszczenie hederu w pokosówce, jak go opuszczam to strasznie trzęsie sie cała maszyna (podnoszenie jest okej) nawet jak opuszczam bez hederu to sa drgania. Nie wiem jak ten problem rozwiazać 
    • Przez Małyrolnik
      Witam , mam żamiar zakupić pług fortschitt b201 , i mam pytanie , czy dobre są , jak z częsciami do nich wygląda , i nadaje się do ursusa 1614 ?  mam  okazje kupić za 3 tys , 5 skipowy , z góry dzięki za odp pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj Anuluj